• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

07.12.2018

18:31

UKRAJINA PRETI RUSIJI RATOM: Uskoro šaljemo vojne brodove u Kerčki moreuz, ZAUSTAVIĆEMO OKUPACIJU AZOVSKOG MORA

Vesti

UKRAJINA PRETI RUSIJI RATOM: Uskoro šaljemo vojne brodove u Kerčki moreuz, ZAUSTAVIĆEMO OKUPACIJU AZOVSKOG MORA

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Ukrajine upozorava Moskvu da će uskoro poslati vojne brodove kroz Kerčki moreuz gde je Rusija zaplenila tri ukrajinska broda pre dve sedmice.

Ukrajinski ministar odbrane Stepan Poltorak rekao je novinarima da njegova zemlja namerava da pošalje vojne brodove kroz Kerčki moreuz, navodeći da će u suprotnom Rusija u potpunosti okupirati Azovsko more.

Ukrajina ima luke i u Crnom i u Azovskom moru, koji su povezani Kerčkim moreuzom, preneo je AP.

Više od 140 brodova se nalazi danas na obe strane moreuza zbog prekomernih provera i odlaganja s ruske strane, saopštila je Ukrajinska pogranična služba, optužujući Rusiju da stvara usko grlo za ukrajinske brodove i sprečava ih da prođu.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je ranije danas da će Moskva biti spremna da razgovara o sudbini posade ukrajinskih vojnih brodova koje je zaplenila, tek nakon što njihovo suđenje bude završeno.

Međutim, datum početka njihovog suđenja još nije utvrđen. 

SAD i Evropska unija pozvale su Rusiju da oslobodi 24 ukrajinska vojnika koje je Rusija uhapsila 25. novembra u Kerčkom moreuzu optužujući ih da su nezakonito ušli u ruske teritorijalne vode uprkos upozorenjima da to ne čine.

Rojters podseća da Ukrajina to poriče.

 

UKRAJINCI POVLAČE RADIKALNE MERE, SVE MIRIŠE NA RAT?! 1. aprila raskidaju sporazum o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu sa Rusijom! AMERIČKA FLOTA KREĆE KA CRNOM MORU!

 

(VIDEO) MOSKVA UPOZORILA NATO - VAŠI BRODOVI NE MOGU U AZOVSKO MORE: Rusi se nadaju da AMERI nisu toliko GLUPI DA KRENU KROZ KREČKI TESNAC!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija