• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: printscreen

07.12.2018

21:05

(VIDEO) POLICIJA IZAZVALA BES NARODA: Snimak brutalnog hapšenja studenata šokirao Francusku!

Vesti

(VIDEO) POLICIJA IZAZVALA BES NARODA: Snimak brutalnog hapšenja studenata šokirao Francusku!

Podeli vest

Video snimak na Internetu brutalnog hapšenja studenata koji su u Parizu protestovali šokirao je francusku javnost izazvavši uzbunu i bes uoči novih protesta najavljenih za vikend, javljaju agencije

Na snimku koji je napravljen u utorak u mestu Mant-La-Žoli na obodu Pariza, vidi se grupa studenata koja kleči na kolenima sa rukama povijenim iza glave, okružana pripadnicima policije u punoj opremi, čija se lica ne vide od ski maski koje nose kao deo opreme, prenosi AP.
 

 

 

U jednom od snimaka čuje se policajac koji kaže "evo razreda koji se lepo ponaša".

Francuski ministar obrazovanja Žan-Mišel Blanke rekao je da su slike studenata na kolenima tokom hapšenja "šokantne", prenose francuski mediji.

 

 


Video snimak proširio se na društvenim mrežama i izazvao lavinu kritika sindikata i levičarskih stranaka na račun policijske brutalnosti, navodi agencija.

 

 

 

 


Studenti širom Francuske pridružili su se protestima koji u toj zemlji traju nedeljama, a oni protestuju zbog reformi obrazovnog sistema.
 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 5 godina

Fasisticko- globalisticke metode ,...nece ni kod nas biti bolje,kada spoljni gazda naredi cistku ponovo po patriotama ove napacene Srbije .Komunjare ce jedva docekati da se svete pravoslavcima ....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija