• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik.rs

10.12.2018

09:28

NOVA PROVOKACIJA KIJEVA: Donjecki mitropolit nije pušten u Ukrajinu!

Vesti

NOVA PROVOKACIJA KIJEVA: Donjecki mitropolit nije pušten u Ukrajinu!

Podeli vest

Služba bezbednosti Ukrajine zabranila je mitropolitu donjeckom i Marijupoljskom Ilarionu da uđe na teritoriju pod kontrolom Kijeva u Donbasu, saopštila je pres-služba kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve

 

Mitropolit je krenuo iz Donjecka u Uspenski Nikolo-vasiljevski manastir, koji se nalazi u selu Nikoljsko, u Donjeckoj oblasti.

"Jedni razlog za nastanak ovakve situacije, prema rečima pripadnika Službe bezbednosti Ukrajine na prelaznom punktu Novotroicko, bio je prilično jednostavan i neosnovan: specijalni nalog iz Kijeva", navodi se u tekstu.

POROŠENKO: Sinod ukrajinske crkve proglašava autokefalnost 15. decembra!

Ukrajinska pravoslavna crkva Moskovske patrijaršije je naglasila da se ovakve akcije ukrajinskih vlasti mogu smatrati provokacijom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija