• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/mediji

10.12.2018

21:26

(VIDEO) MAKRON UMESTO OSTAVKE UVEO VANREDNO STANJE! Žuti prsluci mu ovo neće oprostiti, HAOS U PARIZU TEK SLEDI!

Vesti

(VIDEO) MAKRON UMESTO OSTAVKE UVEO VANREDNO STANJE! Žuti prsluci mu ovo neće oprostiti, HAOS U PARIZU TEK SLEDI!

Podeli vest

Predsednik Francuske priznao je da je ova zemlja u stanju ekonomskog vanrednog stanja posle nasilnih demonstracija koje traju već nedeljama

- Primorani smo da to danas priznamo. Proglašavam ekonomsko vanredno stanje u našoj zemlji - rekao je Makron.

Mnogi su od Makrona očekivali da samo kaže: Podnosim ostavku. To se, međutim, nije desilo.  

- Nema opravdanja za gnev i sve one nasilne sukobe - rekao je francuski predsednik priznajuc"i da javnost ima pravo na indignaciju.

On je najavio i povećanje minimalca za 100 evra mesečno, počevši od maja 2019. godine. On je obećao i ukidanje poreza na prekovremeni rad i uvođenje poreskih olakšica za sve građane koji zarađuju manje od 2.000 evra mesečno.

Makron je istakao da u proteklih 18 meseci nije bilo moguće pružiti odgovor na probleme koji traju poslednjih 40 godina, prenosi Rojters.

RAT U PRIŠTINI! TAČI MAZNUO NOVAC ZA LOBIRANJE: Šef lažne države pokazao pravo lice, BRIGA NJEGA ZA KOSOVO!

Francuski predsednik osudio je nasilje koje je obeležilo protekle sedmice prilikom protesta "žutih prsluka", a koje je, kaže, duboko uzdrmalo zemlju, prenose mediji.

- Za to nasilje neće biti nikakve milosti - istakao je predsednik, ali je istovremeno naglasio da ima obzira prema besu "žutih prsluka".

(VIDEO) EU ODLUČUJE O GRADNJI TURSKOG TOKA KROZ NAŠU ZEMLJU: Srbiji otet Južni tok, novi gasovod nam NE MOGU UZETI!

- Svi smo videli kakvu igru igraju oportunisti koji su iskoristili iskren gnev - rekao je Makron, ukazavši da nikakav bes ne opravdava napade na policajca, žandarma, uništavanje prodavnica i javnih zgrada".

Kako je istakao, "kada se nasilje razulari, sloboda prestaje. Zato sada mir i red moraju da zavladaju u Republici, jer se ništa trajno neće izgraditi sve dok postoji strah".

(VIDEO) KIJEV PREPRAVIO STARU RUSKU RAKETU I PRETI PUTINU! Moskva: Smešno i nije od vojnog značaja - I SRBIJA IZBACUJE SAMOVE!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
esa

pre 5 godina

A kada mi hteli da iskontrolisemo demonstracije na KiM oni nas bombardovali.

slađa

pre 5 godina

Šta tebi nije jasno, Vučićeviću. Ekonomsko vanredno stanje koje će se rešiti povećanjem mimimalca i ostalim merama. Nasilje bi svaka država na svetu pokušala da spreči. Ako je zaista iskreno razumeo dubinu nepravde koja je pogodila najugroženije građane Francuske, a sigurno je da jeste, jer on im je predsednik, on je u Parizu, a ne u Briselu ili Berlinu, ovo je jedini način da se društvo i vlast sporazumeju. Kao da su svi zaboravili šta se u Francuskoj dešavalo proteklih godina kada su teroristi doveli zemlju maltene do kolapsa. Niko ne kaže da je sve slučajnost, zbog ponašanja Sarkozija i da ne nabrajam. Ali treba misliti na siromašne, na radničke porodice, na njihovu egzistenciju. Bolje je sve to rešavati kroz dijalog sa narodom, nego na način vođen besom, uvođenjem zemlje u anarhiju. Ovo nije anestezija, ovo je intermezzo. Da se svi saberu i da razumeju gde je granica. I Srbiju ponekad obuzme bes, porušila bi kule i gradove, ali... Tiha voda breg roni je bolja varijanta.

Milan1960

pre 5 godina

Demonstracije tzv. žutih prsluka u Francuskoj samo još jednom dokazuju da SAD imaju svoje ljude i u poziciji i u opoziciji u skoro svim zemljama sveta. Kad im odgovara forsiraju poziciju, kad im ne odgovara regularna vlast forsiraju opoziciju, koja je sposobna da organizuje masovne demonstracije i rušilačke nerede. SAD zapravo nemaju pravih prijatelja u drugim zemljama - one imaju samo stvarnih sopstvenih interesa. Makron zagovara javno vojsku EU i time i decidno isključuje SAD iz konteksta EU. To je strašna izjava francuskog predsednika za SAD. Videćemo u doglednoj budućnosti hoće li EU moći da u potpunosti zagospodari svojom teritoriojom i stanovništvom ili će SAD i dalje kontrolisati mnoge političke, ekonomske i bezbednosne funkcije u Evropi.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59