• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

11.12.2018

08:17

MRAČNA PROGNOZA BRITANSKOG ADMIRALA: Sve je kao uoči PRVOG SVETSKOG RATA, NATO će morati da NAPADNE RUSIJU!!

Vesti

MRAČNA PROGNOZA BRITANSKOG ADMIRALA: Sve je kao uoči PRVOG SVETSKOG RATA, NATO će morati da NAPADNE RUSIJU!!

Podeli vest

Bivši komandant Kraljevske Ratne mornarice Velike Britanije Alan Vest izjavio je u intervjuu listu Dejli Star da je situacija sa Rusijom slična kao uoči Prvog svetskog rata

Admiral je skrenuo pažnju na opasnost situacije koja je nastala između Moskve i Kijeva, gde Rusiju optužuju za pripremu invazije na Ukrajinu, dok Petro Porošenko moli za pomoć države NATO-a.

Alan Vest je upozorio i na moguće raspoređivanje brodova NATO-a u Crnom moru, naglasivši da je slična situacija izazvala početak Prvog svetskog rata.

- Upravo to je i dovelo do Prvog svetskog rata. Iako je kapsula za njegov početak bilo ubistvo nadvojvode Franca Ferdinanda, u to vreme je vođena uravnotežena politika na ivici rata - naglasio je Vest. 

Foto: wikipedia.org

On je dodao da vidi brzi početak velikog rata u Ukrajini, ako Rusija počne da koristi „svoje snage“ u Donbasu, međutim, po njegovom mišljenju, NATO neće da rizikuje da se umeša u taj konflikt.

- Šta ćemo tačno da radimo? To nije napad na NATO i da li zaista želimo da pošaljemo tamo vojsku i ulazimo u rat sa Rusijom zbog Ukrajine. To je dobro pitanje. Ako to ne uradimo, mi ćemo tada dozvoliti uništenje Ukrajine. To je kompleksno pitanje - naglasio je bivši komandant Ratne mornarice Velike Britanije.

(VIDEO) RUSKI ADMIRALI OTKRILI SLABE TAČKE AMERIČKE MORNARICE? SAD imaju 11 nosača aviona, ali Rusiji ne mogu prići!

Pri tome, on je izjavio da, radi izbegavanja rata, zapadne zemlje treba da izvrše veći pritisak na Rusiju.

- Treba udariti na svakog oligarha, zamrznuti im imovinu, ne samo u našoj državi, već i u celom svetu i ne dozvoljavati da skrivaju novac po poreskim rajevima - rekao je Vest.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Juznoprugas

pre 5 godina

Dok zapadnjaci udare na Ruske tajkune i zamrznu im imovinu.Ruska vojska ce stici do Dunava tj izbiti na staru Rusko-Rumunsku granicu kod Izmaila i Djulestija(danasnja Moldavija)! Izbijanjem Ruske vojske na Dunav i nasim ulaskom u vojni savez sa Rusijom.Stvara se istorijska sansa gde ce veci deo Bugarske i Rumunije biti u Ruskom puskometu a mi ce mo imati konacno ledja tj slobodan vazdusno recni koridor sa Rusijom!

Saradžogla

pre 5 godina

Највећи злотвори света и аутори свих невоља су проклети и ружни енглези!Где је рат ту је амер а њохов слуга.НАТО ДА НАПАДНЕ РУСИЈУ! ... Баћушка ће да игра казачок и ужива у вотки и тек ће да се сети да га НАТО нападне када њихови војници дођу под прозоре Москве? ... Ајде,бре! Русијом командује рус Путин а не некадашњи грузијац Стаљин кога је баш било ЗАБОЛЕ МЕ јер је ,,потписао пакт о ненападању са Хитлером,,? ... Руска обавештајна служба зна када се проговори прва реч ДА НАПАДНЕМО РУСИЈУ!А за напад треба припрема једно сто милиона војника,хиљаде и хиљаде тенкова,авиона,бродова,подморница ... И све то да се ноћу прикраду Русији и Путин КАПУТ!Још када споменемо храбре нато хрвате и неколико црногорских војника оде баћушка у аут!ПС.Амери помагали у свему кинезе да бију русе али кинез када се обогатио није против Русије него против амера. Уз то да споменем да Русији и Кини је пријатељ Индија која очима не може да гледа енглезе.

Marcco

pre 5 godina

Situacija sa Rusijom danas, nema veze sa situacijom sa Rusijom pred I svetski rat. Nakon kapitulacije Rusije u I svetskom ratu, Rusija je izgubila sve ovo što je danas već prepustila Zapadu... Estonija, Litvanija, Latvija Ukrajinu i mnogo što šta. Osim toga, SAD , UK, Francuska i mnoge druge zemlje nisu bile na strani Austrougara i Nemaca, kao što su danas, već upravo na suprotnoj strani tj. na strani Rusije pre kapitulacije i oktobarske revolucije.

Pedro

pre 5 godina

To će vam biti poslednji put da ste nekoga napali.

Anarhista

pre 5 godina

О како је леп и паметан. А притом и све зна, мајка га родила. Само у својој ароганцији није свестан, да ће Рус овај пут подавити 8 милијарди људи на планети. За све оне страхоте из прошлости. Овај пут нема спаса, нема бежаније, само Смрт.

dikic

pre 5 godina

to je to IDE PLAN nek se rasturi ta drzava koja preti mira na svjetu.

zoran

pre 5 godina

Opet bi carevi da se igraju rata. I opet će narod da strada. Istorija je učiteljica života, ali loši đaci ništa nisu naučili i sve se ponavlja.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija