• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti.org

11.12.2018

18:52

MAKRON U PROBLEMU! ŽUTI PRSLUCI JASNI: Odmah napustiti NATO, istupiti iz EU, vratiti Francuskoj suverenitet!

Vesti

MAKRON U PROBLEMU! ŽUTI PRSLUCI JASNI: Odmah napustiti NATO, istupiti iz EU, vratiti Francuskoj suverenitet!

Podeli vest

Rukovodeći centar "Žutih prsluka, za koji se još ne zna ni ko ga čini ni gde je, objavio je spisak zahteva Vladi Francuske i Emanuelu Makronu. Jedan od njih je: trenutno povlačenje zemlje iz NATO pakta i istupanje iz svih vojnih misija po svetu

Kako prenosi list Le libre penseur, radi se o manifestu od 25 tačaka, podeljenih u četiri grupe.

Ekonomija i rad

1. Sazvati svenarodnu skupštinu za reformu poreskog sistema i zakonima zabraniti da porezi premašuju 25 odsto onoga čime raspolaže građanin.

2. Povećati minimalnu zaradu, penzije i životni minimum za najmanje 40 odsto.

3. Otvoriti nova radna mesta u zdravstvu, obrazovanju, javnom transportu, pravosudnoj sferi i drugde - da bi državna infrastuktura funkcionisala kako treba.

4. Izgraditi pet miliona canova po dostupnoj ceni i na taj način smanjiti kirije i hipoteke; otvoriti nova radna mesta u građevinarstvu. Strogo kažnjavati vlasti gradova i oblasti čijom krivicom se pojave beskućnici na ulicama.

5. Anulirati unutrašnji dug.

Politička sfera

1. Izmeniti Ustav radi omogućavanja pune vlasti naroda i omogućiti održavanje referenduma na inicijativu naroda.

2. Zabraniti lobiranja i šeme uticaja. Osuđenim licima zabraniti da doživotno budu na bilo kakvoj izbornoj funkciji; zabreaniti da se istovremeno bude na više izbornih funkcija istovremeno.

3. Istupiti iz Evropske unije i vratiti Francuskoj politički, finansijski i ekonomski suverenitet.

4. Onemogućiti izbegavanje plaćanja poreza i vratiti 80 milijardi evra koje državi duguje 40 najvećih kompanija. Zaustaviti privatizaciju i vratiti u državnu svojinu privatizovane aerodrome, železničke pruge, parkirališta itd.

MAKRON NIJE USPEO DA ZAMAŽE OČI FRANCUZIMA! Sindikati i ultralevičari poručuju: U subotu OPŠTA MOBILIZACIJA, izlazimo na ulice sa žutim prslucima!

 

5. Ukloniti sa puteva radare i kamere koje ne pomažu da se osujete saobraćajke i samo su zamaskirana forma poreza.

6. Iz nacionalnog sistema obrazovanja isključiti ideologiju i preispitati destruktivne i diskreditovane metode obuke.

7. U pravnoj sferi povećati budžet za četiri puta i zakonim utvrditi maksimalno vreme za obavljanje pravnih procedura; uprostiti sudski sistem, a pravosuđe učiniti - opštedostupnim i besplatnim.

8. Medije učiniti opštedostupnim i zabraniti propagandu. Obustaviti dotiranje i davanje medijima poreskih olakšica. Onemogućiti kumovsku povezanost medija i političara i razbiti medijske monopole.

9. Ustavom potpuno zabraniti mešanje države u sferu obrazovanja, zdravstva i u stvari porodice.

Životna sredina i zdravlje

1. Zakonski obavezati proizvođače tehnike da za nju obezbeđuju rezervne delove za najmanje deset godina.

2. Zabraniti proizvodnju i promet plastičnih posuda, kesa i pakovanja.

MRAČNA PROGNOZA BRITANSKOG ADMIRALA: Sve je kao uoči PRVOG SVETSKOG RATA, NATO će morati da NAPADNE RUSIJU!!

3. Sazvani svenarodni kongres za reformu zdravstva i ograničiti uticaj na njega farmaceutskih kompanija.

4. Odustati u poljoprivredi od genetski modifikovanih proizvoda i pesticida koji mogu izazivati rak i patološke promene endokrilnog sistema; zabraniti i da se poljoprivredno zemljište koriste bez menjanja useva.

5. Novom industrijalizacijom se osloboditi uvoza koji šteti našoj ekologiji.

Geopolitika

1. Istupiti iz sastava NATO i zabraniti korišćenje francuske armije u agresivnim ratovima.

2. Odreći se politike pljačkanja, vojnog ipolitičkog mešanja u stvari Afrike. Vratiti afričkim narodima ono što su nepošteno nagrabili njihovi diktatori. Vratiti otuda francuske trupe. Eliminisati kolonijalni sistem  koji afričke zemlje prisiljava da svoje zlatne rezerve drže u centralnoj banci Francuske dok same žive u bedi.

3. Razgovarati sa njima kao sa ravnima.

MARIN LE PEN PROZRELA MAKRONOVU TAKTIKU: Uzmakao je korak nazad samo da bi još bolje skočio!

4. Zaustaviti priliv migranata za čiji prihvat i integraciju Francuska nema sredstva.

5. U spoljnoj politici poštovati međunarodno pravo i potpisane sporazume.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 5 godina

Smanjiti poreze a otvoriti nova radna mesta u državnim strukturama te graditi subvencionisane socijalne stanove... hoće to nekad...

tomas9d

pre 5 godina

Ma sve je ovo u redu što traže samo su pogrešili adresu, ovo su morali poslati DEDA MRAZU.

Ljubo

pre 5 godina

Ne izbezan rat ,sredstvo kao nuzno zlo .....dugo je Evropa ,ono zlo zapada ,odlagalo i slalo ,pravilo ratne sukobe na periferijama .E sada treba da iskrvari kao najbedniji les ....

Ja

pre 5 godina

Gomila levičarskih gluposti. Razne neomarksističke, anarholiberalne i slične grupe zloupotrebljavaju nezadovoljstvo naroda radi plasiranja svoje ideologije. To su vam oni "hrabri" maskirani ljudi koji pale automobile, razbijaju izloge i uništavaju nacionalne spomenike (Trijumfalnu kapiju), a onda kad krene policija pobegnu na drugi kraj grada. Mirne proteste su pretvorili u nasilne da bi lečili svoje komplekse i frustracije. Narod je bio vrlo jasan, cilj je povećanje plata i snižavanje poreza i ostalih troškova života. Svi ostali zahtevi koji su ovde nabrojani su politika i plasirani su od strane gorenavedenih organizacija.

Ljube

pre 5 godina

Više je nego očigledna i prepoznatljiva scenografija i "rukopis" iz koje kuhinje to izlazi. Makron se ulizuje Trampu a ovaj mu ubacuje klipove i točkove da bi destabilizovao Francusku a preko nje i celu EU i ucenama ih naterao da rade ono što im se naredi. Do sada su gospodari sveta iz senke i CIA to radili uglavnom malim "neposlušnim" državama a sada pod udar dolaze i "saveznici" u zločinima po svetu.

Petar

pre 5 godina

KRENULA JE DRUGA BURZOASKA REVOLUCIJA NAROD FRANCUSKE SE DOZVO SEBI

skeptik

pre 5 godina

Jadna mala zemlja Francuska, toliko mala i slabo naoruzana da mora da bude clan NATO pakta da bi bila zasticena inace bi je samu ocas pokorili. Naravno nije to nego su se svi udruzili da bi imali vise opravdanja da gaze stvarno male i nemocne,Jadno je na sta je nekad velika zemlja spala.A izlazak iz EU bi za EU bio samo jedna velika Nemacka sa zemljama pratiocima.Ne mogu tacno da se setim kako se to zvase.

Miki

pre 5 godina

Pa ovo bre zahtevi isti kao i oni koje EU nama postavlja! Pa kako je Francuska clanica EU sa ovim problemima

Anarhista

pre 5 godina

Српски дневни ред има само једну тачку: уништити све не-Србе због којих смо 2000 година у мраку.

Giša

pre 5 godina

Svaka im čast ovako se uspostavlja novi režim.Sve pohvale i podrška

dedaRaša

pre 5 godina

Uveren sam da je sve ovo sto se desava u Francuskoj delo Amerike. Cim je Makron najavio izlazak iz NATO-a i EU pre desetak dana, desavaju se demonstracije. Cudno mi je sta demonstranti imaju protiv Makrona, kada se njegova zelja poklapa sa njihovom (napustanje NATO i EU).

Avetinja

pre 5 godina

Sve je laž. Demonstarnti nemaju nikakve zahteve u vezi NATO i EU. Psine i džukele lažljive obmanjuju javnost.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija