• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.12.2018

23:06

VLADIMIR PUTIN OPET NA METI ZAPADA: Šefa Kremlja okrivili za nerede u Francuskoj?!

Vesti

VLADIMIR PUTIN OPET NA METI ZAPADA: Šefa Kremlja okrivili za nerede u Francuskoj?!

Podeli vest

Generalni sekretarijat za nacionalnu odbranu i bezbednost pokrenuo istragu o ruskom mešanju u proteste "žutih prsluka" nakon što su zapadni mediji i Ukrajina već optužili Moskvu da je napravila haos

Francuske vlasti pokušavaju da optuže ruskog predsednika Vladimira Putina za nerede, koji četiri vikenda zaredom potresaju celu zemlju.

Generalni sekretarijat za nacionalnu odbranu i bezbednost pokrenuo je istragu o mogućem ruskom mešanju u proteste takozvanih žutih prsluka nakon nagađanja zapadnih medija o tome i optužbi Ukrajine da je Moskva kriva za haos. 

Glasine

Čuo sam glasine i pročitao medijske izveštaje o tome da demonstrante finansira i potpiruje Kremlj
Žan-Iv le Drijan

Iza svega FSB i GRU

Ministar spoljnih poslova Francuske Žan-Iv le Drijan rekao je da je čuo glasine i pročitao medijske izveštaje o tome da demonstrante finansira i potpiruje Kremlj.

- Zbog toga je generalni sekretarijat i pokrenuo istragu. Videćemo kakvi će rezultati biti. Ne želim ni o čemu da sudim dok ne vidim činjenice - naveo je Le Drijan.

On je to saopštio nakon što je britanski "Tajms" u subotu objavio da je Moskva umešana u proteste u Francuskoj.

- Stotine naloga povezanih sa Rusijom otvoreno je na Tviteru. Preko njih se potpiruju neredi tako što se objavljuju fotografije povređenih demonstranata i retvituju postovi povezani sa neredima - napisao je "Tajms", pozivajući se na analizu firme za sajber-bezbednost "Nju nolidž".

Kremlj: Čista kleveta

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je juče optužbe da je Rusija umešana u proteste u Francuskoj, nazvavši ih klevetom.
- Ono što se dešava u Francuskoj, smatramo isključivo njihovim unutrašnjim pitanjem. Rusija se ne meša u unutrašnja pitanja drugih država, uključujući Francusku. Svaka izjava o umešanosti Rusije nije ništa drugo osim klevete - rekao je Peskov.

Osim toga, i Ukrajina je optužila Rusiju za umešanost u nerede u Francuskoj, navodeći kao dokaz fotografiju sa protesta na kojoj dva demonstranta drže zastavu Donjecke Narodne Republike. 

Foto: Informer DN

- Radikalni elementi u Francuskoj dejstvuju pod rukovodstvom pripadnika ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) i Glavne uprave Generalštaba oružanih snaga Rusije (GRU) - tvrdi šef ukrajinske službe bezbednosti (SBU) Vasilij Gricak.

Spremili giljotinu za Makrona

Građani Francuske su u Parizu postavili giljotinu za predsednika Makrona. Oni su na društvenim mrežama objavili fotografiju sprave kojom je u Francuskoj izvršavana smrtna kazna sve do 1981, ne navodeći na kojoj se lokaciji nalazi. Na giljotini je napisano ime Makronove stranke Napred! (En marche!).

Uhapšeno 1.000 ljudi

Kako je dodao, ruske specijalne službe iza leđa mirnih demonstranata organizuju nemire i nasilje u Francuskoj.

Foto: AP/Informer DN

- Ruske službe spremaju slične provokacije u Belgiji, Nemačkoj, Španiji, Bugarskoj i drugim državama Evrope - navodi Gricak.

Makron popustio, smanjuje poreze, povećava plate i penzije

Francuski predsednik Emanuel Makron popustio je pred zahtevima demonstranata i sinoć u prvom obraćanju naciji od početka protesta poručio da će smanjiti poreze za penzionere i povećati minimalnu zaradu za 100 evra mesečno počev od januara 2019, ali da neće ponovo uvesti porez za bogataše.
- Ubrzaćemo uvođenje poreskih olakšica za radnike s niskim primanjima, ukinućemo i porez na isplatu za prekovremeni rad počev od 1. januara. Penzije koje su ispod 2.000 evra biće povećane ukidanjem poreza na njih - obećao je Makron.

Inače, u subotu su u Francuskoj na protestu "žutih prsluka" izbili najveći neredi od 17. novembra, otkad se demonstracije održavaju svakog vikenda. U protestima je učestvovalo 136.000 ljudi, od čega se većina okupila u Parizu. Demonstranti su palili automobile, razbijali i pljačkali prodavnice i sukobili se s policijom, koja je ih oklopnim vozilima rasterivala i uklanjala barikade. Samo u glavnom gradu Francuske uhapšeno je skoro 1.000 ljudi, među kojima 100 maloletnika.

 

MAKRON NIJE USPEO DA ZAMAŽE OČI FRANCUZIMA! Sindikati i ultralevičari poručuju: U subotu OPŠTA MOBILIZACIJA, izlazimo na ulice sa žutim prslucima!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
makihg346

pre 5 godina

zapad ima najbolju tehnologiju imaju dobre kamere mada te kamere se koriste uglavnom u bolivudu a kad pokazuju dokaze ko da je slikano Nokiom 8110 mada taj telefon pravi bolje slike

Marcco

pre 5 godina

To se u psihijatriji zove projekcija. Pa ima li iole ozbiljnijih protesta u svetu a da iza toga nije SAD, UK i/ili Francuska da ne pominjem "građanske ratove" ili regionalne ratove.

Milan

pre 5 godina

Ma dokle vise ti Rusi. Nisu to ni neki drugi Rusi vec sam Putin. On se nalazi u Parizu gde prerusen upravlja demonstracijama. Da bi se prikrio ponekad se vrati u Moskvu i pokaze na TV, a onda opet u Pariz da burgija protiv Divnog Makrona. Cudan neki tip. Francuzi se nikada nisu mesali u poslove stranih zemalja.

SS

pre 5 godina

Budale,da im nije svima njima bilo rusa,sad bi ih bilo 90 %manje i to germanskog porekla.

Milan

pre 5 godina

NIJE NAROD TOLIKO GLUP KAKO BOGATAŠI NARODU IZGLEDAJU! E, stvarno ako je to Putin uradio sa žutim prslucima u Francuskoj,onda SVAKA ČAST PUTINE! Kako si samo moćan! Pa uskoro će to isto uraditi i u SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj itd. Putin zaista misli za dobrobit širokih narodnih masa u svetu, a ne na "trule" bogataše! Putin vraća ljudsku civilizaciju na pravi put! Eh, da je to stvarno istina. No, dobro svi znamo da je novi svetski poredak zasnovan na savremenom konceptu robovlasništva: bogati kapitalisti i sirotinja raja u skoro svim zemljama sveta. Bogataši skreću pažnju sa svoje krivice i usmeravaju je na dežurnog krivca: Rusiju. Pa nije narod toliko glup, kako bogataši narodu izgledajau!

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59