• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.12.2018

22:23

NEMAČKA I FINSKA STALE UZ RUSIJU, NE DAJU SEVERNI TOK 2: Gasovod ima da se gradi u INAT SAD i REZOLUCIJI EP!

Vesti

NEMAČKA I FINSKA STALE UZ RUSIJU, NE DAJU SEVERNI TOK 2: Gasovod ima da se gradi u INAT SAD i REZOLUCIJI EP!

Podeli vest

Nemačka nastavlja da posmatra projekat gasovoda Severni tok 2 kao ekonomski, a stav Berlina se nije promenio uprkos rezoluciji usvojenoj od strane Evropskog parlamenta, rekao je u portparol vlade u Berlinu TASS-u

- Ništa se do sada nije promenilo u poziciji Nemačke. Severni tok 2 je ekonomski projekat u prvom stepenu, a savezna vlada je to više puta naglašavala, ali ipak ovaj projekat ima i političku komponentu. Neophodna je jasna odrednica u pogledu uloge Ukrajine kao tranzitne zemlje nakon 2019. godine. Ovo ostaje na snazi  - poručeno je nemačke vlade.

Evropski parlament je u sredu usvojio rezoluciju kojom je Severni tok 2 predstavljen kao politički projekat koji predstavlja pretnju evropskoj energetskoj sigurnosti i poziva na ukidanje izgradnje naftovoda.

Oko 300 kilometara cevi je već postavljeno u okvir Severnog toka 2, a projekt bi trebalo da bude gotov do kraja 2019. godine.

Iz Moskve poručuju da Evropski poslanici koji se suprotstavljaju Severnom toku 2 mogu da ubuduće kao energent koriste drva za ogrev.

(VIDEO) SUKOB NATO I SRBIJE NEĆE BITI ZBOG ŠIPTARA - u pitanju je mnogo veća igra, a BEOGRAD I MOSKVA SU PROVALILI ZAVERU!

I stav Finske, koja je izdala sve neophodne dozvole za izgradnju gasovoda "Severni tok 2", neće se promeniti uprkos rezoluciji koju je izglasao Evropski parlament, koja poziva da se realizacija tog projekta obustavi.

Savetnik ministra ekonomije te zemlje Kari Klem poručuje da su finske vlasti svesne da je ta rezolucija usvojena, ali ipak sve dozvole izdate 5. aprila ove godine kompaniji "Nord strim 2" i ubuduće će važiti.

(FOTO) AMERIČKI PROFESOR PROZVAO TRAMPA: ALBANCI ubijaju SRBE a AMERIKA ih u tome PODRŽAVA!

Ta odluka je doneta u skladu sa finskim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama, dok se izgradnja gasovoda vrši u ekonomskoj zoni teritorijalnih voda te zemlje, te se sve to smatra čisto ekonomskim pitanjem energetskog snabdevanja, dodao je Klem.

- Finski državni savet, koji je doneo tu odluku, sa razumevanjem se odnosi prema bojaznima pojedinih zemalja Evrope izazvanih pitanjima bezbednosti koje taj projekat nosi sa sobom, ali Finska nema nikakvih konkretnih nacionalnih interesa koji bi mogle da promene naš stav - zaključio je Klem.

SLEDI RAT NATO I RUSIJE ZBOG SRBA, ALI NIJE U PITANJU KOSOVO: Sprema se udar na Srpsku, SAD hoće BiH u svom bloku!

Parlament EU je izglasao rezoluciju kojom se podržava zatvaranje projekta "Severni tok 2". U tekstu se navodi da je projekat politički i da predstavlja pretnju po evropsku bezbednost. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljube

pre 5 godina

Neverovatno je koliko mnogo evropskih političara su kupljeni od Ameike i direktno rade na štetu svojih država i svojih naroda. Pod fasadom zabrinutosti za bezbednost Evrope od Rusije, koja ničim nije potkrepljena osim dobro poznatim floskulama i lažima, oni su spremni da ostanu bez prirodnog gasa i da ugroze ekonomiju celog kontinenta jer nema ni teoeretske šanse da Amerika snabdeva celu Evropu dovoljnom količinom gasa a pogotovo ne po ceni koja nije ni blizu ceni gasa iz Rusije.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17