• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.12.2018

22:48

AMERI IZNUDILI PRIZNANJE RUSKOJ STUDENTKINJI: Mariju Butinu mučili da prizna da je PUTINOV AGENT!

Vesti

AMERI IZNUDILI PRIZNANJE RUSKOJ STUDENTKINJI: Mariju Butinu mučili da prizna da je PUTINOV AGENT!

Podeli vest

Ruskinja Marija Butina, koja je uhapšena u SAD pod optužbom da je špijunka Kremlja, priznala je sve nakon torture. Zatočili su je u samicu, bude je tokom noći za ispitivanja i ne puštaju je napolje

Ruskinja Marija Butina (30), koja je uhapšena 15. jula u SAD, priznala je da je ruski agent nakon što su je Amerikanci mučili pet meseci u zatvoru, tvrdi bivši obaveštajac CIA Džon Kirijaku. On je naveo da su Butinu zatočili u samicu, branili su joj da šeta po zatvorskom dvorištu, prekidali su joj san i vodili je na višesatna ispitivanja, nakon čega je ona pod prinudom priznala da navodno radi za vladu Vladimira Putina.

Državni neprijatelj

Političko hapšenje

Cilj je da se dokaže da su svi Rusi državni neprijatelji SAD i da moraju biti kažnjeni
Džon Kirijaku

Kirijaku je optužio Amerikance za manipulaciju slučajem Marije Butine, koja je u Vašingtonu na master studijama za međunarodne odnose i aktivistkinja je za slobodno nošenje oružja. Ona je optužena da se nije registrovala kao strani agent po dolasku u SAD 2016, iako je to morala da uradi prema zakonu. Terete je i da je špijunirala po nalogu Kremlja i uticala na predizbornu kampanju u SAD kako bi na izborima pobedio aktuelni predsednik Donald Tramp.

- Nadležni u zatvoru Aleksandrija kod Vašingtona sramotno se ponašaju prema Butini, a jasno se vidi da ona nije počinila nikakav zločin. Njeno hapšenje je politički motivisano. Cilj je da se dokaže da su svi Rusi državni neprijatelji SAD i da moraju biti kažnjeni - rekao je Kirijaku, koji je napustio službu u CIA i od tada u javnosti iznosi brojne poverljive informacije o toj obaveštajnoj agenciji.

On je podsetio da je Butina, tri dana posle hapšenja, na saslušanju negirala krivicu i tvrdila da nema veze sa ruskim vlastima i obaveštajnim službama. Međutim, posle pet meseci koje je provela u zatvorskoj samici promenila je iskaz i u utorak priznala da je navodno radila kao Putinov tajni agent.

Lavrov: Borićemo se za Butinu

Foto: AP PHOTO

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov poručio je da će se Moskva na sve načine boriti za svoju državljanku Mariju Butinu. On je istakao da razume zašto je ona posle torture priznala da je ruski agent.
- Razumem tu ženu, ona robija pod najgorim uslovima. Mučili su je mnogo meseci, dozvoljavali joj da prošeta samo usred noći, budili je i stavljali u izolaciju. Sve to su radili da bi potpuno slomili Butinu i primorali je da prizna nešto što nije uradila - naveo je Lavrov.

- Butina trpi neviđen pritisak u zatvoru. Sve vreme spava u samici, odnosno u limenom kavezu od tri kvadratna metra. Dozvoljeno joj je da prošeta po sat vremena na dan, ali joj uglavnom i to brane. Omogućavaju joj da samo noću izađe u zatvorski krug. Brane joj da spava, bude je kad zaspi i saslušavaju tako umornu. Uveren sam da je zbog te torture priznala zločin koji nikad nije počinila, a sad joj preti pet godina robije - rekao je bivši agent CIA.

Besmislen zakon

5

godina zatvora preti Mariji Butini ako bude osuđena

Te njegove optužbe potvrdila je i američka pravna analitičarka Dženifer Bridon.

- Uhapsili smo tu mladu ženu jer nam je bila potrebna prljavština o navodnim vezama Trampa i Rusije. Zakon o obaveznoj prijavi stranih agenata primenjuje se isključivo kako bi se urušio ugled Trampove administracije ili uhapsili Rusi bliski Kremlju - naglasila je Bridonova.

Ona je istakla da je slučaj Marije Butine dodatno pogoršao odnose SAD i Rusije, a ko zna kakav će biti epilog.

MARIJA BUTINA PRIZNALA KRIVICU! Radila kao ruski agent i pokušavala da utiče na politiku SAD prema Rusiji!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Tako to rade ameri,zato su svetske gazde i niko im ne staje na put.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija