• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.12.2018

17:29

(FOTO/VIDEO) SAMO ZA ŽENSKE OČI - JEDAN OD 30 NAJVEĆIH NA SVETU! U Kanadi iskopan DIJAMANT VELIČINE JAJETA!

Vesti

(FOTO/VIDEO) SAMO ZA ŽENSKE OČI - JEDAN OD 30 NAJVEĆIH NA SVETU! U Kanadi iskopan DIJAMANT VELIČINE JAJETA!

Podeli vest

Najveći dijamant ikada iskopan u Severnoj Americi pronađen je u kanadskom rudniku pored Artičkog kruga, prenose mediji

 

Kanadski list "Toronto star" objavio je juče, navodeći kompaniju "Dominion" koja upravlja rudnikom kao izvor vesti, da je žuti 544-karatni dijamant otkriven u rudniku Diavik, smeštenom na severu Kanade stotinak kilometara južno od Artičkog kruga, prenose N1 i Hina.

"Dijamant te veličine potpuno je neočekivan u ovom delu sveta i znači stvarnu prekretnicu za iskopavanje dijamanata u Severnoj Americi", objavila je kompanija na internet stranici mining.com.

 

 

Navodi se da je pronađeni dragoceni kamen jedan od 30 najvećih dijamanata na svetu.

"Ej-Bi-Si njuz" prenosi da je kompanija objavila da dijamant veličine jajeta neće biti prodat u nebrušenom obliku, već će "Dominion" tražiti partnera za rezanje i brušenje dijamanta.

Kompanija je naglasila da je još prerano govoriti o vrednosti pronađenog dijamanta.

Navodi se da je dosadašnji rekord u Severnoj Americi bio dijamant takođe pronađen u Diaviku u severozapadnoj Kanadi. Taj dve milijarde godina star dijamant od 187,7 karata poznat kao "Foksfajr" otkriven je 2015. godine.

Najveći dijamant na svetu, 3.106-karatni "Kulinan", pronađen je 1905. u južnoj Africi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija