• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/mediji/Informer

18.12.2018

20:56 >> 21:01

SAD POTVRDILE: IZLAZIMO IZ SPORAZUMA SA RUSIJOM! Moskva: Naš odgovor biće efikasan, PREŠLI STE CRVENU LINIJU

Vesti

SAD POTVRDILE: IZLAZIMO IZ SPORAZUMA SA RUSIJOM! Moskva: Naš odgovor biće efikasan, PREŠLI STE CRVENU LINIJU

Podeli vest

SAD su zvanično obavestile Rusiji da su odlučile da izađu iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa, kazao je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov

Putem bilateralnih kanala na visokom političkom nivou nam je potvrđeno da je ta odluka konačna i da nema poziv na dijalog, rekao je Rjabkov u intervjuu za Komersant.

SAD krši dogovore

Prema njegovim rečima, Vašington nije posebno krio da nije stvar samo u problemima između SAD i Rusije, već i u želji Amerikanaca da se oslobode dogovorenih zabrana koje im ne odgovaraju.

Po ocenama Vašingtna, Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa "značajno ograničava vojne mogućnosti SAD u projekciji na zemlje koje poseduju arsenale kopnenih raketa srednjeg i malog dometa i koje u očima Vašingtona predstavljaju pretnju američkim interesima".

U slučaju da budu instalirane američke rakete srednjeg i malog dometa na teritoriji koja predstavlja pretnju za Rusiju, ona će morati da odgovori, poručio je Rjabkov.

On je rekao da SAD i evropske zemlje treba da znaju da Rusija ne može da ignoriše moguću instalaciju američkih kopnenih raketa srednjeg i malog dometa koje predstavljaju pretnju za Moskvu i njene saveznike, kada Vašington dobije takve rakete.

- Moraćemo da preduzmemo efikasne mere koje će kompenzovati te pretnje - naglasio je Rjabkov.

- Jasno je da politički dogovori i čak pravno obavezujući sporazumi ne mogu u sadašnjoj situaciji da pruže pune garancije, kao što vidimo na primeru Vašingtona koji urušava Sporazum o raketama srednjeg i malog dometa - istakao je zamenik šefa ruske diplomatije.

Moskva će odgovoriti

Ponašanje Vašingtona prouzrokovao je da Rusi počnu da pričaju o ponovnom razvoju procedure svoje "mrtve ruke" kako bi lansirali uzvratni automatski nuklearni napad.

Rusija voli da razvija oružje, i to užasavajuće; nuklerane rakete, roboti podmornice sa 100 megatona bojevih glava.

(VIDEO) AMERI I NATO NA RUSIJU POSLALI 3.000 AVIONA: Moskva objavila šokantne podatke o "agresiji" na Rusiju!

Možda najužasniji bio je sistem sudnjeg dana Hladnog rata, koji bi automatski lansirao projektile, bez pomoći čoveka koji pritiska dugme, tokom nuklearnog napada.

Ali sistem, poznat kao "Perimetar" ili "Mrtva ruka" se vraća i smrtonosniji je nego ikad.

Ovo se desilo nakon što je Trampova administracija objavila da se SAD povlači iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa iz 1987., koji eliminiše nekadašnju američku i rusku masivnu zalihu nuklearnih raketa malog i srednjeg dometa. Donald Tramp navodi da je Rusija prekršila sporazum jer je razvila novo, užasavajuće oružje.

Moskva je pobesnela i smatra da će Amerika, kao tokom Hladnog rata, razviti nuklearne rakete u Evropi. Zbog geografske sudbine, Rusiji treba interbalistička raketa da se lansira iz Rusije ili iz podmornica, kako bi udarila na kontinentalni deo SAD. Ali projektili malog dometa SAD bazirani u Nemačkoj ili Poljskoj, kako se navodi, mogu da udare u srce Rusije.

Perimetar funkcioniše

Viktor Jesin, koji je komandovao ruskim Strateškim raketnim silama devedesetih, kaže da ako SAD počnu da donose oružje u Evropu, Rusija će usvojiti doktrinu preventivnog nuklearnog napada. 

On dodaje: "Pitanje novinara: Da li ćemo imati vremena da odgovorimo ako je vreme leta 2-3 minuta da raketa dođe do naših granica? U ovoj verziji, naša jedina nada jeste Perimeter. Isti je slučaj i u slučaju odmazde. Ili je Perimeter rastavljen na delove?

Jesin: Sistem Perimeter funkcioniše ali je poboljšan. Možemo da lansiramo rakete koje prežive nakon prvog napada agresora."

Nije jasno na šta je Jesin mislio kada je rekao da je sistem poboljšan. Perimeter radi tako što lansira modifikovane interbalističke rakete, koje prenose signal regularnoj nuklearnoj raketi.

(VIDEO) AMERI ZALEDILI KIJEV! RUSKI HELIKOPTERI UNIŠTIĆE UKRAJINSKU PVO, Putin spremio tri eskadrile za 'ne daj Bože'!

David Hofman, autor "Mrtve ruke", knjige o Perimeteru, opisuje ovaj sistem ovako:

"Viši autoritet bi mogao da pritisne okidač u slučaju nuklearnog napada. Ako se dopuštenje da na vreme i ako postoje dokazi nuklearnog napada, a svi komunikacijski sistemi prestanu da rade, oficiri u bunkeru mogu da lansiraju raketu, a signal se prenosi preko zemlje do interkontinentalnih balističkih raketa. Veliki projektil bi poleteo i ispunio svoju misiju".

Postoje kriptički znakovi da Perimeter postoji. Sovjetski savez držao je ovo u tajnosti. Neverovatno je da je Perimeter baziran na strahu. Straha da će SAD prve napasti. Straha da će vođa Rusije izgubiti živce i neće dati to naređenje.

A ako Rusija sada javno priča o tome, postoji razlog da ostatak sveta bude zabrinut.

ŠIPTARSKA UJDURMA! HARADINAJU BI BEOGRAD BIO MALO! Ramuš predložio Nacrt sporazuma sa Srbijom, HOĆE SVE, A DAJE NIŠTA!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ivicadacic

pre 5 godina

Gotovo je izdajnik i majmun putin i ta zlonamerna drzava ce da bude resena nema nikakve sanse da se suprostavi te SILE JEBEM TI krv srpsko karpatsku RUSKU. ni bog nece da vas spasi svi od informera ce da budu hapseni

Stojan

pre 5 godina

U Americi nije vazno ko je predsednik svi rade ono sto im se naredjuje. Ako i pokusa nesto drukcije oni odmah prete da ce da ga optuze za neke izmisljotine.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija