• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

23.12.2018

18:20

(VIDEO) PANIKA U AMERICI: Rusi uspešno testirali NEZAUSTAVLJIVE RAKETE! Osam puta su brže od zvuka, OD NJIH NEMA ODBRANE!

Vesti

(VIDEO) PANIKA U AMERICI: Rusi uspešno testirali NEZAUSTAVLJIVE RAKETE! Osam puta su brže od zvuka, OD NJIH NEMA ODBRANE!

Podeli vest

Ruska mornarica testirala je 10 protivbrodskih raketa tipa "3M22 Cirkon", javio je TASS

Rakete su pogodile ciljeve udaljene nekoliko stotina kilometara. Prema rečima ruskog vojnog izvora, projektili su "iznova uništavali pomorske mete dok su se kretali hipersoničnom brzinom".

Poslednja testiranja su sprovedena 10. decembra, navode američki obaveštajni izvori za CNBC. Prema njihovim rečima, ovi projektili dostižu brzinu oko tri kilometra u sekundi, što je osam puta brže od zvuka.Veruje se da su oni toliko brzi da mogu da izbegnu sve trenutno operativne protivmere.

SAD strahuju da bi Rusija mogla da 2021. godine počne sa masovnom proizvodnjom ovih projektila i da bi njena vojska mogla da počne da ih koristi do 2022. godine.

- Prošlonedeljni uspešni test je pokazao da su Rusi sposobni da postignu kontinuirani let, što je od suštinskog značaja za razvoj hipersoničnog oružja. Ono što smo videli jeste posebno oružje koje će imati sposobnost dvostruke svrhe: može da se koristi protiv meta na zemlji, kao i protiv plovila na moru - rekao je ruski vojni izvor.

Očekuje se da se projektili tipa "Cirkon" nađu na kruzerima klase "Kirov", kao što su Admiral Nakimov ili Pjotr Veliki. pretpostavlja se da se ovi brodovi trenutno modernizuju i unapređuju.

Rusija takođe radi na hipersoničnim krstarećim raketama tipa "Kh-47M2 Kindžal", koja bi trebalo da putuje i 10 puta brže od zvuka.

To je još u martu ove godine najavio ruski predsednik Vladimir Putin. On je rekao da će ti projektili moći da prenose nuklearne bojne glave na daljinu do 2.000 kilometara.

Ranije ovog meseca je američka vlada upozorila da "Kina i Rusija rade na razvoju hipersoničnog oružja, jer njihova brzina, altitude i sposobnost manevrisanja mogu da pobede najveći broj antiraketnih sistema".

- Nema postojećih protivmera - rečeno je iz američke vlade.

 

BAĆUŠKE GOSPODARE NEBOM! Ruski "kontejner" će pratiti SUPERSONIČNE RAKETE IZNAD EVROPE!

 

(VIDEO) SVET U ŠOKU! PUTIN SPREMA PREVENTIVNI NAPAD odustaje od doktrine kontraudara! POSLE OVOG SVET NEĆE BITI ISTI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
janko

pre 5 godina

Mi obozavamo Rusiju..ali danas nije najbitnije oruzje vec lova..a Ameri imaju lovu koja radi za njih od Poljske...Engleske pa do Amerike tj. izmislili su globalnog Boga..koji lici na sve a na na naseg Boga kojeg mi volimo..Taj Djavo Bog ima ime zove se NOVAC..pa badava su rakete..rakete samo ublazuju strah i bol od njihovog Boga- Djavola Novac . Malo je biti snazan ako nisi malo i lukav.....a mi smo zarazeni strahom koji je ozracio nasa srca i mozak 1999 godine je je doneo bolest,nemastinu i kompletno unistenje ekonomije a plus namontirali Djindjica i njegove sledbenike koji su pa skoro prodali nase duse tom Bogu Djavolu Novac...CRNI PAPA JE MNOGO OJACAO SAMO MI NECEMO DA ZNAMO JER SMO OZRACENI!!!!!!!!!!!!! NJEGOVIM ZLIM CARIMA!!!

Hibridni rat

pre 5 godina

Danas se na internetu za hibridno ratovanje rade svakakva čuda pa eto Rusi imaju tolike esove koji još nikada ništa nisu pogodili i niti je jedan nekome nije prodan da se ne vidi kako ne mogu ništa da pogde dok su Ameri već u 5 država prodali svoj najbolji PVO na svetu Patriot i od tih novih aviona niti jedan Ruski nikome nije prodan a eto juče se pisalo da Japan kupuje 120 američkih F-35 i pored toliko nuklearnih Ruskih raketa panika šta se Ameri povlače iz sporazuma i ne pokazuju svoje rakete ko šta nisu ni pred onog u Hirošimi i Nagasaki.....zato kad Tramp digne silu da bombarduje onda Rusija ćuti i gleda.

Marcco

pre 5 godina

Niti će SAD, niti će Rusija da dozvoli da bude poražena, okupirana i rasparčena bez da upotrebi sve što ima u svom arsenalu. Ja se samo nadam da za razliku od večine Evrope, Srbija neće da se strateški i vojno opredeli za bilo koju stranu jer te državice koje se do imbecilnosti uvlaće tim silama u debelo crevo će prve da budu spržene.

SS

pre 5 godina

Preteraste više sa rusima i tobože panikom amera.Jedina panika kod njih je ako ne nađu novo područje na karti sveta gde će da započnu rat i niko im ne može za sad ništa.Ne zavaravaj te narod glupim tekstovima.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija