• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

24.12.2018

11:17 >> 11:20

(VIDEO) ZA POROŠENKOVU REZIDENCIJU BIĆE DOVOLJNE DVE RAKETE KALIBAR: Poruka iz Moskve zaledila Ukrajince!

Vesti

(VIDEO) ZA POROŠENKOVU REZIDENCIJU BIĆE DOVOLJNE DVE RAKETE KALIBAR: Poruka iz Moskve zaledila Ukrajince!

Podeli vest

Ukrajina nastavlja da koncentriše trupe i ratnu tehniku uz bivše linije fronta u Donbasu. Na aerodrom Berdjanska već je predislocirano sve što ukrajinskoj vojnoj avijaciji nešto vredi. U železničku stanicu u mestu Rubežnoje, primera radi, ušla su dva teretna voza sa tenkvima i drugim naoružanjem (protivtenkovski topovi MT-12 i pešadijska oklopna vozila BMP-1)

Samo tokom poslednjih deset dana Kijev je granicama Luganske i Donjecke Republike primakao 12.000 vojnika i više od 40 višecevnih raketnih bacača "Grad".       

Komandant ukrajinskih snaga postavljenih protiv Donbasa general Sergej Naev pre tri dana je sa NATO-savetnicima posetio veliki lučki grad Mariupolj.

Naev je završio elitnu moskovsku komandnu akademiju, a u Donjecku podozrevaju da je njegova poseta Mariupolju "zavaravajući manevar" i da će realni napad, ako ga bude, biti izveden najverovatnije na Gorlovku, radi presecanja veze između Donjecka i Luganska.
         
Vojni stručnjaci procenjuju da ukrajinske pripreme za novi rat imaju dva cilja - uvlačenje Rusije u rat i popravljanje šansi Petra Porošenka da bude ponovo izabran za šefa države. Računica se u oba slučaja, međutim, može pokazati pogrešnom.

Poznati moskovski vojni ekspert Igor Korotčenko, glavni urednik lista "Nacionalna odbrana", predočio je kijevskoj vrhuški i Porošenku da Rusija neće slati trupe na ukrajinsku teritoriju već da će vrh Porošenkovog režima "uništiti visokopreciznim oružjem".

- Ako nam Ukrajina objavi, Rusija će sačekati da vidi kako se razvijaju stvari. Jer, jedno je formalno objaviti rat, recimo, zatvoriti ambasade i slično, a sasvim drugo ako ukrajinska armija počne vojne operacije, ako Porošenko izda naredbu za napad na Rusiju ili čišćenje Donbasa. Tada će sve biti drukčije.

PACOLI: ŽENE IZ SRBIJE SU GRLILE CRNCE! Zbog ove tvrdnje i Albanici traže "njegovu glavu" I NJIMA SE OGADIO!

Korotčenko do "drugačije" opisuje ovako:

- Mi nećemo ni u tom slučaju koristiti kopnene snage. Biće dovoljno da visokopreciznim oružejm pet-šest sati iz velike daljine tučemo po najvećim ukrajinskim jedinicama koje ugroze našu granicu, po ukrajinskim štabovima, a i po Porošenkovoj rezidenciji jer bi on kao glavnokomandujući izdao naredbu za taj napad. Uveren sam da bi za njegovu rezidenciju bile dovoljne dve krstareće rakete "Kalibar".

- U tih pet-šest sati - naveo je Korotčenko - bili bi uništeni i ukrajinski vojni aerodromi i mesta na kojima se nalaze rakete. Sve bi to bilo uništeno za samo nekoliko sati.

A da se svašta može izdogađati narednih dana i nedelja uveren je i poznati kijevski politikolog Mihail Pogrebinski koji ukazuje da "ovakve napetosti nije bilo ni u vreme najžešćih borbi u Donbasu".

(VIDEO) ŠIPTARSKA VOJSKA JE NULA: Generala Paskaša ne brine armija lažne države, BEOGRADU PORUČUJE DA BUDE JOŠ AGRESIVNIJI!

U Kijevu neki poslednjih dana govore i o mogućnosti da ukrajinska armija treba da izvede napad ne Kerčenski most koji spaja poluostrvo Krim sa ostatkom Rusije.

To bi, nesumnjivo, bio povod za rat. Samo to znaju dobro i u Moskvi koja od 2014. uspešno izbegava sve zamke Kijeva i njegovih zapadnih sponzora.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aca

pre 5 godina

Ne valja. Mozda unistiti dobrovoljacke odrede tipa Azov i njemu slicne kao i neutralisati kampove za obuku u okolini Lvova. Nisu svi ukrajinci isti.

Cile

pre 5 godina

Ne razumem inertnost .koalicija Porosenko azov natenane dovlače oružje, Dombasu vi sede skrštenih ruku.Nigde diverzija.sad su najranjiviki.Eksploziv pod most,prugu...Ništa jednostavnije.Veliki broj te vojske su Rusi i stranci.Prema njima propaganda. .

Aca

pre 5 godina

Valjda im rade sluzbe, u trenutku napada na Donbas prvo i najubitačnije (termobarično) raščistiti im teritoriju od banderaša i Lvovskih spletkaroša (CIA, MI6 i sl.). Ukrajinci nece istrajati u napadu, ipak se isto krste.

jAK47

pre 5 godina

To ti mislis druze, nisu oni sisali vesla. Sta mislis kako znaju da ovi dovlace oruzje? Sve su Rusi snimili dronovima, gde im je tehnika, stabovi, elektrane, vazni putevi i sl. Kao sto i kaze ovaj strucnjak, dovoljno je poslati desetinu raketa i dovidjenja, nema vise nicega.

milan lala

pre 5 godina

Ako Porosenko bude dovoljno glup i udari na Donbas a izgleda da hoce jer je ucenjen , zavrsice expresno njegova vojska i on kao Sakasvili . Poraz i sveopsto rasulo i bezanija kad pocnu Kindzali i Klalibri da bubaju . Bice to kraj Ukraine i Porosenkovo rezima .

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija