• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.12.2018

14:46

NEMAČKA UVODI POREZ NA DŽAMIJE! Vladajući CDU razmišlja o verskom porezu, cilj je da se zada udarac FINANSIRANJU IZ INOSTRANSTVA!

Vesti

NEMAČKA UVODI POREZ NA DŽAMIJE! Vladajući CDU razmišlja o verskom porezu, cilj je da se zada udarac FINANSIRANJU IZ INOSTRANSTVA!

Podeli vest

Političari vladajuće koalicije u Nemačkoj razmišljaju o uvođenju poreza za džamije, kako bi muslimansku versku zajednicu oslobodili uticaja iz inostranstva

TERALI GA IZ DŽAMIJE: Incident u Berlinu muškarac povredio pet policajaca!Potpredsednik frakcije CDU u Bundestagu Torsten Fraj rekao je da cilj mora biti da se islam u Nemačkoj emancipuje od uticaja stranih država i da se više orijentiše na Nemačku.

Porez za džamije, prema njegovim rečima, bio bi važan korak ka tom cilju i omogućio bio muslimanima da budu finansijski nezavisni. 

Debatu o porezu za džamije je pokrenuo državni sekretar Markus Kerber, koji je u jednom intervjuu rekao da je otvoren za takvo rešenje finansiranja rada džamija. Inače, taj porez bi se odnosio na tu versku zajednicu i bio bi ubiran među muslimanskim vernicima.

TERALI GA IZ DŽAMIJE: Incident u Berlinu muškarac povredio pet policajaca!



Ekspert za unutrašnjopolitička pitanja SPD Burkhart Liška kaže da se radi o ideji koju treba razmatrati, jer bi mogla da doprinese smanjenju radikalizacije kroz strani uticaj.

Ali ukazuje i da je još dug put do konačnog koncepta. Podršku je velika koalicija dobila i od osnivača liberalne Ibn Rušd Gete džamije u Berlinu, Sejran Ates.

Ona je kazala da sve što je potrebno verskoj zajednici ubuduće može biti obezbeđeno preko članova te zajednice. Muslimani bi, prema njenim rečima, trebalo sami pojačano da organizuju finansiranje svoje verske zajednice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija