• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/I. Danilov

27.12.2018

22:44

(VIDEO) VAŠINGTON POST: PUTINOVA RUSIJA JE PORAZILA AMERIKU, iako su SAD DOBILE HLADNI RAT protiv SSSR!

Vesti

(VIDEO) VAŠINGTON POST: PUTINOVA RUSIJA JE PORAZILA AMERIKU, iako su SAD DOBILE HLADNI RAT protiv SSSR!

Podeli vest

Ne događa se svaki dan da istaknuti član američkog tajnog društva "Lobanja i kosti" u najuticajnijem vašingtonskom listu objavi uništavajući članak u kojem tvrdi da su SAD dobile Hladni rat protiv SSSR, ali da su taj isti rat poslednjih godina izgubile od - Rusije

Članak je The Washington Post napisao Dana Milbank, poznati američki novinar i politički analitičar, a pojavio se pod naslovom „Ovo je oficijelno: "Mi smo izgubili Hladni rat".

Milbank je porodičnim i poslovnim odnosima povezan sa uticajnim krugovima američkog establišmenta.

Milbank nije obični kolumnista već (po informaciji The New York Daily News, a to i sam priznaje) član elitnog i veoma zatvorenog jelskog kluba "Lobanja i kosti" u kojem je - iz onolike Amerike - samo  2.000 ljudi. Ali zato su u njemu bili ili su i mnogi predsednici SAD, političari, tužioci i biznismeni.

Članovi tog kluba su se zato - 2000. godine kada su se za položaj predsednika SAD borili Džordž Buš i Džon Keri, a obojica su bili u tom klubu - šalili: "Za nas će to biti pobeda, ko god da pobedi".

(VIDEO) ŠIPTARI, PROPUSTILI STE ŠANSU ZA DIL SA SRBIJOM, TZV. NEZAVISNO KOSOVO NEĆE POTRAJATI: Hrvatski istoričar Goran Šarić razbesneo Prištinu!

Šta je moglo naterati ovakvog pripadnika američke elite da javno oplakuje poraz SAD  u Hladnom ratu od Rusije?

Najkraći odgovor je ovaj: Putin, Tramp i Sirija.

Milbank tvrdi da se dogodilo ovo: "Buš je bio predsednik SAD u vreme kolapsa SSSR 1991. Međutim, trijumf koji su on i drugi tokom 71 godine obezbedili američkom krvlju i novcem - u vidu pobede nad SSSR i držanja pod kontrolom njegove naslednice (Rusije) - predsednik Tramp je pustio niz vodu za ciglo dve godine".

I ruske i američke pristalice "irenja (Rusije) sa Amerikom" vole da lažu da su se dobri i divni američki političari nakon demontaže SSSR bavili samo time što su Rusiji davali humanitarnu pomoć, učili je demokratiji i slobodnom tržištu, a narod Rusije vodili kaslobodi i prosperitetu.

BRITANCI BI DA KOSOVO BUDE SEVERNA IRSKA! London predlaže BEOGRADU I PRIŠTINI njihov DIL SA BELFASTOM!

Otvorenost gospodina Milbanka potvrđuje da su 100 odsto bili u pravu oni u Rusiji koji su smatrali da se delovanje SAD  prema Rusiji svodi na obuzdavanje i kontrolu, a nikako ne na pomaganje.
         
Glavna frustracija američke političke elite u tome je što je oslabljeni ruski medved odjednom oživeo i nije dozvolio da mu počupaju kandže i očnjake, a i odustao je od smrtonosne injekcije za žuspavljivanje.

Milbankov članak treba čitati u kontekstu pisma sa ostavkom koje je Donaldu Trampu napisao general Džim Matis zvani Besni pas koji samo što se povukao sa položaja šefa Pentagona.

U Matisovom pismu i Milbankovom tekstu postoji nekoliko ključnih zamerki američkom predsedniku.
 
Prva je: razbijanje kolektivnog Zapada i konflikti sa evropskim vazalima SAD koji se sve aktivnije staraju da sebi obezbede slobodnu plovidbu, a još ne žele da plaćaju žTrampov haračž  za NATO. Reč je o nekoliko stotina milijardi dolara godišnje.

INTERPOL I UNESKO BAŠ BOLE! VOJNA BAZA NATO U LEPOSAVIĆU?! Alijansa ne reaguje na NOVU PAKOST LAŽNE DRŽAVE!

Milbank je, isto kao general Matis, veoma nezadovoljan povlačenjem američkih trupa iz Sirije jer je to direktno priznanje da su Amerikanci u tom kljnjučnom regionu sveta poraženi od Rusije. I da su ostavili na cedilu saveznike u koje su CIA i Pentagon uložili milijarde dolara.

Glavna Milbankova i Matisova zamerka Trampu ipak nije povezana sa Sirijom i NATO nego sa Rusijom i Kinom.

Kolumnista The Washington Post pobrojao je "poklone" koje je Tramp tobože već "učinio Putinu": raskid između SAD  i NATO, inicijativa da se Rusija vrati u G-8 uprkos žprovokacijama u Ukrajini koje trajuž, faktičko rasturanje Svetske trgovinske organizacije, izostanak kažnjavanja Saudijske Arabije za ubistvo disidenta Kašogija, raskid odnosa sa Evropskom unijom, ustupci Kim Džong Unu,, diskreditovanje Sistema federalnih rezervi, američkog izbornog sistema, američkog tužilaštva, američke štampe, američkog sudskog sistema, čak i FBI.

 

(FOTO) SRPSKI MIGOVI CEPAJU NEBO IZNAD HRVATSKE!? Ustaše kipte od besa, UZBUNA U "LIJEPOJ NJIHOVOJ"!


 General Matis u svom pismu indirektno optužuje Trampa da je nedovoljano agresivan prema glavnim neprijateljima američkog svetskog poretka - Rusiji i Kini. Izgleda da general ne bi imao ništa protiv nuklearnog rata sa geopolitičkim konkurentima SAD, a da se Trampu ta ideja nije nimalo svidela.

Panika unutar vašingtonske elite ne može ne radovati iako je za poraz SAD u novom hladnom, iako su uspesi očevidni, potrebno još mnogo rada.

RUSIJA: RAT MOŽE DA POČNE SVAKOG TRENUTKA! Pripreme su završene, UKRAJINA KREĆE NA DONBAS!

U suštini, posmatramo neku vrstu žgrađanskog rataž unutar američke elite čiji jedan deo je već shvatio da je hegemonija prišla kraju i da se u SAD  više ne može živeti kao dosad. A drugi se uporno pravi da je sve u redu, uprkos tome što je novac penzijskih fondova onih koji su radili u administraciji Kalifornije investiran u ruske državne obveznice, a američka vojna industrija do kritične mere zavisi od onoga što se proizvodi u Kini.

Jednom je SAD od ekonomske i političke krize spasio raspad SSSR, za kojim je usledila i pljačka Istočne Evrope.

SRPSKA ŠAMARČINA NATO! ZA VOJNU NEUTRALNOST 60 ODSTO GRAĐANA, Zapad u panici jer radje biramo Rusiju i Kinu!

Pustimo da američka institucionalna, sistemska, politička ekonomska kriza, o kojoj upečatljivo i sa suzama piše kolumnista iz "Lobanje i kostiju", svoj posao odradi do kraja.
         
Upravo to će biti prava pobeda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 5 godina

" STVARI SE POLAKO MENJAJU U KORIST AMERA. 8 SPECIJALACA MILOGORACA POMAZE NATO NA GRANICI SA RUSIJOM A 1 SPECIJALAC MILOGORAC POMAZE KFOR " !!!??? " JOS SAMO IZOSTAJE POMOC HRVATA DOK NE STIGNU F 16, PLENKI JASE HRVATSKOG MAGARCA A KOLINDA METLU " !!!!????

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija