• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.12.2018

23:09

(FOTO) POTPUNO LUDILO! ZAPAD VIDI PRETNJU I U PUTINOVOM KALENDARU: Opsednutost šefom Kremlja počela je da prevazilazi SVE GRANICE!

Vesti

(FOTO) POTPUNO LUDILO! ZAPAD VIDI PRETNJU I U PUTINOVOM KALENDARU: Opsednutost šefom Kremlja počela je da prevazilazi SVE GRANICE!

Podeli vest

Kalendar ruske vojske za 2019, koji tradicionalno izlazi svake godine, Britanci protumačili kao ratnu pretnju ruskog predsednika zapadnim zemljama

Velike zapadne sile toliko su opsednute Rusijom i njenim predsednikom Vladimirom Putinom da su počele da daju na značaju i najobičnijem kalendaru. Tako, na primer, Britanci misle da je Putin zapretio ratom Zapadu kalendarom ruske vojske za 2019, koji tradicionalno izlazi krajem svake godine i služi za predstavljanje vojne opreme i trupa ruskom narodu.

Foto: Informer DN

Dostava robe bilo gde u svetu

Skrivene poruke

Rusko ministarstvo odbrane izdaje kalendar u kojem je svaki mesec predstavljen fotografijom vojne opreme ili pripadnika vojske, a svaku sliku prati i neki šaljiv komentar. Kalendar za 2019. napravljen je u skladu sa tom tradicijom i pušten je u prodaju pred novogodišnje praznike, 25. decembra. Međutim, problem je u tome što se tog dana obeležava katolički Božić, te su na Zapadu kalendar shvatili kao direktnu pretnju Kremlja. Nazvali su ga "Putinovom božićnom čestitkom Zapadu".

Foto: Informer DN

Ruski "medvedi" zimi ne padaju u zimski san
Božićna čestitka

Kalendar je namerno pušten u prodaju 25. decembra kako bi se Kremlj narugao Zapadu

Britanski tabloid "Dejli mejl" piše da je u novom kalendaru Putin želeo da se pohvali svojom vojnom mašinerijom i da uputi Zapadu jasnu poruku.

- Slike eksplozija, ruskih vojnika koji pune puške, žena koje gledaju u foto-aparat i pucaju, kao i prikazi transporta raketa jasna su poruka Rusije Zapadu za 2019. Uz "šaljive" komentare, kalendar je namerno pušten u prodaju 25. decembra kako bi se Kremlj narugao Zapadu, na kojem mnoge zemlje tog dana slave Božić - naveo je autor teksta Vil Stjuart, koji boravi u Moskvi.

Foto: Informer DN

Streljanje očima - tajno oružje Kremlja

On navodi da je jeziva poruka Putinove vojske, koja predviđa snežni januar uz interkontinentalnu balističku raketu "topolj-M".

Putinov kalendar

januar - Dostava robe bilo gde u svetu
februar - Ruski "medvedi" zimi ne padaju u zimski san
mart - Streljanje očima - tajno oružje Kremlja
april - Ruske visibabe
maj - Priprema za paradu 9. maja 2033. godine
jun - Podešavanje instrumenata pre "koncerta"
jul - Ozbiljan ruski električni pekač za vafle
avgust - Kod ruskih asova čak i krokodili lete
septembar - Neke žene vam oduvaju glavu
oktobar - Napredni korisnik PK (personalni kompjuter - PC, ali i oznaka za "kalašnjikov")
novembar - "Kornet" nije čin, "kornet" je poziv
decembar - Novogodišnje igračke, sveće i petarde

 

- Uz sve to, ispisan je veseli komentar: "Dostava robe bilo gde u svetu" - piše Stjuart.

On vidi Putinovu pretnju u slici za svaki mesec na kojoj je prikazano oružje, pa čak i na fotografiji za maj, na kojoj se dve devojčice u uniformama igraju. Komentar uz sliku glasi: "Priprema za paradu 9. maja 2033. godine", a Britancima tu smeta što Rusija ima planove za budućnost.

Velika uvreda

Među mnogim skrivenim pretnjama na kalendaru Stjuart je našao i jednu ličnu uvredu za Britance. On kritikuje Ruse što su se drznuli da svoj novi protivtenkovski raketni sistem nazovu "kornet". U pitanju je slika za mesec novembar na kojem su prikazani ruski vojnici koji rukuju "kornetom", a poruka glasi: "'Kornet' nije čin, 'kornet' je poziv."

- Šala je upućena Britaniji. Kornet je treći i najniži čin u britanskoj konjici - naveo je Stjuart u "Dejli mejlu".

Foto: Informer DN

Neke žene vam oduvaju glavu

To jeste čin u britanskoj konjici, ali je izbačen još 1871. Stjuartu, međutim, nije palo na pamet da je poruka smišljena ne da bi se Rusija narugala Britaniji nego da bi odala počast onima koji su nosili čin kornet u ruskoj carskoj vojsci.

(FOTO) VOLE GA KO BOGA! Najprodavaniji kalendar u Japanu za 2019. je onaj sa VLADIMIROM PUTINOM, Japanke LUDE ZA NJEGOVIM MIŠIĆIMA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bobi

pre 5 godina

Putko koj mi te dira. A bre pa zar nemoga da nadjes neku lepu prirodu da stavis na kalendar a ne tuj vojsku. I dosta gi saljes jayne poruke ce gi uplasis mnogo.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija