• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnik.rs

01.01.2019

08:35

(VIDEO) DOBRO SE DOBRIM VRAĆA! Evo kako je VLADIMIR PUTIN čestitao Novu 2019. godinu!

Vesti

(VIDEO) DOBRO SE DOBRIM VRAĆA! Evo kako je VLADIMIR PUTIN čestitao Novu 2019. godinu!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u novogodišnjem obraćanju naciji naglasio da je velikodušnost potrebna i tokom praznika i svakodnevno, jer ne postoji tuđa nevolja, i da se svako dobro vraća dobrim

Poštovani građani Rusije, dragi prijatelji!

Bliži se nova 2019. godina. Iza nas je sadržajan decembar, pun briga, kada smo žurili da završimo neodložne poslove, pravili planove za budućnost i, naravno, pripremali se za praznik.

A sada sa strepnjom i nadom očekujemo dolazak nove godine, vidimo oduševljene dečje oči, osećamo kako se raduju roditelji i bake i deke, kad je cela porodica u ovim trenucima zajedno, a njihova srca su ogrejana nežnošću i pažnjom.

I vidimo da je ovo ta novogodišnja čarolija. A nju čini naša velikodušnost — ona je potrebna i za praznike i svakodnevno, kada pomažemo onima kojima je potrebna pomoć, koji su usamljeni ili bolesni. Jer ne postoji tuđa nevolja. A milosrđe uvek uzvraća dobrotom, poklanja radost saučesništva.

Dragi prijatelji! Svako sada ima svoja očekivanja, ali, sve u svemu, svi mi želimo da naši najbliži budu zdravi, da u domu vlada mir, deca se raduju, a život bude miran. A da se snovi, čak i najskriveniji, obavezno ostvare.

U novogodišnjoj noći, kao u detinjstvu, zamišljamo želje i čekamo sreću. I neka se ostvare! Ali, ipak, tačno znamo da se najbolje za nas, za naše porodice, za rodnu zemlju, može postići samo sopstvenim naporima, zajedničkim usklađenim radom.

Predstoji nam da rešimo mnogo gorućih zadataka. U ekonomiji, nauci i tehnologiji; u zdravstvu, obrazovanju i kulturi. I, što je najvažnije, korak po korak, težimo poboljšanju blagostanja i kvaliteta života.

Da svi građani Rusije — svako od nas — već u nastupajućoj godini oseti promene nabolje. To možemo da uradimo samo zajedno, nikada nismo imali i nikada nećemo imati pomoćnike. I zato je važno da budemo jedinstven, ujedinjen i jak tim.

I neka nas prijateljstvo i dobre nade, koji sada sve ujedinjuju, prate u budućnosti, pomažu u radu i postizanju zajedničkih ciljeva.

Dragi prijatelji, samo nekoliko sekundi nas razdvaja od nove, 2019. godine. Poželimo sreću onima koji su pored nas, recimo svima koji su nam dragi najtoplije reči, zahvalimo roditeljima, nežno i čvrsto zagrlimo decu, otvorimo svoja srca jedni drugima.

Jer kada milioni ljudi oseća tako svetla osećanja, svet se ispunjava ljubavlju i poverenjem. Iskreno vam želim sreću i blagostanje, a našoj domovini, našoj voljenoj Rusiji, uspeh i prosperitet.

Čestitam vam praznik i želim srećnu Novu 2019. godinu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dobi

pre 5 godina

Svaka Putinova rec je originalna i na mestu, ziveo vecno za sav Slovenski narod koji cete pamtiti kroz istoriju kao jedinstvenu i neponovljivu licnost.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17