• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bloomberg.com

01.01.2019

17:09

(VIDEO) RUSIJA NEĆE GLADOVATI! OVO JE PUTINOV ODGOVOR NA PRETNJE ZAPADA NOVIM SANKCIJAMA! Kremlj VASKRSAVA SOVJETSKO SUPERPILE koj je u vreme komunizma PREHRANILO NAROD!

Vesti

(VIDEO) RUSIJA NEĆE GLADOVATI! OVO JE PUTINOV ODGOVOR NA PRETNJE ZAPADA NOVIM SANKCIJAMA! Kremlj VASKRSAVA SOVJETSKO SUPERPILE koj je u vreme komunizma PREHRANILO NAROD!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin želi da oživi proizvodnju piletine koja je prehranjivala Ruse u doba komunizma I na taj način osigura Rusiju u slučaju da Zapad, konkretno SAD, uvedu i sankcije na izvoz hrane u Rusiju, objavio je američki Blumberg

- Posle niza neuspeha koji su bili izazvani i misterioznim izbijanjem ptičijeg gripa, pa uništavanjem 200.000 pilića prošle godine, ruski pogoni su konačno spremni za probe - rekao je Vladimir Fišin, predsedik ruske Unije uzgajivača živine.

Cilj vraćanja sovjetskog superpileta na ruske farme je da se na vreme spreči nestašica jaja I mesa, koji bi, u slučaju produbljenih sankcija, u Rusiju bili glavni izvor proteina u ishrani stanovništva.

Fišin (78) je, inače, bio član specijalnog tima stručnjaka koji je pomogao SSSR-u da u proizvodnji hrane održi korak sa Zapadom. Tokom devedesetih proizvodnju mesa doveli su do rekordnog nivoa.

Foto: Printskrin

Međutim, Sovjetski Savez se raspao, finansiranje uzgoja je prestalo, a na tržištu su počele da dominiraju kompanije sa Zapada koje su svojom naprednijom tehnologijom dovele rusku industriju peradi I jaja na rub egzistencije. 

Kremlj, međutim, nije zabrinut samo zbog živine. Domaći uzgajivači i proizvođači govedine, svinjetine i krompira, pa čak i i šećerne repe, takođe zavise od inputa iz SAD i Evrope. Zato je vlada već dala zeleno svetlo za plan za rezervnu proizvodnju krompira, a isto to se sprema I na planu proizvodnje šećerne repe.

 

 

Cilj je da se što više nadomesti šteta I od ruskih kontrasankcija uvedenih na poljoprivredne proizvode iz EU, što je primoralo domaće farme da nauče da izrađuju neke za Rusiju netipične brendove, poput parmezana ili pršute.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin produžio je letos zabranu uvoza hrane sa Zapada za još 18 meseci, posle odluke EU da produži sankcije Rusiji zbog Ukrajine. Produžena zabrana trajaće do 31. decembra 2019. godine.

Pre toga, SAD i EU su Rusiji uvele nekoliko rundi sankcija da bi kaznile Moskvu zbog pripajanja Krima i podrške pobunjenicima na istoku Ukrajine. Ukidanje sankcija je uslovljeno napretkom u primeni mirovnog sporazuma za Ukrajinu iz 2015. godine. Rusija tvrdi da se sporazum ne primenjuje krivicom Kijeva.

Sankcije su nanele štetu ruskoj ekonomiji, ograničavajući joj pristup globalnim finansijskim tržištima i sprečavajući uvoz važnih tehnologija.

RUSIJA ĆE ODGOVORITI NA NOVE AMERIČKE SANKCIJE! Zaharova: Moskva će doneti odgovarajuće mere!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljubo

pre 5 godina

Eto ,i kada imas oruzje da drugi nestane za " sekund " ,ti strahujes da ti ciganija preti sa sankcijama .Umesto da isti ti koje SAD huskaju na uvodjenje sankcija prema Belom Medvedu ,stave prst na celo i dobro se zapitaju sta rade i sprovode .E to je sto me baca u ne veru prema istorijski naivnom ruskom narodu . Naivni .

Vlado

pre 5 godina

Država mora biti samoodrživa a strancima NIKADA ne treba potpuno prepustiti poljoprivrednu proizvodnju, stočarstvo i živinarstvo. Isto je i strateškim sirovinama, fabrikama, elektroprivredom, telekomunikacijama železnicom, putevima i sl. Još ćemo se i mi vratiti koncepciji ONO i DSZ - kad tad!

Kurto

pre 5 godina

Rusija ce pilece i svinjske noge isporucivati Srbiji bez nadoknade.a ovi ce to izvoziti u Kini.Bermudski trougao.

ludi milojko

pre 5 godina

Ma za ruse se ja ne brinem uopste... velika zemlja, imaju prostora, imaju resurse, imaju narod....jos kad sa ovim uzgojem hrane otvore inova radna mesta , ima da im bude super, nego mene brinne ovokod nas.... imamo onoliku Vovodinu a mi uzvozimo hranu, pa je li to normalno?? a to samo da bi neko zgrno pare na racun naroda... e to nije normalno...pa setite se , ne tako davno, zavreme slobe kakve nestasice smo imali... pa ako ovi akrepi iz NATO-a i EU stave neke sankcije oko nas, a okruzeni smo njima, opet treba narod da crkava??? More...., neke nase politicare bi stvarno trebalo dobro nalupati po dup..., da im pamet udje na zadnju stranu.... nekako ministri za ekonomiju, poljuprivredu i finanskije su nam pogresni, treba to g Vucic da promeni, pa vidi valjda da ih ne biva za nista...

mistole

pre 5 godina

Da, pa tak je dobro prehranjivalo populaciju da je industrija propala po brzom postupku.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija