• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/c6f.navy.mil

06.01.2019

17:18

(VIDEO) OPASNO! AMERIČKI DESANTNI BROD KRENUO KA CRNOM MORU! Sumnja se da nosi NAORUŽANJE UKRAJINI! Moskva odmah reagovala!

Vesti

(VIDEO) OPASNO! AMERIČKI DESANTNI BROD KRENUO KA CRNOM MORU! Sumnja se da nosi NAORUŽANJE UKRAJINI! Moskva odmah reagovala!

Podeli vest

Desantni brod američke ratne mornarice "Fort Makhenri" u sastavu 22. pomorske ekspedicione grupe prolazi kroz Dardaneli u Crno more, saopštila je pres-služba američke Šeste flote na svom nalogu na Tviteru

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da takve izjave "nisu pomirljive prirode i nisu usmerene na zbližavanje stavova unutar ukrajinskog društva".

"Slanje Fort MakHenrija" u Crno more potvrđuje našu kolektivnu odlučnost za bezbednost Crnog mora i jačanje odnosa sa našim saveznicima i partnerima u regionu", saopštila je Šesta flota.

Ranije je specijalni izaslanik SAD za Ukrajinu Kurt Volker rekao da Vašington mora da razmotri mogućnost povećanja svog prisustva u Crnom moru. Osim toga, on je izjavio da ne isključuje mogućnost dodatnih isporuka smrtonosnog oružja Ukrajini!

 

 

Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, odnosi Moskve i Vašingtona postali su žrtva provokacije koju su ukrajinske vlasti organizovale u Kerčkom moreuzu.

Plovidba u moreuzima Bosfor i Dardaneli regulisana je Konvencijom iz Montroa iz 1936. godine.

 

 

U miru, crnomorske sile imaju pravo da kroz moreuze sprovode ratne brodove koji su o tome prethodno obavestili vlasti Turske. Za necrnomorske zemlje postoji niz ograničenja. Turska može da zatvori moreuze samo u slučaju rata, i to za sve zaraćene strane.

AMERIKANCI PRIZIVAJU HAOS U CRNOM MORU! Senatori traže od Trampa i NATO vojnu operaciju PROTIV RUSIJE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vlah alija

pre 5 godina

lako je ukrajince maltretirati al zato kad dodju ameri bacuskama se tresu gace

DEDA RAKA

pre 5 godina

Šta ćekaš Vladimire, udji u Meksički zaliv, postavi rakete na Kubi, nek' kauboji vide kakvi su ti zubi !!

Mihajlo

pre 5 godina

Jedan brod usao u Crno more naoruzan. Sta je to za Rusiju. I sami znate. Jeste li vi to promenili pricu?

Senovic

pre 5 godina

А што би им га догурали преко мора.

Mile lala

pre 5 godina

Одлично, и треба што више да их дође. Тско су ближи и лскше их је послати нс одмор. Не морсш мнохо да их тражиш кад су на окупу, ко жохаре.

VLADO

pre 5 godina

Pprde metla ko top!!! e to ste vi i vasi Rusi! Mozete pousiti veliku karinu Amerima. Nisu oni jadni Ukrainci,

bubasvaba

pre 4 godine

To ti preporuka iz iskustva PRIJATNO TI BILO PISENJE!!!!!!!

SS

pre 5 godina

Vladimire,na Kubi je lepo letovati,a pogotovo kad poneseš roštilj i mlađu kaćušu.Ameri vole roštiljanje.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija