• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Espreso

06.01.2019

18:44

TRAMPOVA OSVETA! POČEO RAT PROTIV DUBOKE DRŽAVE: Prevrat u CIA, američku TAJNU SLUŽBU preuzela NOVA EKIPA!

Vesti

TRAMPOVA OSVETA! POČEO RAT PROTIV DUBOKE DRŽAVE: Prevrat u CIA, američku TAJNU SLUŽBU preuzela NOVA EKIPA!

Podeli vest

Američki NBC piše o "sestrinstvu špijuna" pošto će, kako se navodi, na svim ključnim pozicijama u glavnim direktoratima CIA biti žene. Krenule su odmah i spekulacije da je ovo osveta Donalda Trampa tzv. "dubokoj državi"

Direktorka CIA Đina Haspel imenovala je Sintiju "Didi" Rep u sam vrh agencije, na poziciju zamenika direktora za analitiku, suštinski najvišu analitičku poziciju u agenciji.

 

 

Postavljanje Sintije Rep na tu poziciju znači, kako se navodi, da će tri glavna direktorata agencije, za analitiku, operacije i nauku, sada voditi žene.

Haspel, prva žena direktor CIA, prethodno je na poziciju zamenika direktora za operacije u agenciji imenovala Elizabet Kimber, kao prvu ženu na toj poziciji.

Foto: Vikipedija/reuters

 

Kimber je time postala odgovorna za špijunsku mrežu CIA-e širom sveta.

Kimber i Rep pridružile su se Doni Majeriks, zamenici direktora za nauku i tehnologiju, kao, kako se navodi, osobe na najvišim izvršnim pozicijama u tradicionalnim centrima moći agencije.

- Ovo je prvi put da sva tri direktorata vode žene, a 50 odsto radne snage CIA sada čine žene - navodi Britani Bramel, direktorka CIA za javna pitanja.

- Didi Rep donosi široku, duboku ekspertizu iz agencije i obaveštajne zajednice u svojoj novoj ulozi šefice Direktorata za analitiku. Svojim angažovanim stilom vođstva i reputacijom osobe koja je objektivna, Didi će trijumfovati vođenjem našeg talentovanog analitičkog kadra - kazala je Bramel.

Rep, stručnjak sa Bliskog istoka, bila je direktor odseka za javna pitanja pod vođstvom direktora Dejvida Petreusa i zamenik izvršnog direktora pod vođstvom Haspelove.

KAKVA JE SADA OVO IGRA?! AMERIKA IPAK OSTAJE U SIRIJI! BOLTON: Ne povlačimo se dok se Turska ne obaveže da će zaustaviti ubijanje Kurda!

Pratila je i sastavljanje dnevnog brifinga za predsednika dok je bila u kabinetu direktora Obaveštajne službe SAD (DNI). Njen suprug, otac i majka takođe su radili za CIA, navodi NBC.

ANKARA ZATEČENA NOVIM USLOVOM SAD ZA POVLAČENJE IZ SIRIJE: Erdoganov portparol: Iracionalna je tvrdnja da ćemo napasti Kurde!


Haspel je, u prvim mesecima nakon što je preuzela funkciju direktorke u maju 2018, imenovala i Kortni Simons Elvud za generalnu savetnicu agencije i Sonju Holt za direktorku nadležnu za raznoliskosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slavko

pre 5 godina

Preduboka je američka "duboka država"! Ne vjerujem da će Ameriku od same Amerike samo jedan Tramp spasiti. Trebaće ubuduće više Trampova!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija