• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.01.2019

08:01

TEŠKA GREŠKA ILI OPASNA NAMERA? Fox News prekrstio Srbiju u "SERKOSOVOBIJU"!

Vesti

TEŠKA GREŠKA ILI OPASNA NAMERA? Fox News prekrstio Srbiju u "SERKOSOVOBIJU"!

Podeli vest

Sajt Foks njuz u tekstu u kome piše da se američki predsednik zalaže za postizanje sporazuma između Beograda i Prištine, Srbiju nazvao - Serkosovobijom.

U tekstu novinarke Holi Mekej navodi se da administracija predsednika Donalda Trampa želi da zabeleži još jedan spoljnopolitički poen time što će ohrabriti lidere "Srbije i Kosova da potpišu mirovni sporazum na ceremoniji u Beloj kući".

"Dugogodišnji problemi između Kosova i SERKOSOVOBIJE nedavno su postali intenzivniji, toliko da bi mogli da izazovu oružani sukob", navela je Mekejova. 

Foto: printscreen

Ona u tekstu piše, pozivajući se na neimenovani izvor, da je kosovski predsednik Hašim Tači nedavno putovao u Nemačku gde se sastao sa američkim ambasadorom u toj zemlji Ričardom Grenelom kako bi razmotrili mogućnost da Priština smanji tarife na robu koja stiže iz centralne Srbije, što bi dovelo i do smanjenja tenzija. 

Izvor Foks njuza ocenjuje da je Tramp otvorio put obema stranama ka dobijanju veće podrške Vašingtona i da želi da postignu sporazum. "Ako se obe strane slože, on će podržati sporazum. Za razliku od EU, sve je na stolu", napisala je ona. 

 

 

Kako se navodi, Tačijev sastanak s Grenelom, koji je stručnjak za spoljnu politiku i upoznat s položajem kosovskih Srba, pomogao je, navodi ona, "podizanju značaju ovog pitanja".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
tomas9d

pre 5 godina

Dobro se je namučio onaj ko je smislio ovu glupost, tači li neko njegov, a složenica znači, Kosovo je Srpska fobija.

Ljube

pre 5 godina

Glupi neobrazovani amerikanci, ne znaju dalje od svog grada ili najviše svoje države ...

Stojadin 45

pre 5 godina

Greska ili namera - nebitno. Baš kao što smo i mi za njih - nebitni.

Vla

pre 5 godina

Opste je poznato da su Americki drzavljani najnepismeniji narod, polovina njih neznaju da u evropi ima vise drzava, da narod lepse zivi nego njihovi I dijanci, geografiju poznaje tek 10 posto stanovnistva, u kratko, ogranicen ih shvatanja

nebojsa

pre 5 godina

Da su englezi mislio bih da je namera , ali posto su nepametni amerikanci to je nepismenost.

Milan

pre 5 godina

Možda je mislila na Krakoziju ili Jugoslovakiju.

arsa

pre 5 godina

Neka ima meksikanci preotmu Teksas pa ce ameri da budu Amerteksofobicni

pravednik

pre 5 godina

Trampe, legendo! Odlično novo ime za federaciju Serkosovobija, genijalno.

SuverenaAnonimka

pre 5 godina

Nije to greska. Taj je placen da laze i siri FAKE NEWS kao i vi

nebitan

pre 5 godina

Lud svet, od mrznje vise neznaju ni kako bi da nas uvrede. Takvim pisanjem i ponasanjem doticna najvise govori o sebi samoj. Mi ne treba na ovaj divni praznik da akceptiramo sta satanisti govore i pisu, Bog ce im po delima suditi.

Vlado

pre 5 godina

Ovo je namerno tako napisano, ali me ne bi čudilo i da nije, jer svi ti "novinari" i "stručnjaci" za Balkan zajedno, ne mogu iz prve da pronađu Srbiju na karti sveta. Prosečan Amer nema pojma ni gde se nalazi Nemačka, ili Francuska a 99,99 % Amera ne zna ništa o Srbiji, ali hoće da vode svetsku politiku i da upravljaju svetom. Svojevremeno sam gledao neku anketu u SAD, gde je, ako se ne varam, od 10 slučajnih prolaznika ulicom, samo njih dvoje znalo ko je Ronald Regan! Toliko o njihovoj "pismenosti"!

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Ti si moj brat! Bogdan i saigrač blistali nakon velike pobede!
NBA

Ti si moj brat! Bogdan i saigrač blistali nakon velike pobede!

Košarkaši Atlante savladali su Boston Seltikse u dramatičnom meču NBA lige rezultatom 123:122 nakon produžetka. Jedan od najzaslužnijih za trijumf Hoksa bio je kapiten Srbije Bogdan Bogdanović! Po završetku utakmice, Bogdanov saigrač Dejonte Marej pohvalno je govorio o Srbinu i istakao njegov doprinos u pobedi nad vodećim timom Istočne konferencije!

29.03.2024

16:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija