• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.01.2019

21:47

NOVI PORAZ VLADE TEREZE MEJ: Proevropski poslanici izglasali amandman, BEZ DOGOVORA O BREGZITU!

Vesti

NOVI PORAZ VLADE TEREZE MEJ: Proevropski poslanici izglasali amandman, BEZ DOGOVORA O BREGZITU!

Podeli vest

Vlada britanske premijerke Tereze Mej pretrpela je poraz danas u parlamentu kada su poslanici koji se protive izlasku iz EU bez dogovora izglasali amandman u cilju postavljanja novih prepreka za "Bregzit bez dogovora".

Poslanici su danas podržali amandman na predlog zakona o finansijama kojim bi se zabranili troškovi na pripreme za "izlazak bez dogovora" ukoliko ih parlament ne odobri, prenosi AP.

Kako je preneo Rojters, za pomenuti amandman glasalo je 303 poslanika, dok je 296 glasalo protiv, što znači da će vladi trebati izričito odobrenje parlamenta o napuštanju EU bez postignutog dogovora, pre nego što može da iskoristi određena ovlašćenja vezana za zakon o oprezivanju.

Kabinet premijerke Mej je ranije umanjivao značaj tehničkog uticaja poraza.

Ovaj poraz, navodi britanska agencija, takođe ističe slabu poziciju premijerke kao liderke podeljene partije, svega nekoliko dana pre ključnog glasaja o odobrenju sporazuma o Bregzitu o kojem je ona pregovarala sa EU.

Britanski poslanici počeće 15. januara u 19 sati po lokalnom vremenu glasanje o sporazumu premijerke Tereze Mej i EU o Bregzitu, saopštila je danas opoziciona Laburistička stranka, pozivajući se na predviđeni plan rasprave.

Petodnevna rasprava o ovom sporazumu počeće sutra, a očekuje se da će se okončati sa više glasanja, od kojih bi svako moglo biti presudno za premijerkine nade da će dobiti odobrenje parlamenta koje je potrebno da bi nastavila sprovođenje svog plana za Bregzit, navodi Rojters.

Premijerka Mej je pre dva dana upozorila da u Britaniji niko ne može da kaže šta će se tačno dogoditi ukoliko parlament ne prihvati sporazum o Bregzitu.

Britanija bi trebalo da formalno napusti EU u martu 2019. godine.

NIKO NE ZNA ŠTA ĆE BITI! Britanski parlament 15. januara glasa o sporazumu o Bregzitu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija