• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

09.01.2019

19:07 >> 19:11

FRANCUSKA U KOLAPSU, MAKRONU 'DANI ODBROJANI'! Žuti prsluci prave POLITIČKU STRANKU, građani prazne BANKOVNE RAČUNE!

Vesti

FRANCUSKA U KOLAPSU, MAKRONU 'DANI ODBROJANI'! Žuti prsluci prave POLITIČKU STRANKU, građani prazne BANKOVNE RAČUNE!

Podeli vest

Predstavnica francuskog pokreta "Žuti prsluci" Žaklin Muro odlučila je da napravi političku partiju, javlja radio-stanica Frans info

Napominje se da će partija, čiji statut se piše uz pomoć advokata i bivših parlamentaraca, zahtevati reforme poreske i socijalne politike.

Odgovarajući na pitanje da li će ona biti predvodnik novog političkog pokreta, Žaklin Muro je odgovorila:

- Ne tražim nikakvu funkciju, pokušaću da formiram partiju i to uopšte nije loše. Što se tiče ostalog, kao i u svakoj drugoj partiji, glasaćemo. Da li ću biti na njenom čelu ili ne, sasvim mi je svejedno, i to uopšte nije najvažnije. Najvažnije je - formirati je, ujediniti ljude protiv nasilja i za poštovanje naših institucija.

(VIDEO) KOMŠIJE, ZNATE LI ŠTA ČINITE! MIGOVE 29 MENJAJU SA F-16: Bugarska kupuje lovce od SAD!

Protesti "Žutih prsluka" počeli su u Francuskoj sredinom novembra sa zahtevima da se ne povećavaju takse na gorivo i cene benzina, a naknadno je dodato i niz drugih. Nezadovoljni socijalnom politikom francuskih vlasti, učesnici protesta nastavili su da izlaze na ulice u celoj zemlji, ne obazirući se na mere za smirivanje situacije koje je donelo rukovodstvo države. 

Protesti su često praćeni neredima i sukobima između demonstranata i policije.

(VIDEO) NATO U ŠOKU, SRPSKA POKAZALA OKLOPNJAK "DESPOT"! Premijera na paradi u Banjalici - svet zanemeo, ZA NJEGA NIKO NIJE ZNAO!

U međuvremenu su aktivisti "Žutih prsluka" zatražili su od francuskih građana da isprazne svoje bankovne račune i krenu u masovni pohod na banke, prenosi AP.

Poziv je usledio uoči devetog vikenda protesta u Parizu i širom Francuske, a demonstranti se nadaju da će taj potez naterati vladu da sasluša njihove zahteve, pre svega njihov poziv na direktniju demokratiju kroz mogućnost da građani predlažu nove zakone, preneo je Tanjug.

Aktivista Maksim Nikol nazvao je to "referendumom sakupljača poreza", a u video-poruci je rekao: "Vratićemo naš hleb nazad… Zarađujete novac sa našim testom i nama je dosta toga".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 5 godina

Bravo žuti prsluci,menjajte sistem,a Makarona onda nema potrebe da dolazi u Srbiju,jer je persona non grate.

milan

pre 5 godina

bravo francuzi pokažite dda još posttoji solidarnost sa potlačenim viva italija koja podržava žute prsluke

Branislav

pre 5 godina

Pa Fracuzi kako je to kad vam neko drugi " organizuje " državu i način života? Da, da, baciš nizvodno dočeka te uzvodno... Želi vam svu lepotu tranzicije koju ste nama upriličili i ne samo vama već i ostatku demo(N)kratskog društva!

Anarhista

pre 5 godina

Изгорели до задњег, империјалистичка копилад.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija