• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Index.hr

10.01.2019

11:11

(VIDEO) DEČAK PRODAO BUBREG DA BI KUPIO AJFON, A SADA MU SE LEKARI BORE ZA ŽIVOT! Osam godina nakon operacije SVE JE KRENULO PO ZLU!

Vesti

(VIDEO) DEČAK PRODAO BUBREG DA BI KUPIO AJFON, A SADA MU SE LEKARI BORE ZA ŽIVOT! Osam godina nakon operacije SVE JE KRENULO PO ZLU!

Podeli vest

Ksao Vang je imao samo 17 godina kad je odlučio da proda bubreg kako bi od tih para kupio iPhone 4, jer jer ga inače nije mogao priuštiti. Posle operacije, lekari su mu rekli da će voditi normalan život sa samo jednim bubregom, ali, osam godina kasnije, 24-godišnjak teško je bolestan i ide na dijalizu

re osam godina, iPhone 4 bio je statusni simbol u Ksaovoj srednjoj školi u kineskom gradiću. Kako on potiče iz siromašne porodice koja mu nije mogla kupiti telefon, odlučio je da proda jedan od svojih zdravih organa.

Uz pomoć posrednika, Vang je stupio u kontakt s ljudima koji se specijalizuju za prodaju organa na crnom tržištu. Dogovorili su cenu od 22.000 jena (oko 2.800 evra), što mu je bilo više nego dovoljno za željeni telefon.

Nažalost, ta nepromišljena odluka potpuno mu je uništila život.

Ksao je sa 17 godina mislio da će mu jedan bubreg biti dovoljan za život, a doktor kog je upoznao pre operacije potvrdio mu je da će sve biti u redu. Procedura je izvedena u ilegalnoj bolnici, i iako su je tad smatrali uspešnom, ubrzo su se pojavile komplikacije.

Nažalost, ordinacija nije bila dezinfikovana, što je dovelo do infekcije na rani.

Što je još gore, Vangova porodica nije znala za njegovu operaciju i saznali su tek kad nije više mogao skrivati zdravstvene probleme.

Kako se nije usudio da kaže roditeljima šta je napravio i zbog čega, infekcija se proširila i na njegov zdrav bubreg, a do trenutka kad ga je porodica odvela u pravu bolnicu na lečenje, šteta je već bila toliko ozbiljna da je sad jedini način da ostane živ trajna dijaliza.

Ksao Vang većinu života otad proveo je u bolnici i potpuno zavisi od uređaja koji ga održava u životu, ali istovremeno znatno skraćuje njegov životni vek.

Nakon što su čuli Vangovu priču, njegovi roditelji pronašli su posrednika i doktora koji je izvršio operaciju, i tužili ih. Dobili su kompenzaciju od 2,2 milliona jena, od čega su većinu već potrošili na skupe tretmane i lekove za svog 24-godišnjeg sina.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 5 godina

Uuuuu, 22 miliona jena, sada moze da kupi 2 iPhona. On je samo delimicno kriv, drustvo u kojm zivimo je najvise krivo!

DR MAXWELL

pre 1 godinu

Da li želite da kupite bubreg, telesne organe ili želite da prodate svoj bubreg ili telesne organe? Tražite li priliku da prodate svoj bubreg za novac zbog finansijskog sloma i ne znate šta da radite, kontaktirajte nas danas i mi ćemo vam ponuditi dobar iznos od 500.000 USD za vaš bubreg. Moje ime je doktor Maksvel i ja sam neurolog i medicinski konsultant u bolnicama Billa Rota. Naša bolnica je specijalizovana za hirurgiju bubrega, a bavimo se i otkupom i transplantacijom bubrega kod živog i odgovarajućeg donora. Nalazimo se u Indiji, SAD i potrebni su samo ozbiljni ljudi. Javite nam ako ste zainteresovani za prodaju ili kupovinu bubrega ili Organ's ne ustručavajte se da nas kontaktirate putem e-maila. E-pošta: birothhospital@gmail.com Whatsapp broj:+31648670212 Viber: +31648670212 Srdačan pozdrav Savjetovanje Šef Intl. DR Maxwell C.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija