• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.01.2019

14:50

NEPRIJATNOST NA SASTANKU MERKELOVE I CIPRASA! Grčka traži MILIJARDE EVRA ODŠTETE ZBOG NACISTIČKE OKUPACIJE, nemačka kancelarka se IZVINILA i rekla da OD TOGA NEMA NIŠTA!

Vesti

NEPRIJATNOST NA SASTANKU MERKELOVE I CIPRASA! Grčka traži MILIJARDE EVRA ODŠTETE ZBOG NACISTIČKE OKUPACIJE, nemačka kancelarka se IZVINILA i rekla da OD TOGA NEMA NIŠTA!

Podeli vest

Grčka je danas obavestila nemačku kancelarku Angelu Merkel da postoje pravne osnove za pokretanje zahteva za odštetu od više milijardi evra, zbog nacističke okupacije te zemlje u Drugom svetskom ratu

Nemačka je ranije odbacivala takve zahteve Atine, ali grčki predsednik Prokopis Pavlopulos je sada, tokom dvodnevne posete Merkelove Grčkoj, ponovo pokrenuo to pitanje, javio je Rojters.

- Kao Grci, mi smatramo da su takvi zahtevi u pravnom smislu aktivni i mogu biti izneti i rešeni na kompetentnom evropskom forumu, sudskom forumu - rekao je grčki predsednik tokom sastanka sa Merkelovom.

Nemačka se izvinila zbog zločina iz Drugog svetskog rata, ali je saopštila da nije spremna da razgovara o reparacijama i negirala je da bilo šta duguje Grčkoj nakon što je 1960. platila Atini 115 miliona tadašnjih nemačkih maraka.

ŠTA NEMAČKA TAJNA SLUŽBA PREĆUTKUJE MERKELOVOJ? Socijaldemokrate traži odgovore o HAKERSKOM NAPADU na fajlove NEMAČKE KANCELARKE i drugih političara!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Nacisti su uz pomoć amera opstali i oporavili se uz pomoć pokradenog blaga kojeg nikom nisu vratili,a ima tu verivatno i grčkog i našeg zlata,ili drugog blaga.To amo udružene oštećene države tokom Ii sv.rata možda mogu da ih pritisnu.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija