• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

14.01.2019

12:47 >> 12:51

NEMCI ZBOG RUSIJE ODUVALI VAŠINGTON - VREME VAŠIH KOMESARA U BERLINU JE PROŠLO! Berlin čvrsto uz Severni tok 2!

Vesti

NEMCI ZBOG RUSIJE ODUVALI VAŠINGTON - VREME VAŠIH KOMESARA U BERLINU JE PROŠLO! Berlin čvrsto uz Severni tok 2!

Podeli vest

Jedan broj nemačkih političara kritikovao je ambasadora SAD u Nemačkoj Ričarda Grenela zbog njegovih pretnji nemačkim kompanijama koje učestvuju u izgradnji Severnog toka 2, piše Špigl

Kako piše nemački nedeljnik, kritike na Grenelov račun su izneli zamenik šefa poslaničke grupe "Zelenih" u Bundestagu Fabio de Mazi, zamenik predsednika Socijaldemokratske partije Nemačke Ralf Štegner i portparol Hrišćanskodemokratske unije u Bundestagu za pitanja spoljne politike Jirgen Hardt.

- Očigledno američki ambasador misli da je on namesnik imperatora iz Vašingtona u Nemačkoj -  izjavio je De Mazi, naglasivši da su ekseritorijalne američke sankcije nemačkim kompanijama u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

(VIDEO) BOLJE DA AMERI NE IDU IZ SIRIJE, AKO IM JE SLEDEĆA STANICA BALKAN: SRBIJA MORA IZDRŽATI, bilo je i većih iskušenja!

- Da li Grenel zna da su vremena vrhovnih komesara u Nemačkoj prošla? - napisao je na Tviteru Štegner, podsetivši na period nakon Drugog svetskog rata kada se Nemačka nalazila pod upravom vojnih administracija zemalja pobednica.

Hardt je kritikovao američkog ambasadora u Nemačkoj, primetivši da je pretnja nemačkim kompanijama koje učestvuju u izgradnji "Severnog toka 2" "novo i nedopustivo jednostrano povećanje tona u transatlantskim odnosima". 

(VIDEO) ŽESTOK RAT RUSIJE I SAD! "Boing" preko Japana pokušava da BLOKIRA RUSKI NAJBOLJI AVION!

Hardt je pozvao Saveznu vladu Nemačke da izrazi protest tim povodom.

Prema informacijama magazina, kabinet kancelarke Angele Merkel i Ministarstvo inostranih poslova Nemačke nameravaju u ponedeljak da razgovaraju da li treba reagovati na "Grenela i njegove nove provokacije" i kakva treba da bude reakcija.

Ranije je ambasador SAD u Nemačkoj Ričard Grenel uputio pisma nekolicini nemačkih kompanija u kojima je nagovestio da postoji mogućnost da im budu uvedene američke sankcije zbog učešća u izgradnji "Severnog toka 2".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
rale

pre 5 godina

vreme komunizma je proslo.Rusi nisu vise neprijatelji Nemaca.samo jak i prijateljski odnos Evrope sa Rusijom Evropa ce procvetati.najveci prijatelji evrope su Turci i Rusi.balkan treba sto pre primiti u evropsku uniju,tako bih se izbegli ratovi,koji prete citavom balkanu pa i evropi,stvoriti evropsku vojsku.sve to i jos dosta toga,iz ugla gledano obicnog coveka,samo malo dobre volje i sve to moze lako da se resi

Branko

pre 5 godina

" E bas me zanima na ciju stranu ce stari Hvati, oni su jako slicni Amerima rade po sistemu da drugi imaju stete. A zbog tog sto su se uvukli Amerima u su*ak rade i na svoju stetu, kupuju od amera skupi gas LNG. Arade i protiv Rusa a oni ih hlebom hrane poseduju 39 % vlasnistva Agrokora " !!!!!????? " Ja mislim da sa Hvatima netko upravlja kao sa onim lutkama na koncu, pa se cesto ne zna staradi leva a sta radi desna. Dokaz: Hrvati se protive i Turskom toku a mogli bi dobiti gas isto kao i Madjari koji navijaju za Turski tok !!!!?????

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija