• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

20.01.2019

22:04

NEPOŽELJNI: Brod s migrantima traži luku, nijedna zemlja ga ne prima!

Vesti

NEPOŽELJNI: Brod s migrantima traži luku, nijedna zemlja ga ne prima!

Podeli vest

Privatni brod sa 47 migranata spasenih kod obale Libije traži luku u koju će pristati, ali nijedna zemlja koju je kontaktirao za sada ne želi da ga primi.

Reč je o brodu "Si-Voč 3" (Sea-Watch 3), kojim upravlja nemačka nevladina organizacija, a koja je danas saopštila da je u potrazi za lukom kontaktirala Italiju, Maltu, Libiju i Holandiju, pošto brod nosi holandsku zastavu, prenosi AP.

Vlade Malte i Italije su odbile da u svoje luke prime privatne spasilačke brodove koji dovoze migrante, podseća američka agencija.

Reporter italijanske državne televizije koji se nalazi na brodu "Si-Voč 3" rekao je da su migranti spaseni juče oko 50 kilometara od zapadne obale Tripolija, u libijskoj zoni potrage i spasavanja.

Ranije ovog meseca, vlasti Malte prebacile su do svog kopna 49 migranata koji su se 19 dana nalazili na istom ovom brodu, ali nisu dozvolile da se taj brod ukotvi u malteškoj luci.

UN: Odobren pakt o migrantima, SAD i Mađarska protiv!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija