• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

24.01.2019

12:10

(FOTO) CRKAVANJE OD VRUĆINE U AUSTRALIJI! Dnevne temperature oko 50 STEPENI, životinje masovno izumiru!

Vesti

(FOTO) CRKAVANJE OD VRUĆINE U AUSTRALIJI! Dnevne temperature oko 50 STEPENI, životinje masovno izumiru!

Podeli vest

Talas ekstremnih vrućina već više od nedelju dana hara Australijom, najviše dnevne temperature dosežu gotovo 50 stepeni Celzijusa, a ekstremne temperature i suša doveli su i do masovnog izumiranja životinja

Temperature ruše stogodišnje rekorde – prošle nedelje je čak pet dana bilo među deset najtoplijih u istoriji Australije.

Prvo se pojavila informacija da se na obalama reka nasukalo više od milion mrtvih riba, a potom su mediji objavili da je vrućina u samo dva dana ubila čak trećinu šišmiša u Novom Južnom Velsu.

 

 

 

 


Vrućine su dovele i do masovnog izumiranja divljih konja.

Rendžeri su juče u blizini Alis Springsa pronašli više od 90 mrtvih, izgladnelih i dehidriranih divljih konja. 

Još više od 200 ih je pronađeno u izuzetno teškom stanju i zbog toga je izvršena eutanazija.

Jedan od stanovnika, Ralf Tarner, objavio je stravične fotografije mrtvih konja.

- Bio sam skrhan, nikada nisam video ništa slično ovome.... - kazao je za BBC. 

 

 

 

 


- Nisam mogao da verujem da se ovako nešto može da se dogodi - dodao je.

Rohan Smit kazao je za BBC da se na području na kojem su pronađeni mrtvi konji inače nalazi jezero. Konji su navikli da piju iz tog jezera, a kada se isušilo, jednostavno nisu imali kuda da odu po vodu.

Lokalno stanovništvo i rendžeri za BBC kažu kako zbog vrućina na ovom području od žeđi izumiru i magarci, pa čak i deve.

U brojnim gradovima juče su srušeni istorijski temperaturni rekordi.

U Adeleidu je izmereno čak 46,2 stepena, a u Seduni neverovatnih 48,6 stupeni.

Meteorolozi nemaju dobre vesti – najavljuju da će talas vrućina potrajati danima.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija