• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/sputniknews.com

01.02.2019

20:39

AMERI ĆE POPITI RUSKU RAKETU! DIREKTNO SA KUBE! Putin spremio odgovor: Otvaranje VOJNE BAZE pred vratima SAD!

Vesti

AMERI ĆE POPITI RUSKU RAKETU! DIREKTNO SA KUBE! Putin spremio odgovor: Otvaranje VOJNE BAZE pred vratima SAD!

Podeli vest

Jedan od mogućih vojnih odgovora na istupanje SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa mogao bi da bude stvaranje vojno-mornaričke baze Rusije na Kubi, izjavio je član Javnog saveta pri Ministarstvu odbrane Rusije Igor Korotčenko

- Kao prioritetne mere treba razmatrati mogućnost pregovora s rukovodstvom Kube o otvaranju ruske vojne baze na "Ostrvu slobode" u Sjenfuegosu. U prvoj etapi to bi mogla da bude vojno-mornarička baza, na kojoj bi se nalazile ruske dizel i višenamenske nuklearne podmornice, opremljene krstarećim raketama "kalibar", a kasnije i "kalibar M" - rekao je Korotčenko.

 

 

On je dodao da će u novonastaloj situaciji bilo kakvi raketni kompleksi SAD u Evropi, u slučaju da budu razmešteni na Starom kontinentu, biti prioritetni ciljevi za ruske sisteme uz primenu svih raspoloživih mogućnosti Oružanih snaga Rusije u oblasti savremenog raketnog i visokopreciznog naoružanja.

U ovom trenutku, elementi američkog sistema protivraketne odbrane razmešteni su na kontinentalnom delu teritorije SAD, u Evropi (Poljska i Rumunija) i u Azijsko-pacifičkom regionu.

Mornarička sredstva za presretanje balističkih raketa (razarači s protivraketama) razmešteni su u blizini obala Rusije i Kine.

Predsednik SAD Donald Tramp je u petak saopštio da Vašington 2. februara započinje proceduru istupanja iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, sklopljenog 1987. godine.

Američki državni sekretar Majk Pompeo je saopštio da će, ukoliko se Rusija ne bude vratila potpunom poštovanju Sporazuma u roku od šest meseci, on biti raskinut.

(VIDEO) SVET PODELJEN ZBOG IZLASKA SAD IZ NUKLEARNOG SPORAZUMA! IRAN ŽESTOKO OPLEO PO AMERICI: Nijedan sporazum sa SAD ne vredi potrošenog mastila!

 

TRAMP SPREMA VOJNI UDAR NA RUSIJU! Konačno priznao šta mu je misija: Radimo na razvoju opcija... SAD povlače potez posle kojeg NEMA NAZAD!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 5 godina

" Bravo za Rusiju, KONACNO STE SHVATILI SVE IGRE ZAPADNIH ZLOTVORA A I OVI NASI REGIONALNI NISU BOLJI SAMO STO NEMAJU TU MOC " !!!!???? " Kad je ona mala NDH NANELA TOLIKO ZLA, KOLIKO BIH TEK ZLA NANELA DA SU VECI. PA ONI SU SA SVOJIM ZLOCINIMA FASCINIRALI I NEMCE " !!!!!????

nesa

pre 5 godina

To nemoze da se desi ni u snu pa makar ga sanjao i sam Tramp.Rusija i Kina su preuzeli "resavanje problema u svetu" sto silom sto ekonomijom ! Ode $vrlo skoro (za par godina) u "lokalnu kaubojsku valutu"!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija