• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/webtribune

01.02.2019

20:44

(VIDEO) RUSI RASKRINKALI AMERIČKU PODVALU: Nisu SAD zbog Rusije istupile iz Sporazuma o raketama, DRUGA SILA JE U PITANJU!

Vesti

(VIDEO) RUSI RASKRINKALI AMERIČKU PODVALU: Nisu SAD zbog Rusije istupile iz Sporazuma o raketama, DRUGA SILA JE U PITANJU!

Podeli vest

Glavni razlog zbog čega su SAD istupile iz Sporazuma o raketama malog i srednjeg dometa je Kina koja je u svojoj akvatoriji rasporedila grupaciju od 1.000 takvih raketa, izjavio je bivši sekretar Saveta bezbednosti Rusije i član Ruske akademije nauka (RAN) Andrej Kokoškin.

- Mnogo toga ukazuje da je glavni razlog američkog istupanja iz sporazuma – Kina, budući da je upravo ta zemlja u Južnokineskom i Istočnokineskom moru rasporedila 1.000 raketa malog i srednjeg dometa, čime je zabranila Amerikancima da nekažnjeno ulaze u te vode - rekao je.

Kokoškin je istakao da je upravo iz tog razloga Kina i razvila ovo visokoprecizno oružje, a pre svega balističke rakete, koje su u stanju da uništavaju američke nosače aviona, kao i američke baze u regionu.

Inače, spor oko ovog Sporazuma vodi se između Amerike i Rusije – dve zemelj koje se poslednjih godina redovno međusobno optužuju za narušavanje tog dokumenta. Rusija je u više navrata saopštavala da strogo poštuje svoje obaveze iz tog sporazuma.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov naglasio je da su neosnovane optužbe SAD da Moskva narušava Sporazum raketom 9M729 i da je ona testirana na domet dozvoljen Sporazumom.

Američki državni sekretar Majk Pompeo je 4. decembra 2018. godine izjavio da Rusija ima 60 dana da se „vrati na implementaciju“ Sporazuma o likvidaciji raketa. On je dodao da će Vašington obustaviti svoje obaveze prema tom Sporazumu ukoliko taj uslov ne bude ispunjen. Sjedinjene Američke Države su precizirale da bi to moglo da se desi već 2. februara.

 

ZAHAROVA: Spremni smo na dijalog sa SAD, ali nisu dali NIJEDAN DOKAZ DA RUSIJA KRŠI NUKLEARNI SPORAZUM!

 

(VIDEO) SVET PODELJEN ZBOG IZLASKA SAD IZ NUKLEARNOG SPORAZUMA! IRAN ŽESTOKO OPLEO PO AMERICI: Nijedan sporazum sa SAD ne vredi potrošenog mastila!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sumadinac neprskani

pre 5 godina

pa nezovese taj deo svetskog mora juzno americko more vec juzno kinesko more . valjda je normalno da kinezi , onolika zemlja , obezbede svoju akvatoriju .

Nenad

pre 5 godina

Sve "igre"Amerike o povlačenju sporazuma u naoružanju raketama srednjeg i dugig dometa su provaljene.istina je u gubljenju koraka sa Kinom i Rusijom u osvajanju novih oružja pa ih polako hvata panika.Što pre shvate da više nisu glavni"tata" u svetu,to bolje po mir u svetu.Ali na radost mnogih malih naroda,polako nam se skida omča sa vrata jer dobijamo sile koje na našu sreću mnogo pravednije razmišljau o bezbednosti isključujući faktor ucena i forsiranja samo sopstvenih interesa.Zato braćo Amerokanci,pamet u7 glavu,možete se povlačiti iz biločega,vaše vreme polako prolazi,jer vam i Evropa polako okreće ledja,tako da sa sigurnošću se možete oslanjati samo na Englesku,uz naravno Albanca i Crnogorce.

Branko

pre 5 godina

" Bravo za Kinu, pa ona je suverena zemlja i moze na svojoj teritoriji da radi sta hoce " !!!!???? " Kad mogu MILOGORCI I HRVATI da cuce na Ruskoj granici, haaaaa haaaaaa raduju me ovakve vesti " !!!!!?????

pinokio

pre 5 godina

Kinezi ima ih 1.4 milijarde a ulazu ogromne pare u skolovanje . Uzgred USA od kako sam dosao a ima 30 godina konstantno svake godine rezu budzet za skolovanje . I na duge staze ce bas daleko stici sa polupismenom stokom koja nezna nista. Skoro mi se kolega vratio iz Kine . Obojica smo inzenjeri ali on ima doktorat ( Univerzitetski je profesor) pa mi prenosi iskustva . Kinezi razvaljuju i pitaj Boga gde ce biti za 10 godina a mogu samo zamisliti za 30 . A kauboji se zanose budalastinama i plase svet ogromnim budzetom. Mogu vam reci znajuci neke stvari tih kineskih oko 150 milijardi $$$ je barem 10 puta ubojitije od americkih trenutno oko 700+ milijardi . A razlika ce biti sve veca i veca u korist Kine . Rusija ima mali budzet oko 56 milijardi , ali su veoma sofisticirani , jer oni su potpuno na trecem nivou u odnosu na ostatak sveta a projekti su im desetinama puta jeftiniji nego u USA . No Kinezi ce amerima biti i te kakav problem , tj. neresiv u buducnosti . A vi kauboji i dalje smanjujte novce sa skolstvo dok ga Kina uvecava , i bacajte pare menadzerima na BONUSE , pa cete videti gde cete biti za 20-30 godina .

chico

pre 5 godina

gosp inzinjer sve sta vi spominjete je donekle istina.zasto kazem donekle?pa eto zbog nekih sitnica koje su vam promakle a to su kineska invetivnost koja nije na bas zavidnom nivou.ljudi koji se bave kopiranjem tudjih proizvoda a i tad imaju ceste revizije tih kopija dok ne izbace izdrzivo dobru al ne jednako dobru kopiju nikako ne mogu bit opasan igrac u trci di se trazi bolji proizvod od konkurenta a ne odokativno ok proizvod.drzava koja jos nije uspila napravit nesto revolucionarno niti u svitu mobitela nikako nemoze napravit nesto revolucionarno u svitu vojne tehnike.cak i ako uspiju napredovat na tom polju postoji jos jedna sitnica koju su ameri usavrsili a kinezi nisu i nece je moc usavrsit jos pitajboga koliko godina a to je vojna logistika.nije bas lako pribacit toliku vojsku i tehniku s tocke a na tocku b.pogotovo na siguran i neometan nacin.ako slucajno i grijesin zbog prve stvari za drugu san def siguran da san u pravu ;)

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija