• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

03.02.2019

22:19 >> 22:23

(VIDEO) RUSKI POSEJDON JE NEUNIŠTIV, IZBEGAVA SVE OBRAMBENE SISTEME SAD! Najstrašnija mora Pentagona!

Vesti

(VIDEO) RUSKI POSEJDON JE NEUNIŠTIV, IZBEGAVA SVE OBRAMBENE SISTEME SAD! Najstrašnija mora Pentagona!

Podeli vest

Rusko bespilotno podvodno vozilo "Posejdon" imaće mogućnost da autonomno izbegava neprijateljske sisteme odbrane, izjavio je neimenovani izvor agencije TASS

Na putu do svoje mete ''Posejdon'' će moći da izbegava i prevaziće sve barijere protiv podmornica, kao i druge neprijateljske sisteme odbrane zahvaljujući potpuno automatizovanom sistemu operacije, rekao je taj izvor agencije.

Prema njegovim rečima, "Posejdon" će moći da dosegne dubine od jednog kilometra, a imaće maksimalnu brzinu od oko 200 kilometara na čas.

- Sve to zajedno... učiniće vozilo neuništivim i garantovaće uništenje mete - kaže izvor.

(VIDEO) BUJICA NOSI MOSTOVE I KUĆE - APOKALIPSA U BiH i HRVATSKOJ: Priroda na najbrutalniji način pokazala moć!

Agencija TASS navodi da nije mogla da zvanično potvrdi verodostojnost izjava.

Podsetimo, Kongres i brojni američki vojni stručnjaci, uključujući i generale Vojske SAD, priznali su da Vašingrton nema odbranu od ruskog supersoničnog oružja, a Posejdon je samo jedan od smrtonosnih Putinovih projektila kojim može da uništi SAD.

Kako prenosi američka televizija Foks njuz, u izveštaju glavnog organa za kontrolu i reviziju Kongresa SAD navodi se da zvanični Vašington nema mogućnost za odbranu od ruskog i kineskog hipersoničnog oružja, pošto njegova brzina, visina dejstva i manevarske sposobnosti omogućavaju da se zaobiđe većina sistema za protivraketnu odbranu. 

Kako se dodaje, ono može da se upotrebi za povećanje kapaciteta izvođenja napada na velikoj udaljenosti uz korišćenje i konvencionalnog i nuklearnog naoružanja.

(VIDEO) LUGANSKI FRONT: TENKOVI VOJSKE LNR PREORALI LINIJU FRONTA - Porošenko video silu koja LEDI KRV!

- Trenutno za to ne postoje kontramere - ističe se u izveštaju.

Amerika je pod Donaldom Trampom dobila najveći vojni budžet u istoriji, ali je Rusija apsolutno prestigla konkurenciju u stvaranju savremenog hipersoničnog oružja.

Rusija je uvela ili uvodi u naoružanje najmodernije raketne sisteme, koje trenutno nema niti će bar u narednih nekoliko godina imati ijedna druga država u svetu: „Kindžal", „Avangard", „Sarmat"... Stvaranje tog oružja je zapravo odgovor Moskve na raspoređivanje američke protivraketne odbrane na teritoriji drugih država.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)
Društvo

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)

Nakon što su pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara, nastao je muk i tišina.

27.03.2024

22:40

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija