• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Logicno.com

06.02.2019

19:46

(VIDEO) IZRAEL I AMERI U ŠOKU - IRAN IMA NOVI ZASTRAŠUJUĆI PROJEKTIL: Netanijahuu pozlilo i otkazao let u Austriju!

Vesti

(VIDEO) IZRAEL I AMERI U ŠOKU - IRAN IMA NOVI ZASTRAŠUJUĆI PROJEKTIL: Netanijahuu pozlilo i otkazao let u Austriju!

Podeli vest

Iranski ministar obrane i načelnik Oružanih snaga Islamske republike, brigadni general Amir Hatami, na svečanoj ceremoniji predstavio je nove krstareće projektile srednjeg dometa

Pars Tudej piše kako je povodom 40. godišnjice pobede Islamske revolucije u Iranu održana prezentacija novog krstarećeg projektila s povećanim dometom imena "Hovejzeh".

Agencija IRNA javlja da je ministar obrane Irana, general Amir Hatami, koji je govorio na predstavljanju projektila, svima čestitao na godišnjicu stvaranja projektila "Fajr", te dodao: "Krstareći projektil "Hovejzeh", kog su razvili iranski stručnjaci koristeći najnoviju tehnologiju u svetu, ima domet veći od 1350 km i namenjen je uništenju ciljeva stacionarnih na kopnu."

Prema njegovim rečima, "Hovejzeh" se odlikuje svojom niskom putanjom leta, velikom preciznošću navigacije i uništavanja, a takođe ima veliku razornu moć.

General Hatami je također napomenuo kako je ovaj projektil simbol vere iranskog naroda u vlastitu snagu i znak da iranski narod, pun odlučnosti, ne može biti zaustavljen.

Istodobno je iranski ministar obrane naglasio kako su, unatoč najtežim sankcijama, postignuta vrijedna postignuća u području obrane, a sve zahvaljujući načelu "Mi to možemo!"

(VIDEO) SRBIJO, SPREMA TI SE NOVI ULTIMATUM! Rambuje je dečija igra za ono što sada planiraju ZAPADNI KREATORI NAŠIH ŽIVOTA!

Ne tako daleko, u Izraelu, subota tog dana nije bila radosna. Izraelci su u šoku od takvog subotnjeg "poklona" od strane Teherana. Uobičajena verbalna paljba izraelskih agitatora i propagandista po Islamskoj Republici je tog dana bila neverovatno tiha.

Izraelska vojska je takođe ćutala, čekajući valjda da se prvo oglasi vrhovni komandant, ali je Netanijahu poručio da je bolestan i otkazao je službenu posetu Austriji, kao i učestvovanje na vojnim vežbama izraelske vojske.

Iranski krstareći projektil zaista zaslužuje muk Izraela. Prvo, Iranci su projektil nazvali po gradu na jugozapadnoj granici Irana, a od njega ima samo 1000 kilometara do Tel Aviva ili Haife. Drugo, domet projektila je veći od 1350 km, a dizajniran je da uništi ciljeve na površini zemlje.

Treće, prema generalu Amiru Hatamiju, "Hovejzeh" se ističe niskom putanjom leta, velikom preciznošću navigacije i uništavanja, kao i povećanom razornom snagom.

Dakle, Izraelska uvjerenja u vojnu nadmoć nad bilo kojom regionalnom zemljom su postala prošlost i ne može ih spasti ni "Iron Dome", kupola od "drvenog željeza", koja nedavno nije uspjela odbiti ni napad "pretpotopnih" projektila Hamasa.

PUTIN PRAVI SPECIJALNE SNAGE ZA SPASAVANJE RUSIJE! Kadrovi i tehnika su "katastrofalni" - TO ODMAH MORA DE SE MENJA!

Svima je jasno da "Ajron Dom" nije u stanju da odbije napad ovakvog projektila, koji Izrael može da gađa pravo sa iranske teritorije. Izraelska vojska je u regiji sve slabija i pitanje je vremena kada će se oprostiti od statusa regionalne sile.

Usput rečeno, iransku demonstraciju je odmah pozdravio i Damask, čiji je predstavnik u Ujedinjenim narodima posle poslednjeg napada rekao da ako Veće sigurnosti ne uspe obuzdati izraelske agresore, Sirija će kao odgovor na udare da gađa aerodrom u Tel Avivu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija