• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.02.2019

13:59 >> 16:41

UDARNA VEST! EU SE RASPADA?! Francuska povlači ambasadora iz Rima, ITALIJA "PRIZNALA" ŽUTE PRSLUKE!

Vesti

UDARNA VEST! EU SE RASPADA?! Francuska povlači ambasadora iz Rima, ITALIJA "PRIZNALA" ŽUTE PRSLUKE!

Podeli vest

Nakon što se Luiđi di Majo, zamenik premijera Italije, sastao sa predstavnicima pokreta "Žuti prsluci", Francuska je odlučila da povuče svog ambasadora iz Rima

Francuzi su pozvali svog ambasadora na konsultacije.

Francuska je ranije upozorila italijanskog zamenika premijera Luiđija di Maja da se ne meša u politiku te zemlje, pošto se sastao sa predstavnicima francuskih Žutih prsluka.

 

 


"Ova nova provokacija je neprihvatljiva među susednim zemljama i partnerima u srcu Evropske unije", rekao je francuski ministar inostranih poslova.

 

 

 

 

Di Majo, lider populističkog pokreta Pet zvezda, sastao se sa dvoje lidera antivladinog protesta u utorak.

Objavio je i fotografije sa liderima Žutih prsluka Kristofom Šelonsonom i Ingrid Luvevaser, koji vode listu Žutih prsluka za predstojeće izbore za Evropski parlament koji se održavaju u maju.

 

 

Sastanak je održan u Parizu.

Odnosi između Francuske i Italije su napeti od kada su pokret Pet zvezda i desničarske stranke došli na vlast u Italiji u junu 2018. godine.

Podsećamo, Di Majo je početkom januara, na blogu pokreta Pet zvezdica napisao "Žuti prsluci, ne posustajte".

"Pokret Pet zvezdica je spreman da vam pruži potrebnu podršku. Kao i vi, i mi snažno osuđujemo one koji su izazvali nasilje na protestima, ali dobro znamo da je vaš pokret miroljubiv... " naveo je tada Di Majo.

Podršku Žutim prslucima tada je pružio i italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini.

(FOTO/VIDEO) ŠOKANTNO! OVO JE NEOBORIVI DOKAZ DA AMERIKA STOJI IZA PROTESTA U BEOGRADU! Sergej Trifunović prima instrukcije od "specijalaca" političkog odeljenja Ambasade SAD!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
RINGISPIL

pre 5 godina

E pa kurvo stara i tebi zabijaju poslednji ekser u kovceg zvani EU i to ni manje ni vise grobar je iz sopstvenih redova. Izacice ce EU-ji na nos bivsa SFRJ.

Ljube

pre 5 godina

Kad se neko makar i ovako periferno "meša" u njihove unutrašnje stvari to odmah izaziva povlačenje ambasadora a to što Francuska nama radi DECENIJAMA je u redu? Bagra licemerna, korumpirani i dušu su prodali Americi ...

Smrad

pre 5 godina

Sve puca po šavovima. Saće kad ste im vi rekli

tomo

pre 5 godina

Kakvi su ovo dupli standardi, najviše francuzi liče na margarin, priznali su uličare za vlast u Venecueli, a u Parizu kad neko drugi samo razgovara sa njima odmah je neprijatelj. Evo ko će na našu sreću razrušiti EU, dabogda nestala da se mi spasemo !!!

Ludodoba

pre 5 godina

Ne razumem zasto se Francuska ljuti na Italiju,kad oni to isto rade drugim zemljama?!

Amater

pre 5 godina

VASE MESANJE U UNUTRASNJE STVARI DRUGIH DRZAVA JE U REDU A KADA SE RADI O VAMA TO JE ZABRANJENO..

VNS

pre 5 godina

Nezavisni Informer kliče...moći ćemo putovati samo na Papuu Novu Gvineju sa našim pasošem

Marija

pre 5 godina

Zato se Srbiji i ne zuri, jer kada mi sve dovedemo u red / a potrajace uz ovakav rad/ EU nece ni postojati, Pa sto da zurno radimo za dzabe,

BOROVO

pre 5 godina

Ma nemoj....a moze mali Derpe da se mesa u rusenje Drzave Venecuele....

Sasa

pre 5 godina

francuska pita ??? Pa šta oni rade sa Veneculeom?

dolic

pre 5 godina

Kakva dubrad , zasto francuska podrzava OPOZICIJU u Venecueli kada Italija njih nepodrzava sada kad ITALIJA podrzava ZUTE Francuzima to nodgovara BRAVO ZVEZDICE

Milisav pn

pre 5 godina

Ovi Italijani mi se sve više dopadaju,bravo.

VLADO

pre 5 godina

E USRO SE TI DABOGDA SA SVOJOM IZJAVOM. ZATO CE TE BITI KO U TORU OKRUZENI SA NATO VOJSKOM I MOZETE SAMO PRNUTI U FENJER SA SVOJIM BJEDNIM ZIVOTOM.

desimir

pre 5 godina

Заиграла мечка и пред њина врата. Овоме радује искрен да будем. Французи су велика заблуда српског народа. Педер Макрон мисли да је сила. Е мало морген. Он може да именује владу у Венецуели и да неком самозванцу са улицеда подршки и именује га за председника да смени легално изабраног а када се да подршка жути прслуцима јао мајко. Да видиш како боли кад заболи. Ово је чин непријатељства а Доктор без граница који је организовао шиптарске хорде да убијау Србе по Косову то је било у интересу Срба.

Vlado

pre 5 godina

U neku ruku drago mi je, što je mečka počela da igra u njihovim dvorištima. Pa gospodo, priznali ste KiM a po diktatu SAD od pre nekoliko dana i samoproglašenog uličnog predsednika u Veneculi i šta ste očekivali?! Rekli ste da je to "demokratsko pravo" opozicije u Venecueli a zašto to onda ne bi bilo i u Francuskoj?

aha

pre 5 godina

haha vucicevi jadnici nema u europi srba da se zbog svake sitince razbija drustvo i pocinje rat smirite malo hormoge i pazite na svoju cjelovitost

Milisav pn

pre 5 godina

Sve mi se više sviđaju ovi italijani svaka im čast...

Nesa

pre 5 godina

I sta rekoste o Venecueli gospodo Francuzi. Vasu opoziciju trebamo zanemariti a vecuelansku trebamo priznati. Koja ste vi govna.

Petar

pre 5 godina

Nije mi jasno zašto se "bune" Francuzi? Ovo je manje mešanje u unutrašnje stvari jedne zemlje, nego li ono (Francusko, Američko....) u Venecueli!!

aco

pre 5 godina

U Parizu hiljade ljudi protestvuje protiv vlade a Makron bi da menja vladu Venecuele??????

Milovan

pre 5 godina

I francuzi žele nasilnu promenu vlasti u Srbiji. Italijani su priznali žute ‚prsluke neka vide Francuzi kako to izgleda kada se nekome nasilno menja vlast.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija