• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

09.02.2019

14:16 >> 14:19

(VIDEO) RUSIJA GRADI BAZU NA MESECU! ROSKOSMOS predstavio DETALJAN PLAN šta će, gde i kako graditi! AMERI ŠTA ĆETE SAD?!

Vesti

(VIDEO) RUSIJA GRADI BAZU NA MESECU! ROSKOSMOS predstavio DETALJAN PLAN šta će, gde i kako graditi! AMERI ŠTA ĆETE SAD?!

Podeli vest

Prva ruska ekspedicija sa posadom na Mesec biće izvedena 2031. godine, nakon čega će takve misije biti izvođene jednom godišnje, navodi se u sapoštenju ruske kosmičke agencije Roskosmos

Ukazuje da će posada prve ekspedicije morati da razradi neke "operacije kosmonauta na Mesecu" i da "izvrši rad na zadacima Naučnog instituta Roskosmosa".

Godine 2032. planirano je da se na Mesec isporuči "lunomobil" (vozilo namenjeno za Mesec), kao i druga ekspedicija, koja će se baviti "testiranjem vozila na površini Meseca".

Ekspedicija 2033. godine će morati da obavlja duga putovanja na lunomobilu i testira robotizovane komplekse.

PUTIN SMENIO DEVET GENERALA: ČISTKA U RUSKOJ VOJSCI, oni nisu ispunili očekivanja predsednika Rusije!

Početak izgradnje baze na Mesecu je predviđen za 2034. godinu, a 2035. godine je planiran nastavak izgradnje .

Svaka ekspedicija je dobila kodno ime - od M1 do M5.

Pretpostavlja se da će ove ekspedicije leteti na Mesec sa po dva lansiranja superteških raketa - jednim lansiranje će se u orbitu dovoziti posada, a drugim će se isporučivati kompleksi za sletanje i kasnije lansiranje s Meseca, kao i druga oprema.

(VIDEO) RUSKIH 5.000 VOJNIKA OPASNIJI SU OD AMERIČKIH 300.000! Skandinavci dobro znaju šta ih čeka AKO POČNE VELIKI RAT!

Pilotiranim letovima moraju prethoditi dva probna lansiranja 2028. i 2029. godine, odnosno testiranje sletnog kompleksa i letenje oko Meseca sa posadom, navodi se u saopštenju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Nije oko svoje grance rašćistio teren,ni bazu da otvori negde,nego hoće na mesec,svašta.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija