• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: welt.de

09.02.2019

18:49

(VIDEO) TOTALNA PARANOJA U BRISELU! RUSKI I KINESKI ŠPIJUNI SU SVUDA! Diplomate EU upozorene: IZBEGAVAJTE KAFIĆE I RESTORANE!

Vesti

(VIDEO) TOTALNA PARANOJA U BRISELU! RUSKI I KINESKI ŠPIJUNI SU SVUDA! Diplomate EU upozorene: IZBEGAVAJTE KAFIĆE I RESTORANE!

Podeli vest

U Briselu, centru Evropske unije, nalazi se veliki broj ruskih i kineskih špijuna, izjavili su zvaničnici EU za nemački list Velt am Zontag

Diplomatama je, kako se izveštava, rečeno da izbegavaju određene restorane u ovom belgijskom gradu.

Evropska služba za spoljne poslove (EEAS) procenjuje da se u prijestonici EU trenutno nalazi oko 250 kineskih i 200 ruskih špijuna navodeći da su im glavne mete diplomate EU.

 

 

Diplomatama i vojnim zvaničnicima savetovano je da izbegavaju određene delove Brisela, uključujući popularne restorane i kafiće u blizini glavne zgrade Evropske komisije.

Prema EEAS-u, ovi obaveštajci su uglavnom smešteni u ambasadama ili konzulatima svojih matičnih zemalja. Bez navođenja podataka, iz EEAS-a je saopšteno da je i Rusija u prošlosti imala veliki broj agenata stacioniranih u Briselu.

TRAMPOVI ŠPIJUNI ŽEDNI KRVI! Američka NSA tvrdi da je 2019. MOGUĆ VOJNI SUKOB NA BALKANU!

Priča o špijunaži u Briselu odavno je javna tajna i visoki zvaničnici su svesni da je to njihova svakodnevnica s obzirom na važnost samog grada i institucija koje se u njemu nalaze.

Jedan od većih skandala vezanih za špijunažu je izbio 2003. godine, nakon što su u Savetu Evrope u zgradi Justis Lipsius otkriveni uređaji za prisluškivanje u kancelarijama koje su koristile britanske, francuske, nemačke i španske diplomate. Iako krivac nikada nije otkriven, sumnja je i danas primarno usmerena na Izrael i SAD.

Osim operativaca iz Rusije i Kine, veruje se da su američki i marokanski agenti takođe aktivni u Briselu.

 

 

Velt posebno ističe da Kina sve više širi svoje špijunske aktivnosti u Evropi. Pre samo nekoliko dana, litvanske obaveštajne službe su u svom godišnjem izveštaju objavile "da se povećavaju ekonomske i političke ambicije Kine u Litvaniji i drugim zemljama NATO-a i EU, pa tako i da aktivnosti kineskih obaveštajnih i bezbednosnih službi postaju sve agresivnije".

Kineske službe nastoje da regrutuju litvanske građane za špijunske aktivnosti i utiču na stavove Litvanije o tibetanskoj i tajvanskoj nezavisnosti.

EU SE KAD JE O SRBIJI REČ NIČEG NE STIDI: Traži da pravimo dil sa Šiptarima, A PRIŠTINA OTIMA TREPČU I NE POVLAČI TAKSE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija