• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.02.2019

19:54

SOROŠ IZNEO ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE: Ponoviće se 1991. godina! PROBUDITE SE!

Vesti

SOROŠ IZNEO ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE: Ponoviće se 1991. godina! PROBUDITE SE!

Podeli vest

Ukoliko se Evropska unija ne probudi i ne prepozna unutrašnje i spoljašnje pretnje završiće kao Sovjetski Savez, izjavio je milijarder Džordž Soroš, aludirajući na raspad sovjetskog bloka 1991. godine

Kako prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC) Soroš je rekao da Evropa "mesečari" prema uništenju, a da narod Evrope mora da se probudi pre nego što bude kasno. On dodaje da je EU trenutno u "revolucionarnom trenutku", a da je krajnji ishod "krajnje neizvestan". 

Najgore od svega, kaže Soroš, je činjenica da ni evropski lideri ni njeni građani nisu svesni ove situacije.

Soroša trenutno rukovodstvo Evrope podseća na sovjetski politbiro kada se Savez raspao - nastavljajući da izdaje ukaze kao da su oni relevantni.


Po pitanju izbora za Evropski parlament, Soroš kaže da je to tačka u kojoj će doći do novog sukoba u EU - očekuje se da će antisistemske, evroskeptične partije ostvariti dobre rezultate.

- Nažalost, antievropske snage uživaju prednost na izborima. Postoji više razloga za to, uključujući i staromodni partijski sistem koji je prisutan u većini evropskih zemalja, nemogućnost promene sporazuma i nedostatak pravnih sredstava za kažnjavanje država članica koje krše principe na kojima je EU osnovana - rekao je Soroš.

SOROŠ PLATIO PROMENU IMENA MAKEDONIJE: Kontroverzni milijarder dao najmanje 45 miliona evra!

 

Što se tiče Nemačke, Soroš je ocenio da se koalicija okupljena oko Hrišćansko-demokratske unije nemačke kancelarke Angele Merkel, koja služi svoj poslednji mandat, neće moći da deluje u potpunosti proevropski, jer pritisak vrši ultradesničarska Alternativa za Nemačku (AfD).

Situaciju po pitanju Bregizita Soroš vidi kao toliko komplikovanu da Britanci, kaže, sada samo žele da se završi, iako će to biti događaj koji će definisati budućnost Britanije u narednih nekoliko decenija. On dodaje da britanska javnost polako svata "teške posledice" koje će imati izlazak Britanije iz EU.

Italija je po njegovom mišljenju napravila "fatalnu grešku" kada se 2017. godine pozvala na Dablinski sporazum, koji nalaže da migranti moraju da zatraže azil u prvoj zemlji u koju uđu.

Borba Italije sa rastućim brojem migranata bacila je državu u ruke antievropske Lige i Pokreta pet zvezda 2018. godine, dodaje Soroš.

Kako bi se izborila sa antievropskim silama, Evropa mora da prepozna svoje neprijatelje i probudi proevropsku većinu.

- U suprotnom, san jedinstvene Evrope mogao bi da postane košmar 21. veka - upozorava Soroš.

SOROŠ OPET RUŠI VLAST U RUMUNIJI! Američki milijarder vodi novu "Obojenu revoluciju"!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni Bot

pre 5 godina

Za nas nema brige on i Vucic su dobri drugovi.

smesni ste

pre 5 godina

Evropa je kriva za mnoga zla sirom sveta, odnosno velike europske drzave koje su vekovima vodile osvajacku politiku pa vreme je da se i njoj vrati njeno delo. Naravno da ce puci poput tikve, kako sejes tako zanjes.

slađa

pre 5 godina

EU je još pre nekoliko godina podsećala na Sovjetski Savez. Srećna okolnost je da su Rusija, Kina pa i Turska raspoložene za ekonomsku saradnju. To je jedini način da se prevaziđe ovo posrnuće tvorevine koja mora biti i ostati projekat mira. Sviđala se ona nama ili ne. Amerikanci takođe treba na tom osnovu da unapređuju opstanak Unije. Svako pretvaranje u poligon za neprimerene utakmice Stari kontinent, a samim tim i čitav svet bi povukao u propast.

Marcco

pre 5 godina

Desničarske snage u EU jačaju pre svega zbog migranata (Sorošev projekat), forsiranje da je transeksualnost normalna i forsiranje lingističih i društvenih nebuloza o postojanju 10/15 polova (Sorošev projekat), forsiranje rodne "ravnopravnosti" bez kriterijuma (Sorošev projekat)... aon se ovde pravi lud.

Dinja

pre 5 godina

Može da se raspadne, kao SSSR, ali može i da uđe u EAU pa da se bez ispaljenog metka kurtališe USA.

Bindu 4

pre 5 godina

Soroš je uhapšen pre nedelju dana, kao j Obama, Klintonovi, Bjonse i mnogi, mnogi drugi...

anadrrog

pre 5 godina

Iako ne optimisticno ,fenomenalan rezime svetske siTuacije ,bez obzia sto je gospodin SoRos ovog puta fokusian na EVOPU kao dodirnu tacku svih drzava koje razmisljaju o drustvenim tokovima.Najfenomenalnije sto ga moze razumeti i elita i javno mnjenje.

Izbori 2024

Vesti

Nikolić: Đilasovci sakrili prave fantome u svojim redovima!
Politika

Nikolić: Đilasovci sakrili prave fantome u svojim redovima!

Posle brutalnih laži o 40 000 “fantoma” iz Republike Srpske, o biračkom mestu u Areni koje nije postojalo i mnogih drugih budalaština koje su Đilasovci izmišljali kako bi našli izgovor i opravdanje za poraz na izborima, ali i paravan koji bi im omogućio da ruše nezavisnost i suverenitet naše zemlje, ne samo da se nisu izvinili građanima, nego su sakrili prave fantome, u svojim redovima, saopštila je Milica Nikolić, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

28.03.2024

10:10

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu "Kosova" u SE!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu "Kosova" u SE!

EU je donela sramnu i skandaloznu odluku da primi entitet, lažnu državu Kosovo u Savet Evrope, organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava i demokratije. Prvo, Kosovo nije međunarodno priznata država. Drugo, Kosovo ne ispunjava osnovne uslove za prijem, koji se tiču ljudskih prava i demokratije. Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba, 25 godina unazad. Od 2000. godine do danas, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca (policajac Afrim Bunjaku).

28.03.2024

10:03

TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija