• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/logično.rs

14.02.2019

20:30

(VIDEO) BRITANCI NA RUSE I KINEZE ŠALJU NOSAČ "KRALJICA ELIZABETA": London ne krije nameru da u Južnom kineskom moru POKAŽE TEŠKU SILU!

Vesti

(VIDEO) BRITANCI NA RUSE I KINEZE ŠALJU NOSAČ "KRALJICA ELIZABETA": London ne krije nameru da u Južnom kineskom moru POKAŽE TEŠKU SILU!

Podeli vest

Ujedinjeno Kraljevstvo će poslati nosač aviona “Kraljica Elizabeta” u takozvane “sporne vode” Pacifika, kako bi Kraljevska mornarica Rusiji i Kini pokazala “tešku silu”

Kako piše The Independent, ovaj nosač aviona biće opremljen sa dve eskadrile aviona F-35, a očekuje se da će ministar odbrane Velike Britanije Gavin Villijamson lično obaviti slanje nosača aviona “Queen Elizabeth” na Pacifik.

Foto: printscreen

 


Britanski list dodaje da Velika Britanija pokušava da zaustavi Rusiju i Kinu, koje “krše međunarodno pravo” i “ponovo se pojavljuju” sa obnovljenim oružanim snagama.

Takođe se ukazuje na to da Velika Britanija nakon Brexita ima svoju najveću priliku u poslednjih 50 godina da, kada napusti Evropsku uniju, iznova definiše svoju ulogu u svetu. Stoga London nastoji da stvori “nove saveze” i da deluje po potrebi.

Osim toga, izvori bliski Villijamsonu naglašavaju da ministar odbrane Velike Britanije nije zagovornik upotrebe alata “meke sile” (soft power). Villijamson veruje u upotrebu “tvrde sile”, kada je to potrebno, piše The Independent.

Čak je i Majkl Klark, član studijske grupe britanskog Kraljevskog instituta za usluge (RUSI), naglasio potrebu da se Ujedinjeno Kraljevstvo angažuje sa ostatkom sveta i rasporedi trupe na Pacifiku.

Prošle godine je Velika Britanija, po prvi put od 2013, rasporedila tri ratna broda na Pacifiku . Nosač aviona “HMS Sutherland” sproveo je vojne vežbe zajedno sa australijskom mornaricom u martu, a plovio je i kroz Južno kinesko more.

Deo Južno kineskog mora takođe traže Filipini, Bruneji, Vijetnam , Malezija i Tajvan. Zapadne zemlje, posebno Sjedinjene Države, povremeno sprovode ratne vežbe u regiji i izazivaju Peking, koji tvrdi da ima apsolutni suverenitet nad spornom vodenom površinom i nekoliko tamošnjih ostrva.

 

(VIDEO) ŠOKANTAN ODGOVOR RUSA AMERIČKOM ADMIRALU: Ukoliko nas napadnete, vratićemo AMERIKU U KAMENO DOBA!

 

(VIDEO) RUSI RASKRINKALI AMERIČKU PODVALU: Nisu SAD zbog Rusije istupile iz Sporazuma o raketama, DRUGA SILA JE U PITANJU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
RS

pre 5 godina

To treba kinezi odmah da potope kao protivmeru za bombardovanje njihove ambasade u Beogradu od strane NATO snaga!

Skretnicar

pre 5 godina

Da li je to onaj brod sto pusta vodu i stalno mora da se izbacuje ? Nadam se da su englezi ugradili kvalitetnu i dugotrajnu opremu. Put je dug !!!

Ljube

pre 5 godina

Kako su ovi Britanci smešni, kuraže se i izgravaju silu dok izviruju ispod skuta Amerike. Neodoljivo me podsećaju na siledžije iz mladosti koje su slale klince da izazovu momka kojeg su namerili da biju da izazove kavgu pa ga onda oni kao brane. Da li je moguće da oni zaista veruju da su svetska velesila? Čuj ti njih, Rusija i Kina "krše međunarodno pravo" jer se naoružvaju a Britanci šalju ratne brodove u Kinesko more ... Ne nego će da sede i da čekaju da ih vi okupirate i pretvorite u kolonije ...

Marko

pre 5 godina

Englezi su najveća govna Da nema njih bilo bi nam 200% lakše kroz istoriju.

SS

pre 5 godina

Al će da leti perje sa Elizabete kad je namikere baćuške.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija