• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.02.2019

19:19

RUSIJI ODUZIMAJU PRAVO VETA U UN?! Pakleni plan ima i drugi deo: Mirovna misija im dolazi na granicu!

Vesti

RUSIJI ODUZIMAJU PRAVO VETA U UN?! Pakleni plan ima i drugi deo: Mirovna misija im dolazi na granicu!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko pozvao je danas međunarodnu zajednicu da uskrati Moskvi pravo veta u Savetu bezbednosti UN u pitanjima u vezi sa "ruskom agresijom protiv Ukrajine"

Obraćajući se pred Generalnom skupštinom UN, Porošeko je rekao da bi mirovna operacija, pod mandatom UN, mogla da bude presudna u okončanju sukoba sa proruskim snagama na istoku zemlje i pozvao generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da uputi misiju koja bi ponudila opcije. 

Foto: AP/fotomontaža



On je dodao da je Ukrajina spremna da razgovara o multinacionalnoj mirovnoj operaciji sa "jasnim ciljom okončanja ruske agresije i obnove ukrajinskog suvereniteta", preneo je AP. 

 

(VIDEO) AMERI 23. FEBRUARA KREĆU NA VENECUELU! Iskoristiće "konvoj humanitanre pomoći" da PROBIJU GRANICU I UPADNU U ZEMLJU!



Porošenko je optužio Rusiju da vodi "neobjavljen rat" i dodao da je možda vreme da međunarodna zajednica "stavi Rusiju na svoje mesto", počevši od toga što će uskratiti Moskvi pravo na veto u Savetu bezbednosti UN u pitanjima u vezi sa "ruskom agresijom protiv Ukrajine". 

(VIDEO) RUSI OBJAVILI SNIMAK, PENTAGON U AGONIJI! Moskva testirala nuklearni podvodni dron "Posejdon" od kojeg Amerika NEMA ODBRANU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Alex

pre 5 godina

Ovaj porosenko je stvarno bolid od coveka.... pa Rusija je garant internacionalnog prava i stalna i nepromenjiva clanica saveta bezbednodti UN-a da ne pricam pobednica drugog svetskog rata ( amerika aktivo ulszi u rat tek u junu 1944 kada je sve gotovo). Da ne spominjemo Ruski nuklearni arsenal... mozda bi neko trebao Ukrajinu da stavi na svoje mesto jer du oni ti koji nemaju pojma gde su i sta rade... cuj oduzeti pravo veta najmocnijoj nuklearnoj sili sveta je isto kao kada bi hijene trazile da se lavovima odstrane zubi jer su preveliki.... mongoloid pokosenko wiliy wonka....

djurdja

pre 5 godina

Sta pisete gluposti? Ko da im uzme pravo veta? Porosenko? Svasta!

Avram

pre 5 godina

UN u ovom formatu I pod jurisdikcijom SAD su odavno izgubile kredibilitet I snagu da svetska kretanja usmeravaju na miroljibiv put,tako da.je doslo vreme promena I premestanja.centara moci.

slađa

pre 5 godina

Rusija je uvek bila konstruktivna u rešavanju svih pitanja u mnogim regionalnim krizama širom sveta, tako da je opasna fantazmagorija pokušaj oduzimanja prava veta uSB UN. Misija UN može da dođe, ali uz saglasnost Rusije. Ipak je ovo Porošenkova predizborna kampanja. U ovom slučaju on gura Ukrajinu u vrtlog sukoba, tražeći izgovor u Rusiji. Kada prođe kampanja za izbore, sve dobija drugačiji smisao i otklanja sumnje koji su motivi u pitanju.

Marcco

pre 5 godina

Razlog zašto neke države imaju pravo veta u Savetu bezbednosti je da se ne radi po svetu nešto što je protivno njihovom interesu, zbog toga što su dovoljno jake da to spreče vojnim putem. Upravo je veto garancija da ne izbije neki opšti sukob ili čak III svetski rat... sve dok se to poštuje i dok UN ima neki uticaj u svetu.

Janko

pre 5 godina

Ovdje je neko lud ili nema pojma sta govori. Da bi se promijenio sistem glasanja u savjetu bezbijednosti UN,mora se promijeniti povelja UN, a saglasnost moraju dati sve clanice Ujedinjenih nacija. Nemoguca misija. Ocito je mrznja pomutila razum.

Nenad

pre 5 godina

Ovaj Porosenko postaje ozbiljna konkurencija onoj poljskoj beskrajnoj gluperdi Lehu Valensi. Poljskoj budali pade na pamet pre nekoliko godina ideja da kao medjunarodna zajednica uhapsi cara Vladimira Putina i posalje ga u Hag . Video valjda glupan tamo gomilu srpskih ofocira da im se sudi pa umislio da tako moze i sa carom Putkom. Ali beskrajna gluperda sa negativnim IQ definitivno prevideo samo jednu malenkost. Srbija nesretna ovakva kakva je cak i da nema gomile izdajicke bagre u Beogradu kao sto ima , nema nikakav mehanizam da na sve to utice. Jednostavno mi smo sad "losi momci" i to ce jos neko vreme biti tako. Ali hapsiti vrhovnog komandanta NUK sile , koja moze taj Hag sa malko posirom okolinom u svega par sekundi da pretvori u PEPEO , je zaista vrhunac glupsti , debilizam bez kraja . A ovaj sa idejom ukidanja VETA Rusiji , mu zaista pravi ozbiljnu konkurenciju . Veoma ozbiljnu .

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija