• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer.rs

21.02.2019

16:04

(VIDEO) TEŠKO ZLO SE SPREMA DA RAZORI AUSTRALIJU: Talas smrti "Oma" juri brzinom od 130 km na sat!

Vesti

(VIDEO) TEŠKO ZLO SE SPREMA DA RAZORI AUSTRALIJU: Talas smrti "Oma" juri brzinom od 130 km na sat!

Podeli vest

Posle visokih temperatura koje su poslednjih nedelja pogađale Australiju, sada joj preti snažan ciklon koji juriša prema obali

Meteorolozi kažu da još uvek postoji širok spektar scenarija šta bi sve moglo da se dogodi.

Vlasti upozoravaju ljude da ne stvaraju paniku, nego da se pripreme, jer ciklon može da donese izuzetno loše vreme, kišu, oluju i vetrove i do 130 kilometara na čas.

Oma je u četvrtak rano ujutru bila oluja druge kategorije. Stacionirala se 950 km severoistočno od Brizbejna, a polako je počela da se kreće prema obali. Očekuje se da će ciklon nastaviti da se kreće prema Brizbejnu i Zlatnoj obali, ali se neki ipak nadaju da će ostati na moru.

Predsednik Biroa za meteorologiju Adam Balzak je rekao da još uvek postoji neslaganje oko toga kojim će putem iću ova oluja, kao i koliko će potrajati. Postoji mogućnost da se dogodi već tokom ovog vikenda.

KATAKLIZMA! Više od 200 MILIONA Amerikanaca NA UDARU ZIMSKE OLUJE NEVIĐENIH RAZMERA!

- U petak ćemo videti povećanje snage vetra i očekujemo jaku kišu tokom vikenda - rekao je on.

Prognostičari kažu da je malo verovatno da će ciklon Oma preći obalu Kvinslenda ali ljudi su upozoreni da očekuju jake vetrove i opasne talase.

Stručnjaci su izdali upozorenja za jake i opasne talase koji se očekuju duž istočne obale od četvrtka. Spasioci i surferi kažu da će zbog ciklona biti zatvorene i plaže. Mnogi strahuju da bi veliki talasi mogli da dovedu do erozije plaža.

Oma stiže na južnu obalu Kvinslenda. Verovatno će se njena jačina pojačavati narednih dana, prenose lokalni mediji.

Iako je neobično da ciklon dolazi u ove južne krajeve, to nije bez presedana. Ciklon Nensi je 1990. godine direktno pogodio Brizbejn, ali nije zašao dublje na kopno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 5 godina

STA JURI 230 KM/SAT TO JE DOBRO NEK STIGNE CUNAMI KOD amera

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija