• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.02.2019

20:57

VOJSKA SMENJUJE POROŠENKA, OPTUŽEN ZA VELEIZDAJU?! Predsednik Ukrajine nije u Kijevu - Poslao poruku sa AMERIČKOG RAZARAČA!

Vesti

VOJSKA SMENJUJE POROŠENKA, OPTUŽEN ZA VELEIZDAJU?! Predsednik Ukrajine nije u Kijevu - Poslao poruku sa AMERIČKOG RAZARAČA!

Podeli vest

Kandidatkinja za predsednicu Ukrajine Julija Timošenko, najavila je početak opoziva aktuelnog predsednika Ukrajine Petra Porošenka, nakon što je objavljen tekst o njegovim ogromnim proneverama u vojsci

- Materijal koji su novinari objavili potpada pod Član 112. Krivičnog zakona, a to je veleizdaja -izjavila je Timošenko tokom govora u Radi, prenosi danas Sputnjik.



Predsednički izbori u Ukrajini zakazani su sa 31. mart.

Ustav dozvoljava da se pokrene opoziv ako se predsednik tereti za veleizdaju ili neko drugo krivično delo. 

Da bi se pokrenula procedura opoziva, Parlament je dužan da oformi privremenu istražnu komisiju, koja će prikupiti sve činjenice. Nakon toga, Vrhovna rada treba sa 226 glasova da donese rešenje o podnošenju tužbe protiv predsednika, a zatim da sa 300 glasova pokrene postupak opoziva.

(FOTO/VIDEO) DVA ŠPIJUNSKA AVIONA PONOVO KOD RUSKE GRANICE! Snimali balističke NUKLEARNE RAKETE oko Kalinjingrada!



Ustavni sud mora pre toga da donese zaključak o zakonitosti postupka, a Vrhovni sud treba da potvrdi da je predsednik države zaista počinio krivično delo.

Grupa ukrajinskih nezavisnih istraživačkih novinara Bihus.info nedavno je objavila materijal u kojem je razotkrivena šema velikih krađa u ukrajinskom sistemu odbrane. Autori izveštaja tvrde da su u pronevere bili uključeni zvaničnici bliski Porošenku.

U tekstu se navodi da su Igor Gladkovski, sin prvog zamenika sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Olega Gladkovskog, i njegov drug i poslovni partner Vitalij Žukov, kao i Andrej Rogoza, od 2016. godine ukrajinskim odbrambenim preduzećima prodavali rezervne delove za vojnu opremu sa maržom od 300 odsto.

 

(VIDEO) ŽESTOK RAT U DONBASU! UKRAJINCI BOMBARDOVALI DNR, A ONDA JE USLEDIO ODGOVOR RUSA - poginulo šest ukrajinskih vojnika!



Oni su navodno krijumčarili robu sa teritorije Rusije ili su je kupovali u vojnim skladištima u Ukrajini. Novinari tvrde da su na taj način prestupnici od "Ukrooboronproma" dobili više od devet miliona dolara, navodi Sputnjik.

Porošenko na američkom razaraču

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko popeo se danas na američki razarač "Donald Kuk" u Odesi, čime je poslao svojevrsnu poruku Kremlju.

Kako prenosi AP, Porošenko je saopštio da je poseta "Donalda Kuka" luci u Odesi "važan signal Kremlju". Time je, kako navodi agencija, želeo da istakne bliske odnose američke i ukrajinske vojske.

(VIDEO) SU-57 NIJEDAN AVION NE MOŽE DA OTKRIJE I NIJEDAN SISTEM NE MOŽE DA GA OBORI: Ruski monstrum od aviona!



Porošenko se sastao sa specijalnim izaslanikom SAD za Ukrajinu, Kurtom Volkerom, kojom prilikom mu se zahvalio za sve veće američko prisustvo u Crnom moru u naposletku Kerčkog incidenta, kada je Rusija zaplenila ukrajinske brodove i uhapsila mornare.

Volker je svoju posetu opisao kao "veliki pokazatelj" posvećenosti SAD narodu Ukrajine.

KLJUČA U VENECUELI! TRAMP PREBACUJE VOJSKU U PORTORIKO I SPREMA INVAZIJU! Moskva upozorava da se sprema katastrofa!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Garagan

pre 5 godina

Donald Kuk? Stara mušterija. Našao gde da se kači.

Duki

pre 5 godina

Hehe pobego fasista porosenko iz svoje zemlje. Toooo.... Sad ga treba optiziti za onaj rat i ubistva u ukraini. I isporuciti rusiji u zatvor. I vratiti pravog predsednika. Plasim se da je ova timosenkova gora od ovog kasapina sto pravi bombone.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija