• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.03.2019

18:32

MILOGORCI U TAJNOJ MISIJI?! Đukanović poslao vojsku u Avganistan!

Vesti

MILOGORCI U TAJNOJ MISIJI?! Đukanović poslao vojsku u Avganistan!

Podeli vest

Deseti kontigent Vojske Crne Gore sa 31 vojnikom stigao je u Avganistan, saopštilo je danas crnogorsko Ministarstvo odbrane

Reč je o crnogorskim vojnicima koji su deo misije "Odlučna podrška".

Prilikom njihovog ispraćaja, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, potpukovnik Aleksandar Pantović, rekao je da se od svih pripadnika VCG u misijama očekuje i zahteva da budu savesni i odgovorni u izvršavanju postavljenih zadataka, a da na terenu primenjuju znanja i veštine koje su sticane i uvežbavane tokom obuke.

On je naglasio poštovanje i uvažavanje lokalne kulture, tradicije i običaja ponosnog avganistanskog naroda, prenosi RTCG.

Komandant Desetog kontingenta, major Žarko Vojinović, kazao je da učešćem u ovoj misiji vojnici iskazuju "privrženost strateškim opređeljenjima države i Vojske Crne Gore u davanju doprinosa održavanju stabilnosti na prostoru Avganistana".

Do sada je u misijama u Avganistanu, ISAF i "Odlučna podrška", ukupno bilo angažovano 18 kontingenata sa ukupno 467 pripadnika VCG.

Deseti kontingent u misiji "Odlučna podrška" ima 31 pripadnika VCG.

 

(VIDEO) VELIKA ALBANIJA USRED MALE CRNE GORE! Šiptari se spremaju da preuzmu vlast u Tuzima, EVO KAKVE SU IM NAMERE!

 

(VIDEO) ŠIPTARI RAZBILI MILA NADOMAK PODGORICE! Pobeda Albanskog foruma i debakl DPS na izborima u Tuzima!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 5 godina

Vele sila ova cg nema sta Sad ce sve da se promeni kad dodju hrabi cg

SS

pre 5 godina

Vratićeš ti njih u Tuzu i predgrađe tuze,vrlo brzo.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija