• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.03.2019

21:34

(VIDEO) TANGO SMRTI! SERGEJ LAVROV CITIRAO PUTINA: Gde Amerika instalira ZABRANJENE RAKETE, Rusija će u istoj oblasti POSTAVITI SVOJE!

Vesti

(VIDEO) TANGO SMRTI! SERGEJ LAVROV CITIRAO PUTINA: Gde Amerika instalira ZABRANJENE RAKETE, Rusija će u istoj oblasti POSTAVITI SVOJE!

Podeli vest

Moskva zadržava pravo raspoređivanja raketa u bilo kojoj oblasti, kao odgovor na slične korake Vašingtona, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare

Lavrov je citirao reči ruskog predsednika Vladimira Putina da će Moskva reagovati istom merom uoči krize u vezi s nuklearnim raketama srednjeg dometa (INF), prenosi ruska agencija TAS.

- Predsednik je naglasio da u slučaju da SAD, nakon što su odustale od dogovora i time uklonile prepreke, počnu da koriste rakete još uvek zabranjene u bilo kom delu sveta, i Rusija će zadržati pravo da, gde god se ti projektili SAD pojave, postavi svoje u istoj oblasti - izjavio je Lavrov.

On je rekao da to nije izbor Rusije, već Sjedinjenih Američkih Država, za koje se čini da osećaju nelagodu zbog razvoja sveta u kojem se oblikuje novi nekolonijalni, neimperijalistički sistem međunarodnih odnosa bez ultimatuma.

Pored toga, Lavrov je istakao da Rusija nikada nije odbacila nijedne pregovore usmerene na jačanje strateške stabilnosti.

- Nećemo, međutim opterećivati naše američke kolege ovim pitanjem. Oni su svesni naših predloga, pa kada budu dovoljno sazreli, dobrodošli su - zaključio je Lavrov.

Američki predsednik Donald Tramp i državni sekretar Majkl Pompeo su 1. februara rekli da će Vašington suspendovati svoje obaveze nametnute ugovorom o INF-u, počevši od 2. februara, i da će u roku od šest meseci istupiti iz sporazuma ako Rusija nastavi da se ne pridržava dogovora. 

PUTIN POTPISAO! Rusija napušta nuklearni sporazum sa Amerikom!



Ruski predsednik Vladimir Putin odgovorio je na isti način, rekavši da će Moskva suspendovati Sporazum iz doba hladnog rata. Štaviše, rekao je ministrima da ne iniciraju razgovore o razoružanju sa Vašingtonom, naglašavajući da Sjedinjene Države treba da postanu "dovoljno zrele" za pravedan i smislen dijalog.

 

AMERIKA I ZVANIČNO POČELA POVLAČENJE IZ NUKLEARNOG SPORAZUMA SA RUSIJOM! Vašington dao Moskvi rok od 6 meseci! Tramp: NATO saveznici podržavaju ovu odluku!



INF ili Ugovor o nuklearnim raketama srednjeg dometa između bivšeg Sovjetskog Saveza i Sjedinjenih Država potpisan je 8. decembra 1987. godine i stupio je na snagu 1. juna 1988. godine. Kada je 1992. godine došlo do raspada SSSR, sporazum je postao multilateralan i sa bivšim sovjetskim republikama - Belorusijom, Kazahstanom i Ukrajinom, kao naslednicama. 

Ugovor INF-a obuhvatio je raspoređene i neraspoređene kopnene rakete kratkog (od 500 do 1.000 kilometara) i rakete srednjeg dometa (od 1.000 do 5.500 kilometara).

(VIDEO) PUTINOVE RAKETE NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vojska Rusije uskoro dobija oružje koje će je UČINITI NAJJAČOM NA SVETU!

(VIDEO) SVET U ŠOKU! PUTIN SPREMA PREVENTIVNI NAPAD odustaje od doktrine kontraudara! POSLE OVOG SVET NEĆE BITI ISTI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Štit

pre 5 godina

Kad je RH ušla u NATO pakt pričalo se da je u planu jedan američki raketni štit i na neko hrvatsko ostrvo negde u Mljetskom arhipelagu pa ima li šta oko toga neka saznanja?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija