• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

11.03.2019

07:42

ZBOG SMRTI 11 BEBA ministar zdravlja Tunisa PODNEO OSTAVKU!

Vesti

ZBOG SMRTI 11 BEBA ministar zdravlja Tunisa PODNEO OSTAVKU!

Podeli vest

Tunišanski ministar zdravlja podneo je ostavku posle smrti 11 novorođenčadi u porodilištu u prestonici Tunisu

Sve bebe su umrle od septičkog šoka u porodilištu Rabta 7. i 8. marta.

Ministar zdravlja Abderauf Šerif je podneo ostavku samo četiri meseca po dolasku na tu funkciju, prenosi BBC.

Premijer Tunisa Jusef Čahed je rekao da je pokrenuta istraga o medicinskim i higijenskim uslovima u toj državnoj ustanovi.

Pedijatrijsko društvo Tunisa je na Fejsbuku objavilo da je moguće da je infekciju izazvao proizvod za intravenozno hranjenje i pozvala vlasti da rasvetle ovaj slučaj i kritikovala je "nebezbedne uslove u kojima rade zdravstveni radnici".

BBC napominje da tunišanski sistem zdravstvene zaštite ima reputaciju kao jedno od najboljih u Severnoj Africi, kao i da je medicinski turizam izvor značajnih prihoda za zemlju.

Navodi se da, međutim, od svrgavanja predsednika Zine El-Abidine Ben Alija 2011. godine, finansijski problemi, menadžment i nestašica lekova ometaju funkcionisanje sistema.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

To kod nas ne može da se desi u bilo kojem ministarstvu ,da nešto ne valja.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija