• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/tanjug

11.03.2019

20:16

(VIDEO) RUSIJA IMA NAJOPASNIJU VOJSKU SVETA! Armija dobila više od 1.000 novih ratnih aviona i preko 3.700 tenkova, ALI TO NIJE SVE!

Vesti

(VIDEO) RUSIJA IMA NAJOPASNIJU VOJSKU SVETA! Armija dobila više od 1.000 novih ratnih aviona i preko 3.700 tenkova, ALI TO NIJE SVE!

Podeli vest

Ruske oružane snage bogatije su od 2012. godine za vise od 200 interkontinentalnih balističkih raketa, i kopnenih i za podmornice

Ruska vojska je u poslednjih nekoliko godina nabavila više od 1.000 novih aviona i hiljade tenkova s cilje da se modernizuje i spremnije odgovori na napetosti sa Zapadom, izjavio je danas ministar odbrane Sergej Šojgu.

Šojgu se pohvalio dostignućima vojske u proteklih šest godina, koliko se on nalazi na poziciji ministra odbrane, rekavši u parlamentu da su se oružane snage pretvorile u visoko mobilnu silu sposobnu da "projektuje silu na udaljene oblasti", prenosi AP.

On je naglasio da je vojska primila više od 1.000 ratnih aviona i borbenih helikoptera i preko 3.700 tenkova u periodu od 2012 do 2018.

Ministar odbrane je naglasio da vojska koja broji milion aktivnog osoblja ima skoro 400.000 profesionalnih vojnika i podoficira, što je značajan pomak za oružane snage koje su se u skorijoj prošlosti oslanjale isključivo na regrutaciju.

Dodao je da su oružane snage primile 109 interkontinentalnih balističkih raketa i 108 ICBM-a raketa za podmornice i formirale 10 brigada naoružanih najsavremenijim "Iskander" raketama kratkog dometa.

Šojgu je rekao da kampanja u Siriji koju je Rusija vodila od 2015. godine prikazuje svoju njenu vojnu moć, kao i da je dozvolila vojsci da testira svoje novo oružje u borbi.

Prema njegovim rečima, u vojsci je došlo i do brzog povećanja broja bespilotnih letelica, laserski vođenih artiljerijskih projektila i drugog preciznog oružja.

Ministar odbrane je naglasio da vojska koja broji milion aktivnog osoblja ima skoro 400.000 profesionalnih vojnika i podoficira, što je značajan pomak za oružane snage koje su se u skorijoj prošlosti oslanjale isključivo na regrutaciju.

Šojgu je rekao da je povećanje broja profesionalnih vojnika omogućilo vojsci da formira 136 bataljona koji se sastoje isključivo od profesionalnog osoblja. Takve taktičke grupe bataljona su osnovne taktičke jedinice, koje omogućavaju oružanim snagama da se brzo rasporede u bilo koje područje.

On je rekao da svaka brigada ili puk u ruskoj vojsci sada imaju dva bataljona profesionalnih vojnika i jedan sastavljen od regruta.

Taktičke grupe bataljona odigrale su ključnu ulogu tokom pripajanja Krimskog poluostrva Rusiji 2014. godine.

 

(VIDEO) RUSIJA OD SADA OPASANA NAJMOĆNIJIM ANTIRAKETNIM RADARIMA! Ni muva neće moći da proleti, a kamoli RAKETA!

 

(VIDEO) TAČKA PUCANJA! SEVERNA FLOTA RUSIJE KRENULA PREMA ATLANTIKU! Američki avion nadletao Putinovu fregatu sa navođenim RAKETNIM ORUŽJEM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ruslan

pre 4 godine

Glavno pitanje je kada ce SAD uspeti da projecktuje sisteme koji bi ih odbranili od ruskih hipersonicnih raketa i zasto jos uvek na linkovima stoji da su oni ispred Rusa kao vojna sila. Naravno jesu, ali samo u ukupnim ulaganjima za naoruzanje. Da se razumemo, americki industrijski kompleks nikada ne moze biti uspesniji od ruskih instituta i zavoda koji imaju potpuno sopstvene software i hardware tehnologije. Inace, nije Putin inicijator takvog vojnog razvoja, vec Staljin od 1930, kada Sovjeti proizvode i lansiraju prve rakete tipa GRID. Ovde se namece jos jedno pitanje, da li je SAD druga vojna sila iza Rusije po jacini ukupnog naoruzanja, ili je treca iza Kine.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija