• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesti-online

21.03.2019

12:36 >> 12:40

RUSIJA BESNA NA POLJSKU! OVAKVU UVREDU PUTIN IM NEĆE OPROSTITI: Lider Rusije nije pozvan na godišnijicu početka Drugog svetskog rata!

Vesti

RUSIJA BESNA NA POLJSKU! OVAKVU UVREDU PUTIN IM NEĆE OPROSTITI: Lider Rusije nije pozvan na godišnijicu početka Drugog svetskog rata!

Podeli vest

Rusija je izrazila bes zbog odluke Varšave da ne pozove predsednika Vladimira Putina na ceremoniju povodom 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata koja će biti organizovana u Poljskoj u septembru

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je saznalo sa "zaprepašćenjem" da Poljska namerava da obeleži godišnjicu početka Drugog svetskog rata 1939. samo u prisustvu članica EU, NATO i nekoliko bivših republika Sovjetskog Saveza. Moskva je optužila poljske vlasti da zanemaruju "istorijsku logiku" i da žele da pretvore komemoraciju u "tajni" sastanak. 

- Uprkos odlučujućem i nesumnjivom doprinosu naše države porazu Hitlerovog Rajha i oslobađanju Poljske od nacističkih okupatora nema mesta za Rusiju u toj postavci - navelo je rusko ministarstvo i dodalo da to treba da ostane na savesti sadašnjim poljskim vlastima. 

Pres služba poljskog predsednika Andžeja Dude u izjavi za Frans pres navela je da ključna odrednica za te pozive nije istorijska nego savremena. 

(FOTO) SAD JE JASNO ZAŠTO AMERI DOVLAČE NUKLEARNE BOMBARDERE U EVROPU! Pogledajte kako B-52H poleće iz Engleske i uvežbava NAPAD NA RUSKU BAZU NA BALTIKU!

- Te dramatične događaje Poljska će obeležiti sa zemljama sa kojima danas radi za mir u svetu zasnovanom na principima međunarodnog prava - naveo je taj izvor. 

Pre nego što je nacistička nemačka izvršila invaziju na Poljsku 1. septembra 1939. Moskva i Berlin su se dogovorili da podele istočnu Evropu prema tajnoj odredbi nemačko-sovjetskog pakta potpisanoj u avgustu 1939. godine. 

(VIDEO) POTOPLJENA GLAVNA AMERIČKA VOJNA BAZA: AVIONE SUDNJEG DANA PROGUTAO MISURI, podzemni bunkeri pukli pod neletom vode!

Kao saveznik Hitlera Sovjetski Savez je napao Poljsku 17. septembra 1939. i okupirao deo njene teritorije pre nego što je Nemačka izvela iznenadni napad na Moskvu 22. juna 1941. godine. 

Rusija istovremeno redovno insistira na ogromnim žrtvama koje Sovjetski Savez dao u ratu protiv Hitlera. Prema procenama 27 miliona Sovjeta, civila i vojnika je poginulo tokom Drugog svetskog rata, u pobedi koja je izvor velikog ponosa za Rusiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vojislav

pre 5 godina

Stanjin je napravio veliku gresku sto je isao i preko Poljske da slomi Nemacku.To je SSSR hvala.Mozda Poljaka danas nebi bila ni trecina da Sovjetska armije nije isla i preko Poljske.U pitanju je sam vera.Da se pounijatili kao Ukrajinci bila bi druga prica.

Mauser

pre 5 godina

A što im Rusi pobiše tisuće oficira u Latinskoj šumi....

Boris

pre 5 godina

Mislis ujace u Katinskoj sumi tacnije 10 000 oficira!

milovan

pre 4 godine

Kako sto ih pobise.?? Pitaj Poljake,zasto. Valjda zato stosu nosili darove Rusima.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija