• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.N.

21.03.2019

22:24

VELIKA ORUŽANA AKCIJA U VENECUELI! MADUROVI AGENTI RAZBILI TERORISTIČKU MREŽU! UHAPŠEN GVAIDOV NAJBLIŽI SARADNIK!

Vesti

VELIKA ORUŽANA AKCIJA U VENECUELI! MADUROVI AGENTI RAZBILI TERORISTIČKU MREŽU! UHAPŠEN GVAIDOV NAJBLIŽI SARADNIK!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Venecuele saopštio je da je najbliži saradnik samoproglašenog predsednika te zemlje Huana Gvaida uhapšen

Iz ministarstva su naveli da je advokat Roberto Marera uhapšen kao deo terorističke ćelije, prenosi Sputnjik.

Venecuelanske bezbednosne snage privele su u četvrtak ujutro advokata Roberta Marrera, ključnog saradnika opozicijskog čelnika Huana Gvaida, u njegovoj kući u Karakasu.

Obaveštajni agenti stigli su u konvoju vozila, naoružani, pred dom Roberta Marere i razvalili ulazna vrata, a potom ga odveli. 

Akciju su odmah osudili Huan Gvaido i američki državni sekretar Majk Pompeo, koji je pozvao na hitno oslobađanje opozicionara.

- Pozvaćemo na odgovornost one koji su umešani - naveo je Pompeo na Tviteru.

 

 

Kako javljaju agencije, Marero je o upadu izvestio telefonskim pozivom, čiji je snimak kružio društvenim mrežama ubrzo nakon što se operacija odigrala.

Roberto Marero je šef kabineta Huana Gvaida, predsednika Narodne skupštine i samoproglašenog predsednika Venecuele.

Pretres je izvršen i u domu drugog opozicionara Serhija Vergare. On je rekao da ga je probudilo jako lupanje na vrata i da su agenti uperili oružje u njega.

Vergara i Marero pratili su Gvaida na nedavnoj latinoameričkoj turneji za pridobijanje međunarodne podrške za zbacivanje predsednika Venecuele Nikolasa Madura sa vlasti.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 5 godina

Meni nije jasno šta hoće ta opozicija. Neće izbore /bili su pre nepunih dve godine/, neće razgovor jer se onaj smatra predsednikom /SAD ga proglasio predsednikom/ a zamišljaju da im niko nista ne sme. Jel to i ovi "naši" misle?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija