• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bbc/skaj njuz

24.03.2019

12:45

(VIDEO) SPECIJALCI ČEKAJU ZNAK, BRITANIJA SE SPREMA ZA NAJGORE! Pokrenuta vojna akcija za slučaj tvrdog Bregzita! GRAĐANI PRAVE ZALIHE HRANE, LEKOVA, GORIVA!

Vesti

(VIDEO) SPECIJALCI ČEKAJU ZNAK, BRITANIJA SE SPREMA ZA NAJGORE! Pokrenuta vojna akcija za slučaj tvrdog Bregzita! GRAĐANI PRAVE ZALIHE HRANE, LEKOVA, GORIVA!

Podeli vest

Britanske vlasti pokrenule su operaciju "Redfold", u okviru koje se očekuje ativiranje 3.500 visokoobučenih pripadnika armije koji će biti angažovani na očuvanju vitalnih funkcija u slučaju haosa koji preti državi ako dođe do "tvrdog Bregzita", odnosno izlaska zemlje iz EU bez sporazuma

Specijalci se nalaze u bunkeru otpornom na nuklearne udare koji se nalazi duboko u zemlji ispod zgrade Ministarstva odbrane u Londonu, javio je BBC.

Kako prenosi Skaj njuz, bunker nazvan "Pindar" koristi se samo u vanrednim slučajevima kakvo je ratno stanje ili pitanje nacionalne bezbednosti. Iako se približava 29. mart, datum za kada je planiran Bregzit, a konkretnog dogovora ili sporazuma o odlaganju nema na vidiku, sve je izvesnija opcija "tvrdog Bregzita".

Zbog toga će pitanje izlaska Velike Britanije iz EU naredne nedelje preći iz nadležnosti kabineta premijerke Tereze Mej u nadležnost komiteta za vanredne situacije Kobra.

Lideri zemalja članica EU u Briselu su na dvodnevnom samitu koji je juče završen uputili slamku spasa britanskoj premijerki Terezi Mej, koja je tražila odlaganje Bregzita do 30. juna. EU će dozvoliti odlaganje bregzita do 22. maja, ali samo pod uslovom da Tereza Mej naredne nedelje izdejstvuje da se postignuti dogovor o Bregzitu prihvati u britanskom parlamentu (poslanici su ga u dva prethodna glasanja odbacili). EU želi da Britanija napusti Uniju pre izbora za Evropski parlament, koji se održavaju tri dana počev od 23. maja.

NAPETO U BRITANIJI! Ministri traže smenu Tereze Mej!

- Specijalni timovi će biti angažovani na preusmeravanju resursa ili ljudstva u zavisnosti od potreba - rekao je anonimni izvor blizak vladi za Skaj.

Vojne jedinice su već spremne za izlazak na teren i raspoređivanje unutar gradova u roku od 24 sata. Vojska će biti angažovana na transportu hrane, goriva i medicinskog materijala širom zemlje.

Tim od 200 specijalaca se priprema za vožnju cisterni sa gorivom za snabdevanje benzinskih pumpi. Istovremeno, vojne baze će biti otvorene za prijem kamiona s robom ukoliko dođe do blokade ili velikih odlaganja u lukama preko kojih se snabdeva Ostrvo.

Podsetimo, vlada premijerke Tereze Mej još ranije je upozorila građane da naprave zalihe hrane i lekova, plašeći se izbijanja velikih nemira i pada funte, nacionalne valute, ako dođe do Bregzita bez sporazuma sa EU.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 5 godina

" Britanci, DALI JE TO MECKA PRED VASIM VRATIMA, haaaaaa haaaaa haaaaa " !!!!?????

Branko

pre 5 godina

Mislim da cu uzivati gledajuci ovaj vas spktkl u vasem dvoristu !!!!???

slađa

pre 5 godina

Britanski parlament treba da da podršku premijerki Terezi Mej. Bregzit treba okončati do 29. marta. EU nije zainteresovana da vam pomogne, zato svoju budućnost preuzmite u svoje ruke. I to što pre.

Vlado

pre 5 godina

Ovima želim ono što su oni nama priredili 1999. godine, ali i sve ono kasnije!

Laki

pre 5 godina

Za njih i Amerikance sta god da im se desi malo je,s obzirom koliko su zla naneli po celom svetu

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija