• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com

24.03.2019

18:42

OGLASIO SE NATO: Evo zašto smo vas bombardovali!

Vesti

OGLASIO SE NATO: Evo zašto smo vas bombardovali!

Podeli vest

NATO i posle 20 godina smatra da je primena sile u Jugoslaviji bez odobrenja Saveta bezbednosti UN bilo neophodna i legitimna i da je bombardovanje postiglo svoj cilj, saopštila je pres-služba Alijanse za Sputnjik

Sagovornik Sputnjika je izjavio da je NATO započeo operaciju u martu 1999. "sa ciljem da se zaustavi humanitarna katastrofa koja se tada odvijala na Kosovu".

- Ova odluka je bila doneta nakon više od godinu dana borbi na Kosovu i neuspeha međunarodnih diplomatskih napora za rešavanje konflikta. Operacija NATO-a je usledila nakon više od godinu dana intenzivnih napora UN i kontaktne grupe, čiji član je bila i Rusija, za dostizanje mirovnog rešenja - rekao je činovnik.

Po njegovim rečima, SB UN je "više puta karakterizovao kršenje ljudskih prava na Kosovu i porast broja izbeglica, prognanih iz svojih domova, kao pretnju međunarodnom miru i bezbednosti". Prema podacima Alijanse, do kraja 1998. godine više od 300 hiljada ljudi sa Kosova su napustili svoje kuće.

- Sporazumi o prekidu vatre su kršeni, dok su pregovori zašli u ćorsokak. Uzimajući u obzir porast krize primena sile NATO-a je bilo potrebna i legitimna - naveo je sagovornik.

GENERAL IVAŠOV: JELJCIN JESTE IZDAJNIK, ali S-300 vam ne bi pomogao, TOLIKO VAS JE NATO ŽESTOKO GAĐAO!

U Alijansi smatraju i da je cilj operacije bila da se "stavi tačka na sve ratne akcije i represije protiv civila na Kosovu, da se osigura povratak izbeglica i dozvoli pristup humamnitarnim organizacijama".

- Vazdušna kampanja je postigla cilj. U junu 1999. godine Savezna republika Jugoslavija je pristala da povuče svoje snage sa Kosova. Nasilje je prekinuto i izbeglice su mogle da se vrate kući - izjavio je činovnik Alijanse.

Po njegovom mišljenju, međunarodni kontingent KFOR je kasnije "pomogao u osiguranju bezbednosti na Kosovu i u regionu u celini".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miroljub

pre 5 godina

Ljudska prava do 1999 . g. i od 1999. godine ? Kako za koga. A ljudska i manjinska prava danas. Zabrrana slobode kretanja, rušelje srpskih kuča, grobalja, crkvenih i kulturnih znamenitosti krađa stoke, šuma, celokupne imovine, ................. Hvala NATO .............Nikad u NATO pa i po cenu bombardovanja.

Lela

pre 5 godina

NATO je zlocinacka organizacija koja treba da odgovara za bombardovanje Srbije.....

lence

pre 5 godina

sta ste ocekivali /priznanje? onda bi morali da plate ratnu stetu.a isis porobi ovolike drzave a oni prstom da mrdnu.cudno.

Dejan

pre 5 godina

Ako nije kršenje ljudskih prava...onda je hemijsko oružije... uglavnom standardni šabloni.. za pritisak na jednu zemlju

milan306

pre 5 godina

NEMA OPRAVDANJA NI RAZLOGA ZA ONO ŠTO JE NATO URADIO.....SRBIJA PAMTI

djordje

pre 5 godina

Šiptari su počeli još davnih sedamdesetih godina svoju secesionističku politiku kroz demonstracije na KIM i svuda po Evropi. Tito ih je jedno dvadesetak puta umirio, parama, zapošljavanjem i drugim povlasticama. Shvatili su da mogu još više i dalje u svojim prohtevima, koji su dobrodošli svim zločinačkim vladama u svetu na čelu sa Amerikom i njihovim glavnim poltronom Engleskom. Kakva ljudska prava kakve gluposti i nebuloze više spominjte kad ni sami više ne verujete u to. SILA. TO JE ONO ŠTO STE HTELI DA POKAŽETE CELOM SVETU-KO JE GAZDA. Našli ste osam miliona Srba da se pokažete a NISTE. UNEREDILI STE SE. Evo imate KINU, RUSIJU, POKAŽITE SE GADOVI IZOPAČENI.

slađa

pre 5 godina

Nema potrebe da lažete. Ni zbog sebe ni zbog nas. A ponajmanje zbog Bila klintona, Toni Blera, Havijera Solane, Joške Fišera, Vesli Klarka, Vilijema Vokera, Džejmi Šeja i ostalih kriminalaca. Srbija se uzdigla i pokazala svetu istinu. I to je to. Decu vam neće oprostiti.

Srdjan

pre 5 godina

Dok postojimo NIKADA vam nećemo oprostiti! Daće Bog ili neka druga sila da vam se vrati sve sto ste radili i sto radite i danas.

nikola

pre 5 godina

Treba njima da postavi neko pitanje, kad su toliko branili civile, zasto su oni tokom bombardovanja pobili tako puno civila!? I kad su se brinuli za povratak stanovnistva na KIM zasto se tako veliki broj Srpskog stanovnistva raselio sa KIM i zasto su dozvolili da Albanci proteraju Srpsko stanovnistvo sa KIM!?

Jelena

pre 5 godina

Njihova pokolenja ce se stideti nepravde koju su naneli srpskom narpodu.

Nikoleta

pre 5 godina

N - Northern A - Atlantic T - Terrorist O - Organization

Daliborka

pre 5 godina

NATO je zlo u koje po cenu gladovanja ne trba uci. Bog ce im suditi!!!

elvira

pre 5 godina

Nedužni se ne pravdaju a krivima pravdanje ne vredi svako na kraju plati za svoje zločine.

dragan

pre 5 godina

Nato alijansa je dokazala da ume sam oda daje opravdanja a ne razloge za gnusni cin koji je sebi dozvolila, unistavajuci imovinu, i zivote srba. Nikada Srbija nece u Nato koji nam je pored razaranja i poginulih i ranjenih doneo osiromaseni uranijum i porast broja karcinoma

Miki

pre 5 godina

Bombardovali ste centar Hriscanstva. Bombardovali ste belu rasu. Bombardovali ste u ime Andjela. Radili ste zlo u ime dobroga. Pa ste nasli vec napacenu Jugoslaviju. Tako vam se i vraca. Isis , extremizam i svo zlo mafije poteklo je sa Kosova, od Kosovskih Albanaca. A Albanija je najvece zlo Balkana. Pa nije ni cudo sto nas napadoste, kad vas muslimani vode. Zivela Srbija, Zivela Rusija.

beli

pre 5 godina

Nato je imao svoj cilj dobili su mnogo dolara od šiptara i morali su plaćenu uslugu da ispune. I sada dobijaju mnogo dolara zato se ovo oteže oko kosova da iscrpu još malo šiptarsku mafiju da bi se svi amerikanci dobro nafatirali milionima dolara .A tu su i naši izdajnici i oni bi da se malo ogrebu.

tadija64ZEMUN

pre 5 godina

A OVI NA VLASTI SE ULAGUJU SVIM TIM ZEMLJAMA ,KOJE SU NAS BOMBARDOVALE SVIM I SVACIM,HOCE U EU ,U NATO KAO NECE ,JER VIDE KOLIKO JE GRADJANA SRBIJE PROTIV ULASKA U NATO,INACE BI VEC BILI U NATO-u.NIKAD U NATO,NIKAD U EU!!!!!!!!!!!!! STO PRE U VOJNI SAVEZ SA RUSIJOM !!!!!!!!!!!!!

mihajlo

pre 5 godina

Bilo je kažu kršenja ljudskih prava, pa zato idu bombe, sada na Kosovu nema kršenja ljudskih prava, i nikom ništa, ne fali albancima ni dlaka sa glave, sve je ovo farsa za obične građanske priče, interesi većih razmera su u pitanju, gde se ne broje ljudske žrtve , razaranja , ne kod nas nego svugde u svetu, čudna počinje da bude budućnost ovog našeg sveta!!!

Dragan

pre 5 godina

Srbija mora promeniti svoju politiku po pitanju Kosmeta jer su i Šiptari drastično promenili svoju politiku i sve više traže, a sve manje (ništa) daju. U smislu opravdanja svoje vojne neutralnosti s obzirom da na svojoj teritoriji, na Kosmetu, ima nekoliko NATO baza pod hitno mora ugovoriti formiranje bar jedne ruske i jedne kineske vojne baze. Istovremeno od svih NATO zemalja zatražiti da se izjasne poštuju li rezoluciju UN-a 1244 i od onih koji ju smatraju irelevantnom zatražiti da povuku svoja priznanja "nezavisnog" Kosova i da sa Kosmeta povuku svoju vojsku jer njihovo prisustvo u Srbiji je legitimno jednino po toj rezoluciji. Tako ćemo pokazati da smo ozbiljni i odlučni i nakon toga će se sve menjati u našu korist.

Boško J

pre 5 godina

NATO je najveće zlo na svetu. Gde god su oni umešali svoje prste, tamo je došlo do krvoprolića.

Dragojlo

pre 5 godina

Ovi iz NaT-o jedino mogu ubediti Sutanovca i Darka Trifunovica u ispravnost agresoje na SRJ!!!Sav ostali narod nece da cuje za vas"istinu"!!!

duško

pre 5 godina

Gospodo iz NATO niste imali n ikakva zakonska prava da nas bombardujete. Jer mi tad nismo napali ni jednu vašu teritoriju tj državu , već smo imali konflikt unutar svojih granica.

Ero

pre 5 godina

Gospodo veća humanitarna katastrofa je izazazvana bombardovanjem i posle njega.Jel u svakom vašem ratu strdaju civili i civilni objekti.Čudite se kad islamisti udare na civile,ima li razlike kad jedni pobiju civile u odnosu na druge.Ili jedni imaju odgovornost a drugi nemaju.I danas je na kosovu veća katastrofa nego pre bombardovanja.I na kraju vi imate zamaljske sudije,koji sude po nalog a nebeske će i vama i nama suditi po zaslugama....

Tanja

pre 5 godina

Bombardovali su nas jer su stali na stranu albanskih terorista! Ubijali su nevine ljude iz hira! Nikad im necemo ni zaboraviti ni oprostiti!

Nesa

pre 5 godina

Nije poenta zasto ste nas! Sila ste pa vam se moze. Poenta je u moralu i pravu, na cijoj su strani srbi kroz vekove. Vasa hegemojija ce stati, kazu vam srbi koji prezivese tolike sile.

Laki

pre 5 godina

čujte ljudi, oni koji su napravili najviše genocida u istoriji covecanstva, oni kažu da su morali da sprece humanitarnu katastrofu. pa te humanitarne katastrofe nije ni bilo dok se vi niste umešali. vi ste je gospođo iz nato i izazvali. umesto sto trazite opravdanje sto ste stali na stranu terorista, vi činite ponovo zločin prema srbiji, tako sto nijednom reci ne pokazujete kajanje za zločin proti v narod a koji vam je bio prijatelj. bombardovali ste srbiju koja vam je spasavali pilote u 2. svetskom ratu, mada ste nas i tada ubijali bombama. više ste ubili srbe nego nemce u tim bombardovanjima. 2

mirjana

pre 5 godina

Niste smislili pravi odgovor "FASISTI"Zeleli ste da napravite bazu na Kosovu-Srpskoj zemlji da bi Rusima bili otpor.Ali kako se cini zeznuli ste se.Zivite u BONSTILU i hranite se kokeinom,heroinom prostitutkama koje vam taksisti dovoze iz Srbije i cekate sudnji dan.Ali nece dugo Tranp da vas finansira,kopiladi fastisticki.Blizi vam se kraj.Kao i onom Skotu sto jede srpski hleb i spijunira po srpskom parlamentu.

Miki

pre 5 godina

NATO bombardovanje uspelo je za Albance, Srbu su proterani i nikada se nisu vratili na KiM. NATO priča prazne priče!

englezii

pre 5 godina

Bitange i ubice pogane ! Da se nesto ja pitam ma niko od vas nebi nikada moga da stupi u Srbiju apsolutno !

Dejan

pre 5 godina

O oni sami ne znaju zašto su bombardovali Srbiju.

srdjanmargulan

pre 5 godina

Ovi izgleda ne znaju šta su uradili pa dalje lupaju o humaitarnoj katastrofi nad šitarima. Nije im jasno da su stvorili jednu đavolsku državu punu terorista (koji sada sede na čelu te nepriznate države), da su stvorili čudovišta koja vade ljudima organe i dan danas, da diluju drogu po celom svetu jednom rečju stvorili su sramotu za svet i oni to nazivaju milosrdni anđeo a od toga nema ni M.

Marko

pre 5 godina

Ovo je degutantno i prljavo, naravno i laz, jel izgbeglice, Albansci, nisu masovno bezali tokom rata sa islamistickom-UCK-mafijom od 1997 do 1998, nego su bas tokom NATO agresije i zlocine bas tada pocele da bezu. A naravno srpske izbeglice koje su proterane odmah po dolaska NATO trupe to je njima sasvim normalno. Eto zasto Srbija mora pod hitno da podnese tuzbu zbog genocida i ratni zlocina. NATO zlocinackom organizacijom je normalno da u vreme mira ubije se preko 1000 Srba.

Petar JVetar

pre 5 godina

Није ми јасно?! А зашто онда нисте бомбардовали Хрватску? И они су протерали 250.000 људи. Велики хуманисти. Само нашим демоНкраДама је све то уреду и демократски. Гори од дволичних, лажљивих западњака су ми само наши ИЗДАЈНИЦИ! Згртање богатсва на несрећи сопственог народа - фуј.

Boki

pre 5 godina

Dosta laganja i kriviti druge mrzite nas i zelite da ne stanemo...

Radovan

pre 5 godina

NATO Je smisljeno planirao I ubijao misleci da ce slomiti Srpski narod! Ne vole oni ni siptare! Oni hoce ce dominaciju resurse I vlast! To treba tako javno govoriliSiriju Je odbranio Putin a I Venecueka Je pod kupim?Videcemo ????

minja

pre 5 godina

NATO nam je naneo tako veliko zlo za koje nemaju opravdanje,a i sada se osećaju posledice.

Peca

pre 5 godina

I tako iselise Srbe da bi pokazali kako tamo nema problema.

RINGISPIL

pre 5 godina

Da se ja pitam u centru beograda tacnije u Tasmajdanskom parku bi postavio statuu male Milice i to sve sa NOŠOM visine barem pet metara i kao sto jevreji imaju ZID PLACA u Srbiji bi imali PARK PLAČA, a na postamentu bi svakakao naveo sve zlikovce koji su UBILI NEVINO DETE NA NOSI. SVAKI ZAPADNI zvanicnik kada dodje u Srbiju u sluzbenu posetu prvo bi morao da dodje ispred spoamenika da se pokloni i izvini ako to ne zeli istim avionom bi ga vratio i zabranio bilo kakvu posetu u narednih 10 godina. Videli bi mi za pet minuta ko je prijatelj zemlje a ko je vecni bandit.

duca

pre 4 godine

Stoko bolesna!Bagro belosvetska umobolna!Vi nekome drzite poduke o ljudskim pravima i covecnosti.Pa viste vase domoroce pobili a prezivele strpali u geta.Da je pravde nebeske potonuli bi kao Atlantida.Ne volimo mi toliko Ruse KOLIKO VAS MRZIMO!Neka se neko u Srbiji usudi da predlozi pristup NATOu.Taj je politicki mrtvac za uvek.A mozete da nas opet napadnete. Samo tada sa vasim fokama i rendzerima posaljite i dovoljno crnih velikih kesa,da se momci udobno vrate kucama.I nemojte da mislite da vas se plasimo.Vase sile i moci!Pa i silniji od vas su ovde dobijali batine.Sad je red na vas.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija