• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

28.03.2019

19:32 >> 19:35

BORBENI BRODOVI NATO UŠLI U CRNO MORE, UKRAJINA UPALA U DONBAS, situacija kritična, SVET ČEKA PUTINOVU REAKCIJU!

Vesti

BORBENI BRODOVI NATO UŠLI U CRNO MORE, UKRAJINA UPALA U DONBAS, situacija kritična, SVET ČEKA PUTINOVU REAKCIJU!

Podeli vest

Borbeni brodovi NATO-a prošli su kroz zalive Bosfor i Dardaneli i ušli u Crno more, a njihove fotografije su objavljene na Tviteru

Brodovi "Eversten", "Santa Marija", "Toronto", "Jildirim", "Redšele Ferdinand" i "Drski" s nestrpljenjem iščekuju izvođenje operacije "Morski štit" i saradnju s gruzijskim i ukrajinskim partnerima, navedeno je u saopštenju. 

Istovremeno, Ukrajinska vojska je zauzela praktično celu deonicu razgraničenja snaga i sredstava u oblasti naselja Zolotoje u Donbasu. 

Razarač "Eversten" pripada Holandiji, fregata "Toronto" Kanadi, fregata "Santa Marija" Španiji, "Jildirim" je turski brod, "Redšele Ferdinand" pripada Velikoj Britaniji, a "Drski" Bugarskoj.

(VIDEO) RUSKI MINISTAR VOJNIM REGRUTIMA: Obavezno pogledajte film Balkanska međa! Naši momci su heroji, TIME SE MORAMO PONOSITI!

Prema Međunarodnoj konvenciji Montre iz 1936. godine, vojni brodovi necrnomorskih država imaju pravo da borave u njegovoj akvatoriji najviše 21 dan. 

 

 

Ukrajinska vojska je zauzela praktično celu deonicu razgraničenja snaga i sredstava u oblasti naselja Zolotoje u Donbasu, rekao je novinarima ministar inostranih poslova samoproglašene Luganske narodne republike, stalni predstavnik LNR na pregovorima u Minsku Vladislav Dejnego.

- Trećeg oktobra 2016. godine na toj deonici je izvršeno razgraničenje snaga i sredstava. Sa te deonice su povučeni svi odredi, kako naši, tako i ukrajinski. Povukli smo se na ranije usaglašene i pripremljene pozicije. I mi smo i danas na pozicijama iz 2016. godine, a Ukrajina je od ovog momenta praktično zauzela teritoriju deonice razgraničenja - rekao je Dejnego.

(VIDEO) AMERI ZAHTEVAJU: VRATITE NAM OLUPINU NEVIDLJIVOG! SRBIJA ODGOVARA: NEMA ŠANSE, TO JE RATNI TROFEJ!
 
On je dodao da bez obzira na saopštenja Kijeva o jednostranom otvaranju prelaza Zolotoje, za civile preko linije razgraničenja u toj oblasti ukrajinska vojska nije uklonila mine sa te teritorije.

- Oni su tamo i kontrolišu tu teritoriju. I u skladu s tim je njihov zadatak da se odatle uklone mine… Ipak, oni to ne čine, ne pokušavaju da preduzmu ništa u tom pravcu. Oni pokušavaju da isteraju na to minirano polje civile - dodao je predstavnik LNR. 

Foto: AP photo/Printskrin/Fotoilustracija

Predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič ranije je saopštio da je situacija na sve tri deonice razgraničenja snaga pogoršana.

(VIDEO) PUTIN PORUČIO NATO ALIJANSI: Ruska avio baza Kant ostaje u Kirgistanu, čuvaće nebo CELE CENTRALNE AZIJE!

Prema podacima Međunarodne posmatračke misije OEBS-a, u oblasti naselja Zolotoje ukrajinska vojska je vidno učvrstila svoje položaje i praktično se svakodnevno na toj deonici beleži narušavanje prekida vatre.

Kontakt-grupa za rešavanje krize u Ukrajini je 2016. godine potpisala odluku o razgraničenju snaga i sredstava sukobljenih strana u Donbasu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ergin

pre 5 godina

Ne verujem rusiji samo prica od price nema nista

Marcco

pre 5 godina

Adkvatan odgovor bi bio da Rusija uđe brodovima u Meksički zaliv i da sa Kubom i Venecuelom sprovodi manerve. Bilo šta manje, nije adekvatan odgovor.

borisav2000

pre 5 godina

Ja sam kupio nov dusek ne interesuje me rat .

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) pre dva dana imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija