• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.03.2019

23:59

ERDOGAN POSLE POBEDE NA LOKALNIM IZBORIMA: Udarac onima koji su probali da zemlju bace na kolena!

Vesti

ERDOGAN POSLE POBEDE NA LOKALNIM IZBORIMA: Udarac onima koji su probali da zemlju bace na kolena!

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je večeras da je njegova vladajuća Partija pravde i razvoja (AKP) sa značajnom razlikom pobedila na lokalnim izborima i zadala udarac onima koji su pokušali Tursku da bace na kolena.

Erdogan je ove izbore nazvao pitanjem "nacionalnog opstanka".

"Pridobili smo srca ljudi u mestima gde smo pobedili, ali nismo bili dovoljno uspešni u tome u mestima gde smo izgubili", kazao je turski predsednik.

Erdogan je rekao da je prokurdska stranka, koju je nazvao terorističkom zbog njenih navodnih veza sa kurdskim pobunjenicima, pretrpela poraz u oblastima gde većinom žive Kurdi.

"Naša kurdska braća su pokazala da se neće pokoriti terorističkoj grupi ili onima koji su izašli iz mraka uz podršku terorističke grupe", poručio je Erdogan.

Erdogan je ovo izjavio nakon što su preliminarni rezultati pokazali da je AKP osvojila oko 45 odsto glasova, ali je posle 25 godina izgubila mesto gradonačelnika Ankare, prenosi AP.

Ukupno 12 političkih stranaka učestvovalo je na izborima na kojima su građani danas birali lokalnu vlast za mandat od pet godina.

Na izborima su učestvovala i ukupno 73 nezavisna kandidata za načelničke funkcije, a pravo glasa imalo je 57 miliona građana. 

Tursku čini ukupno 81 provincija, među kojima je 30 metropola, uključujući Istanbul i Ankaru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija